Nacionalna služba za zapošljavanje: Raspisani javni pozivi/konkursi za 2022. godinu

Nacionalna služba za zapošljavanje: Raspisani javni pozivi/konkursi za 2022. godinu

Raspisani javni pozivi/konkursi za 2022. godinu

BEOGRAD, 31. januar 2022 – Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je 12 javnih poziva/konkursa, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenim licima biti uključeno 20.165 nezaposlenih lica, od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom. Za ove namene opredeljeno je 6.550.000.000,00  dinara.

Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu  viška zaposlenih .

Većina javnih poziva/konkursa biće otvorena do 30. novembra 2022. godine, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom  31. decembar 2022. godine. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 31. marta 2022. godine, a rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 15. marta 2022. godine.

 Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška,  podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu www. nsz.gov.rs , kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn.

Baranda: Radovi na sanaciji kvara na glavnom vodu

Baranda: Radovi na sanaciji kvara na glavnom vodu

Baranda: Radovi na sanaciji kvara na glavnom vodu

BARANDA, 31. januar 2022 – Kao što je pred vikend najavljeno, radnici komunalnog preduzeća od sinoć (22h) izvode radove u Barandi na sanaciji pucanja cevi na glavnom vodu zbog čega su Baranda i Sakule bez vodosnabdevanja, kako saznajemo sa terena, kvar bi tokom dana trebalo da bude otklonjen.

Fudbal: U pripremnom meču pobeda Radničkog u Opovu

Fudbal: U pripremnom meču pobeda Radničkog u Opovu

OPOVO, 31. januar 2022 – U pripremnom meču pred prolećnu sezonu, fudbaleri Radničkog su pobedili domaći Omladinac 1927. Međutim, komšije ne slažu oko konačnog rezultata. Dok Baranđani kažu da je rezultat 3:1, Opovčani tvrde da je bilo 3:2

Strelci za Radnički su bili Cukić i Grbović (2), dok je pogodak, odnosno dva gola za Opovčane postigao Abidinoski.

Radnički je na poluvremenu vodio 2:0, zatim su u nastavku meča došli i do trećg pogotka. U drugom poluvremenu u igru je ušao novi trener – igrač Omladinca Abidinoski, koji je prvo smanjio prednost gostiju na 3:1, a zatim postigao i taj sporni pogodak. Abidinoski je nakon dosuđenog faula šutirao sa skoro pola terena i iznenadio golmana Radničkog, međutim Baranđani ne priznaju ovaj gol jer smatraju da sudija nije dao znak za izvođenje slobodnog udarca.

Kako god bilo, u pitanju je prijateljska – trening utakmica bez zvaničnih sudija i zapisnika, tako da je rezultat svakako u drugom planu, osim izgleda kada fudbal igraju komšije, a derbi je derbi, pa makar bio i prijateljski.

Vremenske prilike: Danas pretežno sunčano, potom naoblačenje i uveče kiša

Vremenske prilike: Danas pretežno sunčano, potom naoblačenje i uveče kiša

Danas pretežno sunčano, potom naoblačenje i uveče kiša

Srbija, 31. Januar, 2022
U Srbiji danas prepodne pretežno sunčano i relativno toplo, posle podne postepeno naoblačenje, uveče kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg.

Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar, samo pre podne na istoku umeren i jak zapadni. Minimalna temperatura od -4 na jugu do 1 na severu, najviša dnevna od 7 do 13 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Krajem dana i tokom noći ka utorku sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, a vetar će biti u skretanju na slab i umeren severozapadni.

Više snega ocekuje se na zapadu zemlje gde ce doci do formiranja sneznog pokrivaca, od 5 do 10 cm u nizim, u brdsko-planininskim predelima i vise. U većem delu Vojvodine padavine će prestati.

U Beogradu prepodne pretežno sunčano i relativno toplo, posle podne postepeno naoblacenje, uveče kiša.

Duvaće slab i umeren juzni i jugoistocni vetar. Minimalna temperatura oko 1, najviša dnevna oko oko 10 stepeni. Tokom noći ka utorku sa padom temperature kiša će preći u susnežicu i sneg, uz skretanje vetra na slab do umeren severozapadni.

U Srbiji u utorak, sredu i četvrtak oblačno i hladnije, mestimično sa snegom uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača, naročito u utorak i to na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje.

Na severu se očekuju mešovite padavine – kiša, susnežica i sneg. U nižim predelima, južnije od Save i Dunava, očekuje se formiranje sneznog pokrivaca od 5 do 15 cm, a u brdsko- planinskim predelima novih 15 do 25 cm, lokalno i vise.

Zatim do 7. februara promenljivo i toplije, mestimično sa slabom kišom, u višim predelima snegom.