E usluge: Prvi korak za pristup platformi eAgrar

E usluge: Prvi korak za pristup platformi eAgrar

Prvi korak za pristup platformi eAgrar
Beograd, 16. januar 2023
Poljoprivredni
proizvođači mogu od danas, ukoliko nisu ranije,  da u poštama širom Srbije uzmu parametre za svoj eID broj što predstavlja prvi korak za pristup platformi eAgrar.
Kako bi dobili svoj eID, što je zapravo identifikacioni lični broj, poljoprivrednici koji poseduju pametne mobilne telefone treba da odu na šalter pošte i besplatno preuzmu elektronski identitet (eID). Oni poljoprivrednici koji ne poseduju pametne mobilne telefone treba da u MUPu izvade kvalifikovani elektronski sertifikat (KES), koji u elektronskoj razmeni podataka zamenjuje potpis neke osobe.

Detaljan spisak pošti koje izdaju eID možete pogledati ovde.

 

Kik boks klub „Dragon“ Sefkerin: Najmlađi kikbokseri aktivni tokom raspusta

Kik boks klub „Dragon“ Sefkerin: Najmlađi kikbokseri aktivni tokom raspusta

Najmlađi kikbokseri aktivni tokom raspusta

Sefkerin, 16. januar 2023
Deca iz osnovne škole su najmlađi članovi sportsko borilačkog kluba “Dragon” iz Sefkerina, tokom školskog raspusta su veoma aktivno i korisno iskoristili vreme u sportskom treningu kik boksa.

Sala “Ring Sporta” je bila svakog dana puna, program je rađen sistematski profesionalno, stariji članovi i takmičari, pomogli su mladima sistemom jedan na jedan.

„Veoma koristan trening osnovnih kombinacija tehnike rada sa rekvizitima, laki sparing, vežbe razgibavanje i taktika primene tehnika u sportskoj borbi. Nakon ovog jednomesečnog programa treninga, svi članovi kluba ponovo dolaze na redovne treninge svojih termina, koje uspešno vodi trener Nikola Stankov“, navodi se u saopštenju kluba.

Tim mladih kik boksera je kompletiran i spreman za predstojaću sezonu takmičenja. U ringu će nastupati kadeti , juniori i seniori za klub “Dragon”, tokom 2023. godine.

 

Republički Hidrometeorološki Zavod: Oblačno, mestimično kiša

Republički Hidrometeorološki Zavod: Oblačno, mestimično kiša

Oblačno, mestimično kiša

Srbija, 16. januar 2023
Danas u većini predela relativno toplo, samo u Timočkoj Krajini hladnije, oblačno i tmurno tokom celog dana. Naoblačenje koje je zahvatilo krajnji sever do sredine dana proširiće se i na ostale krajeve uslovljavajući kišu, a na visokim planinama sneg. Kasnije posle podne na severozapadu, a uveče i u ostalim predelima prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, u košavskom području i planinskim predelima i jak, a na jugu Banata i olujni, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 5 °S u Timočkoj Krajini do 12 °S na zapadu Srbije.

U narednim danima umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Do četvrtka u većini krajeva relativno toplo, samo u utorak u Timočkoj Krajini a u četvrtak na severu i zapadu Srbije hladnije. U košavskom području i na planinama i vetrovito uz umeren i jak, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će u četvrtak postepeno slabiti a u Vojvodini i biti u skretanju na severozapadni pravac. Od petka hladnije u svim krajevima pa se očekuje prelazak kiše u sneg u nižim predelima. U subotu sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. U nedelju i ponedeljak u većini krajeva suvo, samo u nedelju u južnim, a u ponedeljak i u zapadnim predelima slab sneg.