Promocija Pančevačkog almanaha

PANČEVO, 23. januar 2023 – U sredu, 25. januara (19:00h), u svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo održaće se promocija Pančevačkog almanaha broj 2.

„Gde god da se nalazite, kada budete otvorili ovu knjigu, bićete u Pančevu. Prisetite se, otkrivajte, istražite, pronađite se, budite grad“ – tako glasi geslo ove jedinstvene monografije u nastavcima o Pančevu.

Kroz zanimljive tekstove i fotografije, Udruženje građana „Zeleni lav“ pokazuje duh banatske varoši u publikaciji koja je objavljena uz podršku grada Pančeva. Pored ostalog, tu su tekstovi Vase Pavkovića, Miroslava Žužića, Jasmine Topić, Miloša Nikolića, kao i fotografije Dejana Gaćeše, Radovana Đerića, Gorana Nikolića, te radovi Larise Ackov, Aleksandra Alimpića, Saše Rakezića i drugih. Esteske podatke, činjenice i narativ u knjigu je uobličio Zoran Penevski, pisac, scenarista i prevodilac.

Prvi broj je dobio nagradu ULUPUDS-a na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 2018. godine, kada je rečeno da je ova „publikacija koja se obraća emocijama svakog ko ovu knjigu uzme u ruke i koja svog čitaoca poziva na krstarenje ovim gradom ukazujući mu na velika i mala likovna i emotivna iznenađenja koja se u njemu kriju“.

Košarka: Košarkašice Agros Basketa startovale pobedama u nastavku prvenstva

Košarka: Košarkašice Agros Basketa startovale pobedama u nastavku prvenstva

Košarka: Košarkašice Agros Basketa startovale pobedama u nastavku prvenstva
OPOVO, 23. januar 2023 – Pionirke i mlađe pionirke startovale su pobedama u nastavku Regionalne KSB lige.
Obe ekipe su juče dočekale vršnjakinje iz ekipe Umka Jazz. Pionirke su pobedile rezultatom 64:58, dok su mlađe pionirke bile još ubedljivije i ostvarile pobedu rezultatom 62:26.

OO SNS Opovo saopštenje: Predsedniče, Srbija je uz tebe!

OO SNS Opovo saopštenje: Predsedniče, Srbija je uz tebe!

Predsedniče, Srbija je uz tebe!

 

OPOVO, 23. januar 2023 – Opštinski odbor Srpske napredne stranke Opovo daje apsolutnu i bezrezervnu podršku politici predsednika Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji jedini ima plan i političku snagu da odbrani srpske interese.
Kategorički se protivimo njegovom povlačenju sa mesta predsednika stranke i Srbije jer bi to imalo katastrofalne posledice za budućnost naše države. Vučić je Srbiji vratio ugled i ekonomsku stabilnost, i upravo zbog toga, sada u ovim teškim trenucima potrebno je da ga svi kao jedan podržimo i stanemo iza svog predsednika koji sve ove godine radi u interesu naroda i Srbije.
Predaja nije opcija, a za put napretka Srbiji je neophodno vođstvo Aleksandra Vučića – navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SNS Opovo.

OO SNS Opovo

 

Vremenske prilike: Toplije i oblačno, ponegde kiša – do 12 stepeni

Vremenske prilike: Toplije i oblačno, ponegde kiša – do 12 stepeni

Toplije i oblačno, ponegde kiša – do 12 stepeni

Srbija, 23. januar 2023
Danas malo toplije, biće oblačno, mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Duvaće košava. Jutarnja temperatura od 1 do 5, najviša dnevna od 6 do 12 stepeni. Ujutru i pre podne na jugozapadu i zapadu, a od sredine dana i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Više padavina se očekuje na jugozapadu i jugu sa količinom od 15 do 30 mm za 24 časa. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima i u košavskom području i jak, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 1 do 5 , a najviša dnevna od 6 do 12 stepeni.

U Beogradu oblačno, popodne kiša, temperatura do 5 stepeni. U utorak oblačno, u nižim predelima mestimično sa kišom i susnežicom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, na severu i istoku jak, istočni i jugoistočni, posle podne i uveče u slabljenju. Najniža temperatura od 1 do 4, najviša dnevna od 2 do 6 stepeni.
sredu ujutru magla ili niska oblačnost. Tokom dana umereno do potpuno oblačno u većini krajeva suvo, samo u brdsko-planinskim predelima južne Srbije ponegde sa slabim snegom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -1 do 2, najviša od 3 do 6 stepeni.
četvrtak ujutru magla ili niska oblačnost. Tokom dana umereno do potpuno oblačno u većini krajeva suvo, samo u brdsko-planinskim predelima južne Srbije ponegde sa slabim snegom.
Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od -2 do 1, najviša od 2 do 5 stepena