Badnji dan: Nalaganje badnjaka u pravoslavnim crkvama (video)

Badnji dan: Nalaganje badnjaka u pravoslavnim crkvama (video)

Nalaganje badnjaka u pravoslavnim crkvama

OPOVO, 6 januar 2022 – Povodom proslave Badnjeg dana, crkvene opštine Opova, Barande, Sakula i Sefkerina održale su večernje službe i u portama zajeno sa vernicima palili badnjak.

U Opovu je prisustvovao veliki broj vernika na večernjoj službi kao i prilikom paljenja badnjaka. Pored građanstva, na službi je prisustvovao i predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima.

Božićno jutrenje se održava u 00:00, božićna liturgija sutra u 9:30 časova, a nakon toga i lomljenje božićne česnice.

Lokalna samouprava: Božićna čestitka predsednika opštine

Lokalna samouprava: Božićna čestitka predsednika opštine

Božićna čestitka predsednika opštine

OPOVO, 6. januar 2022 – Predsednik opštine Miloš Markov uputio je božićnu čestitku građanima i pravoslavnom sveštenstvu.

„Svim građanima, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vernicima čestitam najradosniji hrišćanski praznik. Božić treba da nas nadahne da negujemo vrednosti zajedništva, mira i sloge i da nam da snagu da se izborimo sa svim izazovima i teškoćama koje smo imali tokom prethodne godine. Želim vam da praznik proslavite u miru, ljubavi, spokoju i radosti, u krugu svojih najmilijih. Mir Božji, Hristos se rodi!“, navodi se u čestitki predsednika opštine Miloša Markova.

Skupština oppštine Opovo: Božićna čestitka predsednika SO Opovo

Skupština oppštine Opovo: Božićna čestitka predsednika SO Opovo

Božićna čestitka predsednika SO Opovo

OPOVO, 6. januar 2022 – U ime Skupštine opštine Opovo i u svoje lično ime svim našim sugrađanima želim srećan Badnji dan i Božić sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju, ljubavi i slozi u krugu svojih najdražih. Želim da nam svima ovaj praznik rođenja i radosti da veru u zajedništvo, solidarnost i uzajamno uvažavanje, i pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja.

Verujem da će nam praznični duh dati snagu da se suočimo sa svim izazovima pred nama i istrajemo u gradnji bolje i sigurnije budućnosti za nas i našu decu.

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Predsednik SO Opovo

Badnji dan: Božićna pečenica u opovačkom Kertizu (video)

Badnji dan: Božićna pečenica u opovačkom Kertizu (video)

OPOVO, 6. januar 2022 – Već tri decenije u opovačkom naselju Kertiz na Badnjidan, tradicionalno se kolektivno sprema božićna pečenica.

Poznati po zajedništvu, bez obzira da li su „dođoši ili nađoši“, Kertizanci se druže i pomažu, a ovo zajedništvo posebno dolazi do izražaja tokom božićnih praznika.

Ove godine, na tri lokacije priprema se oko 25 božićnih pečenica, a Miroslav Mitić ističe njihovo zajedništvo i upućuje božićne čestitke svim građanima.

„Već 30 godina traje ova naša lepa tradicija pripreme pečenice na Badnji dan. Ove godine pečemo na tri lokacije 25 pečenica, a ujedno bih hteo da čestitam svima današnji Badnji dan i sutrašnji Božić. Hristos se rodi“, rekao je Mitić.

Kao i prethodnih godina, lokalna samouprava je podržala ovu akciju, a tim povodom Kertiz je obišao predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima.

„U razgovoru sa našim meštanima iz naselja Kertiz ovo je jedna tradicija duga tridesetak godina, oni kažu od 1990. pa na dalje. Jedna lepa tradicija, a mi kao lokalna samouprava smo godinama unazad, kao i ove godine, prepoznali ovo građansko okupljanje, pomogli u ogrevnom drvetu i osveženju, tako da želim da se ovakve tradicije nastavljaju, da se građani okupljaju u duhu ovih predstojećih praznika. Našim sugrađanima čestitam predstojeći Božić i da poželim sve bajlepše, a pre svega dobrog zdravlja“, poručio je Markov.

Kako je u toku božićni post, tokom pripreme božićne pečenice, koja će se na trpezi naći sutra, danas je na meniju bila pita krompiruša i zeljanica, pržena riba i riblja čorba.

Pekara M&N: Praznično radno vreme

Pekara M&N: Praznično radno vreme

Pekara M&N: Praznično radno vreme

OPOVO, 6. januar 2022 – Pekara M&N obaveštava svoje cenjene potrošače da je 7. januar neradan dan, a da će 8. januara raditi od 5:00 do 14:00 časova.