Ministarstvo prosvete: Podnošenje zahteva za upis prvaka počinje 1. februara

Ministarstvo prosvete: Podnošenje zahteva za upis prvaka počinje 1. februara

Podnošenje zahteva za upis prvaka počinje 1. februara

BEOGRAD, 25. januara (Tanjug) – Podnošenje zahteva izabranoj školi za upis dece u prvi razred počinje 1. februara.
U Ministarstvu prosvete kažu za Tanjug da je škola dužna da upiše svako dete sa područja škole.
Takođe, navode da škola može da upiše i dete sa područja druge škole, na zahtev roditelja u skladu sa prostornim i kadrovskim mogućnostima škole.
Škola je dužna da obavesti roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika o odluci po njegovom zahtevu za upis deteta van područja škole do 30. aprila tekuće kalendarske godine u kojoj se vrši upis.
Za prijavu deteta na uvid se podnosi važeća lična karta, sa adresom roditelja ili staratelja, kao i rešenje o starateljstvu za decu pod starateljstvom

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu: Konkursi iz oblasti ribarstva i stočne proizvodnje

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu: Konkursi iz oblasti ribarstva i stočne proizvodnje

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu: Konkursi iz oblasti ribarstva i stočne proizvodnje

OPOVO, 25. januar 2022 – Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je dva konkursa iz oblasti ribarstva i stočne proizvodnje.

Konkurs za dodelu sredstava za podizanje novih ribnjaka i rekonstrukciju postojećih na teritoriji AP Vojvodine za 2022. godinu: https://psp.vojvodina.gov.rs/konkurs-za-dodelu-sredstava-za-podizanje-novih-ribnjaka-i-rekonstrukciju-postojecih-na-teritoriji-ap-vojvodine-za-2022-godinu/

Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa na gazdinstvima u AP Vojvodini 2022 .godini: https://psp.vojvodina.gov.rs/konkurs-za-dodelu-podsticajnih-sredstava-za-poboljsanje-stocarske-proizvodnje-na-poljoprivrednim-gazdinstvima-i-ekonomske-aktivnosti-u-cilju-podizanja-konurentnosti-u-smislu-dodavanja-vrednosti-kroz/

Vinarijada u Dolovu: Takmičenje, degustacija, sadnice, orezivanje i slava

Vinarijada u Dolovu: Takmičenje, degustacija, sadnice, orezivanje i slava

Takmičenje, degustacija, sadnice, orezivanje i slava

DOLOVO, 25. januar 2022 – U organizaciji Udruženja vinogradara i vinara „Sveti Trifun“, od 8. do 13. februara u Dolovu se po 24. održava manifestacija „Vinarijada“. Pored takmičarskog i slavskog dela u programu će biti degustacije, likovne i etno izložbe, podela sadnica, degustacija i prodaja štrudla i kolača.

Utorak, 8. februar; Promocija Vinarijade i degustacija vina u Pančevu (11:00 – 16:00h)  

Petak, 11. februar; Izložba slika u galeriji Doma kulture (9:00 – 13:00h); Prijem uzoraka mladih vina za takmičenje u prostorijama Doma kulture Dolovo (15:00 – 20:00h)

Subota, 12. februar; Promocija Vinarijade na pijačnom trgu u Dolovu, degustacija i prodaja domaćih vina, degustacija i prodaja domaće štrudle i kolača članica Udruženja žena „Dolovke“, etno postavka domaće radinosti, etno postavka opreme za preradu grožđa (8:00h).

Izložba slika u galeriji Doma kulture (9:00 – 13:00h)

Otvaranje 24. Vinarijade (10:00h), u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije zvanično otvaranje Vinarijade će izostati.

Besplatna podela sadnica vinove loze za podsticaj razvoja vinogradarstva (11:00h)

Prijem uzoraka mladih vina za takmičenje u prostorijama Doma kulture Dolovo. Jedan uzorak čine dve boce istog vina. Cena po uzorku je 200 dinara (9:00 – 15:00h)

Početak rada Komisije za ocenjivanje vina (15:00h)

Nedelja, 13. februar; Odlazak u vinograd Udruženja „Sveti Trifun“ gde će se uz prisustvo sveštenika obaviti simbolično orezivanje vinograda i rezanje slavkog kolača u objektu Udruženja sa domaćinom slave (12:00h)

Dodela priznanja za pobednike u sve četiri kategorije biće naknadno organizovana u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, o čemu će pobednici biti naknadno obavešteni.

Kontakt telefoni: 063 8270 799 / 062 444 913 / 062 827 8891 / 063 892 3772

info@vinarijada.org.rs

Autobuska stanica Opovo: Juče bilo problema, danas održani svi polasci

Autobuska stanica Opovo: Juče bilo problema, danas održani svi polasci

Juče bilo problema, danas održani svi polasci

Opovo, 25. januar 2022
Kako saznajemo na autobuskoj stanici Opovo danas su održani svi polasci redovno  i nije bilo kašnjenja. Svi prevoznici održavaju polaske na vreme, a nadamo se da će tako ostati i do kraja dana.

Tokom jučerašnjeg dana su se desili izvesni problemi sa „Lastinim“ autobusima kada nekilko polazaka nije održano, kako su dežurni dispečeri Laste rekli, zbog zamrzavanja vozila.

Vremenske prilike: Još jedan ledeni dan, Srbija u crvenom i narandžastom

Vremenske prilike: Još jedan ledeni dan, Srbija u crvenom i narandžastom

Još jedan ledeni dan, Srbija u crvenom i narandžastom

Srbija, 25. januar, 2022
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će na području Srbije ujutro biti veoma hladno sa temperaturom u većini mesta od minus 17 do minus 6 stepeni celzijusa, na planinama i oko minus 20 stepeni.
Maksimalna temperatura biće od minus 4 do 2 stepena.
Na području Banata, jugoistočne Srbije, jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je crveni meteo-alarm, što znači da je vreme vrlo opasno. U ostalim delovima zemlje uključen je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

U Srbiji je jutros u 8 sati bilo najhladnije u Sjenici, gde je izmereno minus 24 stepena, pokazuju podaci RHMZ. U Požegi je bilo minus 17, u Kuršumlji, Smederevskoj Palanci i Banatskom Karlovcu minus 16, a na Zlatiboru i u Vranju minus 15 stepeni Celzijusa.

REGION:

I u Bosni i Hercegovini svanulo je ledeno jutro. Glavni grad Sarajevo okovan je ledom, a jutros je u pojedinim delovima grada izmereno minus 17 stepeni.

Zahlađenje stiglo je u Hrvatsku. U 7 sati jutros u Sinju je izmereno minus 11 stepeni, a u Makarskoj, Dubrovniku i Splitu bilo je nula stepeni.

U Severnoj Makedoniji najhladnije je bilo u Mavrovskim Hanovima i u Berovu, gde je izmereno minus 20 stepeni. Na Popovoj Šapki bilo je minus 18, a u Bitoli i Krivoj Palanci minus 16 stepeni Celzijusa.


Sutra na severu Srbije, a od četvrtka i u ostalim krajevima slabljenje jutarnjih mrazeva i postepeni porast dnevnih temperatura.