Pekara M&N: Novi proizvodi u ponudi

Pekara M&N: Novi proizvodi u ponudi

Novi proizvodi u ponudi

OPOVO, 3. januar 2022 – Pekara M&N želi svim građanima Opštine Opovo srećne novogodišnje i božićne praznike, puno zdravlja, sreće i uspeha u 2022. godini.

Takođe, Pekara M&N obaveštava svoje cenjene potrošače da imaju u prodaji gotove torte, sitne kolače „Stanić“ i gotove kore za pite i gibanice.

Vremenske prilike: Danas prolećna temperatura i do 18 stepeni

Vremenske prilike: Danas prolećna temperatura i do 18 stepeni

Danas prolećna temperatura i do 18 stepeni

BEOGRAD, 3. januara (Tanjug) – U Srbiji se danas u jutarnjim satima u kotlinama i na visoravnima na jugozapadu i jugu očekuje kratkotrajna magla, ali će u toku dana biti sunčano i toplo, sa temperaturom i do 18 stepeni Celzijusa.

Pre podne biće sunčano, posle podne umereno oblačno, a u Banatu ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom, saopštio je RHMZ.

Jutarnja temperatura biće od 1 do 7 stepeni, a najvisa dnevna od 12 do 18.

Slično vreme će biti i u Beogradu sa najvišom dnevnom temperaturom do 14 stepni.

Vetar slab promenljiv, posle podne slab i umeren zapadni.

U utorak i sredu biće pretežno sunčano uz umerenu oblačnost i toplo za ovaj period godine, a u sredu veoma toplo, kada se u većini mesta očekuje i oko 18 srepeni.

Duvaće pojačan južni i jugoistočni vetar.

Naoblačenje sa kišom, koja će u sredu uveče zahvatiti severne krajeve tokom noći i u četvrtak ujutru proširiće se i na ostale predele. U četvrtak osetno hladnije uz umeren, ponegde i jak severozapadni vetar, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, osim na severu zemlje gde će biti suvo.

Republička izborna komisija: Počelo štampanje glasačkih listića za referendum

Republička izborna komisija: Počelo štampanje glasačkih listića za referendum

Izvor: Tanjug
Beograd, 3. Januar 2022

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević, danas je u štampariji Javnog preduzeća “Službeni glasnik” pokrenuo štampanje glasačkih listića za izjašnjavanje građana na Republičkom referendumu radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije.

Dimitrijević je naveo da će biti štampano 6.510.233 glasačka listića, kao što je ranije objavila Republička izborna komisija.

Podsetio je da će se glasanje održati na teritoriji cele Srbije, na svih 8.000 biračkih mesta i na 29 mesta u zavodima, kao i na 10 mesta u inostranstvu.

“Pitanje na referendumu glasi da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije, na koje će građani nedvosmisleno odgovarati sa da ili ne”, rekao je on i naveo da će glasački listić biti bele boje i da je 0,5 posto od ukupnog broja listića rezervni.

On je kazao da će štampanje listića trajati koliko bude bilo potrebno da se birački materijal pripremi, odnosno u skladu sa Zakonom o propisanim rokovima.

“Distribuiraće se 10. i 11. januara u inostranstvu ,odnosno širom Srbije u jedinicama lokalne samouprave, u ovom slučaju pod komisijama koja će kasnije taj materijal deliti biračkim odborima u rokovima do dana održavanja izbora”, zaključio je Dimitrijević.