Nagradna igra: Danas prvo izvlačenje u novom ciklusu nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”

Nagradna igra: Danas prvo izvlačenje u novom ciklusu nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”

Danas prvo izvlačenje u novom ciklusu nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”

Beograd, 28. januar 2023
Danas će biti održano prvo izvlačenje u novom ciklusu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, a direktan prenos od 18 časova je na prvom programu RTS. Kako je saopštila Kancelarija za saradnju s medijima, za nagradnu igru vladalo je veliko interesovanje građana, a do sada je skenirano 41,1 miliona računa. Ove godine, nagradna igra po prvi put ne podrazumeva slanje koverata sa računima, već građani putem aplikacije skeniraju račune i na taj način stiču pravo na učešće i konkurišu za vredne nagrade. Svake subote biće izvučeni dobitnici dva stana u Beogradu, a u ovom ciklusu očekuje nas pet izvlačenja. Juče do osam ujutru građani Srbije poslali su 41.099.325 računa, što je zaista prevazišlo sve procene odziva, čak i one najoptimističnije. Svi građani koji skeniraju svoje račune do danas u podne, konkurišu za dva stana u prestonici koja će dobiti svoje nove vlasnike sutra u 18 časova. Računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u svakom narednom izvlačenju. Takođe, svi računi koji ne budu dobitni u ovom krugu nagradne igre, biće u konkurenciji za nagrade u drugom krugu nagradne igre tokom 2023. godine, navedeno je u saopštenju.

Manifestacije: Beloblatska kobasica četvrtog i petog februara

Manifestacije: Beloblatska kobasica četvrtog i petog februara

Beloblatska kobasica četvrtog i petog februara

OPOVO, 28. januar 2022 – Tradicionalna gastro manifestacija Beloblatska kobasica biće održana 4. i 5. februara u Belom Blatu. Pored takmičenja u svinjokolju kako se to nekada radilo u seoskim domaćinstvima (subota) i takmičenja u pravljenju svežih domaćih kobasica (nedelja), biće organizovane i prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata, kao i alata i pribora za svinjokolje…
Festival oba dana počinje u 8:00 časova otvaranjem prodajnih izložbi, a program traje do 20 časova.

Pogledajte kompletan program sa satnicom manifestacije:

SUBOTA, 4. februar

08:00
Otvaranje izlagačko prodajnih štandova

09:00
Pripreme za tradicionalni svinjokolj, raspored takmičarskih ekipa

11:00
Svečano otvaranje manifestacije

Kulturno umetnički program

Početak takmičenja u tradicionalnom svinjokolju

16:00
Proglašenje pobednika

Zabavno muzički program

18:00
Koncert grupe “Garavi Sokak”

20:00
Završetak programa prvog dana

NEDELJA 5. februar

08:00
Otvaranje izlagačko prodajnih štandova

09:00
Prijave takmičarskih ekipa za pripremanje svežih kobasica

11:00
Pozdravni govor domaćina, znak za početak takmičenja

12:00
Zabavno muzički program
Jelena Pajić

13:00
Završetak takmičarskog dela, predaja uzoraka na ocenjivanje

15:00
Proglašenje pobednika, dodela priznanja

16:00
“Čoka lav i dva jelena” bend

18:00
Zatvaranje manifestacije uz vatromet

PRIJAVNI OBRAZAC MOŽETE PREUZETI OVDE

Ministarstvo poljoprivrede: Država će isplatiti poljoprivrednicima dodatnih 15 milijardi dinara

Ministarstvo poljoprivrede: Država će isplatiti poljoprivrednicima dodatnih 15 milijardi dinara

Država će isplatiti poljoprivrednicima dodatnih 15 milijardi dinara

 

BEOGRAD, 28. Januar 2023
/RTS/ Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da ne postoji poljoprivredni proizvođač koji je dobio rešenje za subvencije u prošloj godini, a da nije dobio novac i navela da je za poljoprivrednike obezbeđeno dodatnih 15 milijardi dinara.

“Puno se manipulisalo prethodnih dana da sam ja obećala da će svima biti isplaćeno. Ja sam rekla da će sva sredstva biti potrošena u 2022. godini, 99,84 posto budžeta je iskorišćeno, odnosno 99,8 posto je isplaćeno subvencija,” precizirala je Tanaskovićeva za RTS.  Prema rečima ministarke, to znači da su sve subvencije isplaćene sredstvima koja su bila u 2022. godini.  Tanaskovićeva je dodala da postoje i oni koji su aplicirali za subvencije, a nisu dobili sredstva, a za njih je država pripremila dodatnih 15 milijardi dinara.
U februaru 2023. će biti isplaćeno oko 15 odsto takvih zahteva, iako “država pravno-formalno nema obavezu da ih isplati”, konstatuje ministarka poljoprivrede. Jelena Tanasković je pozvala poljoprivrednike da se registruju na e-agraru.
“Ideja je da poljoprivredni proizvođač transparentno zna za šta je aplicirao od subvencija u ovoj godini i da će ta sredstva u istoj godini i dobiti. To je ideja e-agrara, a sve drugo što radimo je da bi se sve ubrzalo i da im pomognemo”, ističe Tanaskovićeva.

Fudbal: Dragoljub Jovanović novo pojačanje sakulskog Borca

Fudbal: Dragoljub Jovanović novo pojačanje sakulskog Borca

Dragoljub Jovanović novo pojačanje sakulskog Borca
SAKULE, 28. januar 2023 – Redove sakulskog Borca pojačao je Dragoljub Jovanović iz Perleza. Dvadesetdevetogodišnji Jovanović je vezni igrač i tokom svoje karijere nosio je dres Vojvodine (Perlez), Banata (Čenta) i Tamiša (Farkaždin).
Jovanović je treće pojačanje Borca u zimskom prelaznom roku, a pregovori se vode za dolazak još jednog fudbalera o čemu će Uprava kluba obavestiti javnost ako se transfer ostvari.