Opštinska uprava Opovo: Preuzimanje novogodišnjih fotografija za decu

Opštinska uprava Opovo: Preuzimanje novogodišnjih fotografija za decu

Preuzimanje novogodišnjih fotografija za decu

OPOVO, 12. januar 2022 – Opštinska uprava Opovo obaveštava i poziva roditelje dece koja su prisustvovala na novogodišnjoj predstavi i slikala se sa Deda Mrazom da fotografije mogu preuzeti u holu Opštinske uprave Opovo, na pisarnici (Opovo) i kancelarijama mesnih zajednica kod matičara (Sakule, Baranda, Sefkerin).

Fotografije su besplatne i poklon su deci od strane lokalne samouprave, a svi koji žele duplikate mogu se obratiti fotografu Nikoli Konstantinovu (063/8991712) za dogovor i izradu duplikata.

Paketi za bebe: Dve devojčice i tri dečaka

Paketi za bebe: Dve devojčice i tri dečaka

Dve devojčice i tri dečaka

OPOVO, 12. januar 2022 – U prvoj januarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila pet paketa za dve devojčice i tri dečaka. Jedna prinova je novembarska i četiri decembarske. Po dve bebe su iz Sefkerina i Barande i jedna iz Sakula.

Pakete su uručili zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i opštinski odbornik Predrag Ginculj.

NOVEMBAR: Miloš Vojinov (Sakule); DECEMBAR: Klara Mitić (Sefkerin), Nikolina Pau (Sefkerin), Mateja Dajlić (Baranda), Marko Hajriz (Baranda).

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija: Podeljeno svih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija: Podeljeno svih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Podeljeno svih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

BEOGRAD, 12. januara (Tanjug) – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je u utorak u 16 sati i 41 minut, u pošti 11500 Obrenovac završeno evidentiranje i podeljeno 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, za koje je resorno ministarstvo obezbedilo 500 miliona dinara.

“Akcija dodele vaučera je zbog rekordnog odziva građana završena danas, što pokazuje da je ova mera podsticaja domaćeg turizma uspešno realizovana i ove godine”, izjavila je Matić, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Dodaje se da se vaučeri u vrednosti od 5.000 dinara mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera, te da se mogu iskoristiti do 20. novembra 2022. godine.


Auto-moto savez Srbije: Srbija u temperaturnom minusu, oprez zbog moguće poledice

Auto-moto savez Srbije: Srbija u temperaturnom minusu, oprez zbog moguće poledice

Srbija u temperaturnom minusu, oprez zbog moguće poledice

BEOGRAD, 12. januara (Tanjug) – U celoj Srbiji jutros u šest sati temperatura je bila ispod nule, padavine su uglavnom prestale, a vozače i dalje očekuju pravi zimski uslovi vožnje, saopstio je Auto-moto savez Srbije.

Niske temperature koje su najavljene iz RHMZ-a i jutarnji mraz

uslovljavajiu pojavu poledice na svim mokrim deonicama, a najopasnije je na mostovima i nadvožnjacima kao i na deonicama duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima.

U planinskim predelima došlo je do povećanja visine snežnog pokrivača, pa vožnja u višim predelima centralne, zapadne, istočne i jugoistočne Srbije zahteva dobre zimske gume, a ukoliko naiđete na

deonice koje su pokrivene snegom i ledom namotirajte lance.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 05.15 časova, teretna vozila na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima čekaju više sati, a najviše na Horgošu – šest sati.

Na Šidu teretnjaci čekaju pet sati, na Batrovcima četiri, na Kelebiji i Bogojevu po tri sata, a na Bezdaniu jedan sat.