Zimska služba na terenu: Jače snežne padavine zahvatile Banat

Zimska služba na terenu: Jače snežne padavine zahvatile Banat

Jače snežne padavine zahvatile Banat

OPOVO, 22. januar 2022 – Za razliku od ostatka od ostatka Vojvodine, prvog dana vikenda veće snežne padavine se beleže u Banatu gde se do kraja dana zbog nešto hladnije temperature očekuje formiranje snežnog pokrivača visine 2 – 4cm, a ponegde eventualno 5cm.

Opovački komunalci su na terenu, a kako navodi direktor JP „Mladost“ Opovo Igor Vujić, za čišćenje puteva i bacanje soli angažovane su i mašine lokalnih firmi. Na terenu su i predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Miloš Markov i rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Slavko Mančev, koji su obišli deonicu puta Baranda – Sakule gde u ovakvim situacijama mogu biti potencijalno kritične situacije zbog snežnih nanosa.

Čiste se putevi prvog prioriteta, a uskoro se očekuju i vozila Štrabaga zaduženog za čišćenje regionalne saobraćajnice.

Vremenske prilike: Danas oblačno i hladno, tokom dana sa snegom

Vremenske prilike: Danas oblačno i hladno, tokom dana sa snegom

Danas oblačno i hladno, tokom dana sa snegom

Srbija, 22. Januar, 2022
U Srbiji danas pretežno oblačno i hladno, mestimično sa snegom, uz stvaranje manjeg ili manje povećanje visine postojećeg snežnog pokrivača. Posle podne na severozapadu, a uveče i tokom noći u ostalom delu Vojvodine, kao i u delovima zapadne i centralne Srbije razvedravanje.

Vetar umeren i jak, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od minus devet do minus dva, najviša dnevna od minus jedan do plus tri stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Beogradu oblačno i hladno sa snegom, uz stvaranje manjeg snežnog pokrivaca. Duvaće umeren zapadni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od minus pet do minus tri, najviša dnevna oko nule. Tokom noći razvedravanje. U Srbiji u narednih sedam dana, do 29. januara, promenljivo oblačno i hladno, uz smenu sunčanih intervala i povremene pojave kratkotrajnog snega, uglavnom u brdsko-planinskim predelima.