Vremenske prilike: Još jedan ledeni dan, Srbija u crvenom i narandžastom

25/01/2022

Još jedan ledeni dan, Srbija u crvenom i narandžastom

Srbija, 25. januar, 2022
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će na području Srbije ujutro biti veoma hladno sa temperaturom u većini mesta od minus 17 do minus 6 stepeni celzijusa, na planinama i oko minus 20 stepeni.
Maksimalna temperatura biće od minus 4 do 2 stepena.
Na području Banata, jugoistočne Srbije, jugozapadne Srbije i Kosova i Metohije na snazi je crveni meteo-alarm, što znači da je vreme vrlo opasno. U ostalim delovima zemlje uključen je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

U Srbiji je jutros u 8 sati bilo najhladnije u Sjenici, gde je izmereno minus 24 stepena, pokazuju podaci RHMZ. U Požegi je bilo minus 17, u Kuršumlji, Smederevskoj Palanci i Banatskom Karlovcu minus 16, a na Zlatiboru i u Vranju minus 15 stepeni Celzijusa.

REGION:

I u Bosni i Hercegovini svanulo je ledeno jutro. Glavni grad Sarajevo okovan je ledom, a jutros je u pojedinim delovima grada izmereno minus 17 stepeni.

Zahlađenje stiglo je u Hrvatsku. U 7 sati jutros u Sinju je izmereno minus 11 stepeni, a u Makarskoj, Dubrovniku i Splitu bilo je nula stepeni.

U Severnoj Makedoniji najhladnije je bilo u Mavrovskim Hanovima i u Berovu, gde je izmereno minus 20 stepeni. Na Popovoj Šapki bilo je minus 18, a u Bitoli i Krivoj Palanci minus 16 stepeni Celzijusa.


Sutra na severu Srbije, a od četvrtka i u ostalim krajevima slabljenje jutarnjih mrazeva i postepeni porast dnevnih temperatura.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

najnovije

najčitanije