Nedelja ruskog dečijeg filma: Otvorena manifestacija „Čarobni svet bajki“ (video)

September 20, 2022

Otvorena manifestacija „Čarobni svet bajki“

OPOVO, 20. septembar 2022 – Izložbom u holu i svečanom ceremonijom otvaranja u velikoj sali Kulturnog centra Opovo počela je četvrta po redu Nedelja ruskog dečijeg filma „Čarobni svet bajki“ u organizaciji Udruženje sunarodnika i prijatelja Rusije „Srbija u srcu – Rusija u duši“.

Foto/Glas Opova

Manifestaciju su otvorili predsednica Udruženja Žana Knežević i direktor Filmskog studija „Sojuzmultfilm“ Boris Miškovcev, prezentovan je spot sa pesmom „Poruke u srpskim bajkama“, autorke Nada Kljajić, zatim je kreativna grupa dece zajedno sa našom sugrađankom Danijelom Todorović izvela plesno – muzičku numeru iz ruske bajke „Kućica“, a nakon toga je usledila projekcija ruskog crtanog filma.

Žana Knežević se zahvalila na podršci lokalnoj samoupravi, Nacionalnom savetu ruske nacionalne manjine u Srbiji, Kulturnom centru Opovo, Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ i Predškolskoj ustanovi „Bambi“ i poručila da je cilj ove manifestacije doprinos kulturnom životu najmlađih sugrađana, kao i jačanje iskrenog prijateljstva između naroda Srbije i Rusije.
Kao i prethodnih godina program manifestacije čine bioskopske projekcije dečijih filmova, likovna izložba, literarno i likovno takmičenje, kreativna radionica, stručna tribina i scenski nastupi, a ulaz za sve ove događaje je besplatan.
Manifestacija traje od 20. do 23. septembra.

 

 

pročitajte još i

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

U septembru šest venčanja OPOVO, 1. oktobar 2022 - Tokom septembra na teritoriji Opštine Opovo održano je šest venčanja, četiri u Opovu i dva u Sefkerinu. OPOVO: Đorđe Šimšić i Jovana Lekić; Nemanja Janjić i Tanja Spasevski; Saša Jovanov i Jelena Surdanov; Saša...

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Danas počinje popis BEOGRAD, 1. oktobra (Tanjug) - U Srbiji danas počinje popis stanovništva, a oko 15.000 izabranih popisivača krenuće od vrata do vrata, metodom intervjua da od građana prikupljaju popisne podatke. Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin...

najnovije

najčitanije