Sportsko rekreativno udruženje Soko: Najava 24. seoske olimpijade Sefkerin 2024

10/06/2024

u SPORT

SEFKERIN, 10. jun 2024 – U Nedelju 23. juna, sa početkom u 10:00 časova na školskom terenu u Sefkerinu održaće se tradicionalna Seoska olimpijada.

Streličarski klub „Pančevo“ iz Pančeva će demonstrirati svoje veštine sa lukom i strelom.

Sedma po redu trka trotinetima za najmlađe (do 6. godina i od I do IV razreda) počeće u 10:20.

I ove godine održaće se trka beba, starosti do godinu dana, sa početkom u

10:30.

Sportske discipline:

  1. PIKADO – za školski uzrast, kategorija od I do IV razreda; kategorija starijih od (13 godina) 2010- og godišta;
  2. TRČANJE U DŽAKU – za školski uzrast kategodija od I do IV i od V do VIII razreda;
  3. SKOK U DALJ IZ MESTA – za školski uzrast kategorija do VIII razreda; kategorija stariji od 14 godina;
  4. BACANJE KAMENA S` RAMENA – kategorija starijih od 14. godina;
  5. ŠUTIRANJE PENALA – kategorija starijih od 10. godina;
  6. UBACIVANJE TROJKI U KOŠ – kategorija starijih od 11. godina.

Propozicije i kategorije za takmičarske discipline

PIKADO: Takmičari nastupaju u muškoj i ženskoj kategoriji: za školski uzrast kategorija od I do VI razreda i stariji od (13. godina) 2010- og godišta.

Pravila takmičenja za pikado su sledeća: gađa se sa udaljenosti od 3 metra na visini od

1.7 metara, sa PET hitaca u kružnu metu koncentričnih krugova. Broje se samo one strelice koje ostanu u meti najmanje pet sekundi. U slučaju da neka od strelica obori neku stelicu koja se već nalazi u meti, priznaje se postignuti rezultat oborene strelice. Pobednik je takmičar sa najvećim brojem krugova. Ako dva ili više takmičara imaju isti broj krugova, bolji je takmičar koji ima više pogodaka u 10, 9, 8, 7 itd.

TRČANJE U DŽAKU: Takmičari nastupaju u muškoj i ženskoj kategoriji, za školski uzrast kategorija od I do IV i od V do VIII razreda.

Pravila takmičenja za trčanje u džaku su sledeća: staza je dugačka 25 metara (mini pič teren). Takmičar ulazi u džak koji drži rukama (ne sme vezivati ili kačiti džak za pojas) i skače do cilja. U slučaju većeg broja takmičara formiraće se ekipe od pet takmičara, pobednici iz tih trka odlaze u finalnu trku.

SKOK U DALJ IZ MESTA: Takmičari nastupaju u muškoj i ženskoj kategoriji, starosne granice za: školski uzrast do VIII razreda, i starije od 14 godina.

Pravila takmičenja za skok u dalj iz mesta su sledeća: svaki takmičar ima pravo na dva pokušaja da skoči iz mesta što dalje. Takmičar prilikom izvođenja skoka mora voditi računa o prestupu. Merenje skoka se vrši tako što se gleda otisak zadnjeg dela tela. Dužina skoka određuje plasman. U slučaju da takmičari imaju ostvarene skokove iste dužine, ti takmičari će skakati naizmenično dok se ne dobije pobednik.

BACANJE KAMENA S` RAMENA: Takmičari nastupaju u jednoj kategoriji, starosne granice stariji od 14. godina.

Pravila takmičenja za bacanje kamena s` ramena su sledeća: svaki takmičar ima pravo na dva pokušaja da kamen baci što dalje. Kamen je težine 10 kilograma. Takmičar prilikom bacanja mora voditi računa o prestupu. Daljina određuje plasman. U slučaju da takmičari ostvare istu daljinu, ti takmičari naizmenično bacaju kamen dok se ne dobije pobednik.

ŠUTIRANJE PENALA: Takmičari nastupaju u jednoj kategoriji, stariji od 10. godina.

Pravila takmičenja za šutiranje penala su sledeća: svaki takmičar ima obeleženih pet pozicija sa po jednom fudbalskom loptom, i početno rastojanje do malog gola je 20 metara. Pobednik je onaj takmičar koji ima najviše pogodaka. U slučaju da takmičari ostvare isti broj pogodaka, pobednik će biti takmičar koji je utrošio najmanje vremena za izvođenje.

UBACIVANJE TROJKI U KOŠ: Takmičari nastupaju u jednoj kategoriji, starosna granica je: stariji od 11 godina.

Pravila takmičenja za ubacivanje trojki su sledeća: takmičar ima obeležene tri pozicije sa po tri košarkaške lopte, što znači da svaki takmičar ima ukupno devet pokušaja. Pobednik je onaj takmičar koji ima najviše ubačenih trojki, u slučaju da takmičari ostvare isti broj ubačenih trojki, pobednik je onaj takmičar koji je utrošio najmanje vremena za izvođenje.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti maksimalno u dve discipline. OVAJ PROGRAM JE UJEDNO I POZIV ZA UČEŠĆE! Svi učesnici na olimpijadi treba da su lekarski pregledani i učestvuju na svoju vlastitu odgovornost. Učesnici sami snose putne troškove kao i troškove boravka. Posle završene olimpijade za sve učesnike predviđen je ručak. Rok za prijave je do 21.06.2024. godine.

Prijave za učešće slati: Sportsko rekreativno udruženje „SOKO“ Sefkerin; e- mail: sokosefkerin@yahoo.com; telefon: 065/377-12-68 (Dragan Ristić)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Sakuljani bez plasmana u viši rang

Fudbal: Sakuljani bez plasmana u viši rang

SAKULE, 19. jun 2024 – Bili su Sakuljani na korak od Prve južnobanatske lige, ali „noćna mora“ iz poslednjeg kola nastavila se i u baražu. Nakon relativno dobrog rezultata u prvom meču u Kuštilju (1:1), fudbaleri Borca nisu uspeli u revanšu. Gosti su slavili...

Sanda fulkontakt: Andrej Mišković u reprezentaciji Srbije

Sanda fulkontakt: Andrej Mišković u reprezentaciji Srbije

SEFKERIN, 18. jun 2024 - Sportski savez Opštine Opovo bogatiji za još jednog kadetskog reprezentativca Srbije u borilačkim sportovima. Mladi Opovčan Andrej Mišković je član borilačkog kluba "Dragon" iz Sefkerina i kao reprezentativac Srbije učestvovaće u Turskoj...

Ponovo zlatni i srebrni trofeji za Sefkerince

Ponovo zlatni i srebrni trofeji za Sefkerince

SEFKERIN/NOVI BEČEJ 17. jun 2024 Povodom tradicionalne manifestacije "Dan Sporta" koji se održava svake godine u Novom Bečeju,u subotu 15. juna  organizovano je otvoreno prvenstvo Pokrajine za Sanda Fulkontakt borbe u klasi pionira i kadeta. Ponovo su bili najbolji...

najnovije

najčitanije