Posadi svoj hlad: Nove sadnice u Sakulama i Barandi

Posadi svoj hlad: Nove sadnice u Sakulama i Barandi

Nove sadnice u Sakulama i Barandi

 

SAKULE / BARANDA, 3. januar 2023 – Projekat „Posadi svoj hlad“, koji sprovodi ekološka organizacija Let’s do it Serbia a u kojem učestvuje i naša opština, nakon Opova i Sefkerina nastavljen je u Sakulama i Barandi gde je u parkovima posađeno još 150 sadnica crvenog hrasta, po 75 u svakom mestu.

U Sakulama je akcija sprovedena poslednjeg dana 2022. godine, u organizaciji Saveta mesne zajednice Sakule.

Baranđani su svoju akciju organizovali nakon novogodišnjih praznika uz učešće većeg broja volontera, a organizator se u ime svih učesnika zahvalio Udruženju penzionera Baranda i SZR „Friško“, koji su pripremili posluženje za sve učesnike akcije.

Nove sadnice u Sakulama i Barandi 1; Foto/Glas Opova

Odmor u Srbiji 2023: Od sutra prijava za vaučere

Odmor u Srbiji 2023: Od sutra prijava za vaučere

 

Od sutra prijava za vaučere 

BEOGRAD, 3. januar, 2023
Zainteresovani građani će od sutra moći da se prijavljuju za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, a kako je ranije saopšteno iz Ministarstva turizma i omladine, biće im na raspolaganju 100.000 vaučera maksimalne vrednosti od 5.000 dinara. Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, a po prvi put i stariji od 65 godina koji nemaju penziju. Prijavljivanje za vaučere će se kao i ranijih godina obavljati na šalterima Pošte Srbije.

 

 

Saobraćaj: Pojačan saobraćaj poslednjeg neradnog dana novogodišnjih praznika

Saobraćaj: Pojačan saobraćaj poslednjeg neradnog dana novogodišnjih praznika

Pojačan saobraćaj poslednjeg neradnog dana novogodišnjih praznika

BEOGRAD, 3. januara (Tanjug) – Poslednji neradni dan novogodišnjeg praznika doneće pojačan saobraćaj na putevima Srbije, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS). Očekuje se pojačan saobraćaj na autoputevima, naplatnim rampama, pojedinim graničnim prelazima i prilazima većih gradova, ali i na onim putevima koji vode sa skijališta, vikend naselja i ostalih omiljenih destinacija na kojima građani provode svoje praznične slobodne dane. Lepo vreme za ovo doba godine sem lakše vožnje i dobre prohodnosti puteva, donosi i pojačan saobraćaj, a koji je karakterističan po češćim zastojima, usporenom vožnjom i saobraćajnim nezgodama, zbog toga, kako navodi AMSS , danas, a posebno u popodnevnim satima, treba prilagoditi način vožnje većem broju vozila.

 

Vremenske prilike: Danas suvo sa sunčanim intervalima

Vremenske prilike: Danas suvo sa sunčanim intervalima

Danas suvo sa sunčanim intervalima

Srbija, 3. januar  2022
Danas će biti pretežno sunčano sa najnižom temperaturom od -1 do 7 stepeni, a najviša dnevna od 12 do 16 stepeni. Pre podne na severu, a posle podne i u ostalim krajevima očekuje se postepeno naoblačenje ali će se zadržati suvo vreme. Vetar slab i umeren, na istoku i jak, severozapadni. U Beogradu ujutro magla u širem području grada, tokom dana umereno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 7 stepeni, najviša oko 13 stepeni, saznajemo u RHMZ.