23/01/2023

Promocija Pančevačkog almanaha

PANČEVO, 23. januar 2023 – U sredu, 25. januara (19:00h), u svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo održaće se promocija Pančevačkog almanaha broj 2.

„Gde god da se nalazite, kada budete otvorili ovu knjigu, bićete u Pančevu. Prisetite se, otkrivajte, istražite, pronađite se, budite grad“ – tako glasi geslo ove jedinstvene monografije u nastavcima o Pančevu.

Kroz zanimljive tekstove i fotografije, Udruženje građana „Zeleni lav“ pokazuje duh banatske varoši u publikaciji koja je objavljena uz podršku grada Pančeva. Pored ostalog, tu su tekstovi Vase Pavkovića, Miroslava Žužića, Jasmine Topić, Miloša Nikolića, kao i fotografije Dejana Gaćeše, Radovana Đerića, Gorana Nikolića, te radovi Larise Ackov, Aleksandra Alimpića, Saše Rakezića i drugih. Esteske podatke, činjenice i narativ u knjigu je uobličio Zoran Penevski, pisac, scenarista i prevodilac.

Prvi broj je dobio nagradu ULUPUDS-a na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga 2018. godine, kada je rečeno da je ova „publikacija koja se obraća emocijama svakog ko ovu knjigu uzme u ruke i koja svog čitaoca poziva na krstarenje ovim gradom ukazujući mu na velika i mala likovna i emotivna iznenađenja koja se u njemu kriju“.

pročitajte još i

ONB Opovo: Nastavljaju se kreativne radionice za decu

ONB Opovo: Nastavljaju se kreativne radionice za decu

Nastavljaju se kreativne radionice za decu OPOVO, 5. februar 2023 – U okviru Kreativnog kluba Opštinske narodne biblioteke Opovo, od subote 4. februara nastavljene su kreativne radionice za decu. Kao i do sada, radionice se održavaju u dva termina za mlađu (11:00h) i...

najnovije

najčitanije