Košarka: Pioniri Opova obezbedili plasman u drugi krug KSV prvenstva

Košarka: Pioniri Opova obezbedili plasman u drugi krug KSV prvenstva

Pioniri Opova obezbedili plasman u drugi krug KSV prvenstva
OPOVO, 30. januar 2023 – Pobedom u poslednjem kolu Regionalne KSV lige, grupa C, Opovčani su obezbedili plasman u drugi krug takmičenja.
OPOVO 99 – PBC 64 (Bela Crkva) 69:62 (18:16; 17:17; 24:12; 10:17)Odlična igra tokom celog meča, Opovčani su kontrolisali rezultat i vodili celu utakmicu. U prvom poluvremenu egal i minimalnih dva poena prednosti za domaćina. Treća četvrtina je bila presudna koju su Opovčani dobili 24:12. Na kraju malo opuštanje tako da je rival smanjio razliku.
„Sve igrače bih pohvalio, požrtvovana, borbena i agresivna igra po celom terenu što je rezultiralo sa dosta lakih poena iz kontranapada. Nedeljkov je ponovo predvodio ekipu sa 25 poena, a istakao se i Nikola Đukic sa 14 poena. Zahvalio bih se i publici koja nas je opet podržala u velikom broju i ispunila salu. Ovi momci su to i zaslužili svojom igrom. Idemo u drugi krug takmičenja i prenosimo pet bodova“, izjavio je po završetku meča trener Opova Dejan Fogl.
OPOVO 99: P.Pantović, Humbal, A.Pantović, A.Đukić, N.Đukić, Tomović, Nedeljkov, Spasojević, Stankov, Spasić, Pejčinović, Stanišić.

Šah: Opovčani drugi na Svetosavskom turniru južnobanatskih opština

Šah: Opovčani drugi na Svetosavskom turniru južnobanatskih opština

Opovčani drugi na Svetosavskom turniru južnobanatskih opština
OPOVO, 30. januar 2023 – U organizaciji Saveta za kulturu opštine Kovačica i uz podršku Opštine Kovačica, u Debeljači je 28. januara održan tradicionalni 5. Svetosavski ekipni šahovski turnir opština južnobanatskog regiona.
Učestvovalo je sedam ekipa, a svaka ekipa je brojala po četiri igrača. Igrano je po Bergerovom sistemu, gde se svaka pobeda ekipe vrednovala sa tri, a remi sa jednim bodom.
Opovačka ekipa je osvojila drugo mesto.
Tabela: 1. Vršac (16); 2. Opovo (13); 3. Kovačica (9); 4. Alibunar (8); 5. Plandište (7); 6. Bela Crkva (3); 7. Debeljača (3).

 

Fudbal: Za sakulske mališane besplatna škola fudbala

Fudbal: Za sakulske mališane besplatna škola fudbala

Za sakulske mališane besplatna škola fudbala
SAKULE, 30. januar 2023 – Izuzetno pozitivan gest Uprave FK Borac iz Sakula koja od ove godine organizuje besplatnu školu fudbala, tako da i na ovaj način Borac pokazuje da ima viziju za budućnost kluba. Iz kluba poručuju da su svi mališani dobrodošli bez obzira kojeg su uzrasta, a sa decom će raditi Nenad Rošulj, nekada uspešan fudbaler, a sada u trenerskim vodama.

Streličarstvo Kup Srbije: Jevtić sa olimpijskim lukom prvi na kvalifikacionom turniru

Streličarstvo Kup Srbije: Jevtić sa olimpijskim lukom prvi na kvalifikacionom turniru

Jevtić sa olimpijskim lukom prvi na kvalifikacionom turniru

OPOVO, 30. januar 2023 – Na trećem kvalifikacionom turniru Kupa Srbije održanom 29. januara u Rumi, Sefkerinac Dragiša Jevtić je osvojio prvo mesto u disciplini olimpijski luk, dok je Opovčan Robert Mažing bio deveti. U kadetskoj konkurenciji Opovčanka Danijela Tadić zauzela je šesto mesto, takođe u disciplini olimpijski luk.