Saobraćaj: Obustavljen saobraćaj na putu Zrenjanin-Čenta

Saobraćaj: Obustavljen saobraćaj na putu Zrenjanin-Čenta

Obustavljen saobraćaj na putu Zrenjanin-Čenta

Čenta, 11. januara (Tanjug) – Zbog saobraćajne nesreće obustavljen je saobraćaj na putu Zrenjanin – Čenta, a alterantivni putni pravac je kroz Perlez, saopštili su Putevi Srbije.

U saopštenju navode da će javnost biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na putu Zrenjanin – Čenta.

Saopštenje Puteva Srbije pogledajte OVDE

Epidemiološka situacija u Opovu: U poslednja 24 sata 16 obolelih, ukupno 65 aktivnih slučajeva

Epidemiološka situacija u Opovu: U poslednja 24 sata 16 obolelih, ukupno 65 aktivnih slučajeva

U poslednja 24 sata 16 obolelih, ukupno 65 aktivnih slučajeva
Opovo, 11. januar 2022
Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo u južnom Banatu se drastično povećava broj zaraženih koronavirusom.U poslednja 24 sata u Opovu je registrovano 16 obolelih, a poslednjih sedam dana 53.U našoj opštini je trenutno 65 aktivnih slučajeva, a od početka epidemije ukupno je obolelo 2160 građana.

Ministarvo finansija: Isplata mladima od 1.februara

Ministarvo finansija: Isplata mladima od 1.februara

Isplata mladima od 1.februara

BEOGRAD, 11. januara (Tanjug) – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će isplata pomoći mladima od 16 do 29 godina u iznosu od 100 evra početi 1.februara.

Mali je to rekao u Skupštini Srbije obrazlažući Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti Kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

“Zakon omogućava isplatu 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve državljane Srbije sa navršenih 16 do navršenih 29 godina. Ovo je deo programa da se umanje negativne posledice Kovid 19, pandemije koja je izazvana korona virusom i da pomognemo i ovu kategoriju građana Srbije”, rekao je Mali.

Najavio je da prijava za 100 evra počinje u subotu 15. januara i zavrašava se 30. januara.

“Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili”, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

Mali je rekao da za pomoć od 100 evra mogu da se prijave svi oni koji “imaju navršenih 16 godina i navršenih 29 godina i to na dan objavljivanja ovog zakona”.

Mali je rekao da je proces prijavljivanja jednostavan.

“Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne”, rekao je Mali.

Mali je podsetio da će u petak 14. januara na račune svih zdravstvenih radnika biti uplaćeno po 10.000 dinara, dok će penzioneri 10. februrara dobiti po 20.000 dinara.

Aktuelno: Putni pravci prohodni, javni prevoz bez kašnjenja

Aktuelno: Putni pravci prohodni, javni prevoz bez kašnjenja

Putni pravci prohodni, javni prevoz bez kašnjenja
Opovo, 11. Januar 2022
Prema informacijama koje imamo, svi putni pravci u su prohodni. Zimska služba je u pripravnosti a saobraćaj se odvija nesmetano, kao i javni prevoz.
Od nadležnih na autobuskoj stanici smo dobili informaciju da su svi polasci redovno održani i da je bilo neznantnih kašnjenja.

“Putevi su prohodni, tako da za sada nema nikakvih problema. Mi imamo i pasivna i aktivna dežurstva. Tako da kada su ovakve situacije kada očekujemo sneg sve ekipe su dežurne i danju i noću i mi reagujemo čim se ukažu potrebe. Očišćeno je sve. Mi naravno imamo prioritete kako se čisti. Najveći problem nam je pu Baranda – Sakule i on nam je prvi prioritet. Osim toga čistimo i mostove u Sefkerinu, Opovu,  to nam je jako bitno, jer čim je temperatura blizu nuli može da se desi da zaledi. Naravno čistimo i prilaze institucijama, autobuska stajališta i sve ostalo” , izjavio je Igor Vujić direktor JP “Mladost” Opovo.

U lokalnoj samoupravi poručuju da je dodatni oprez neophodan i da je problematičan putni pravac ka Sakulama funkcionalan.

“Putni pravac ka Sakulama je prohodan i , kako stoje stvari, nema opasnosti da dođe do prekida komunikacije, što nam je u ovom trenutku važno . Apelujemo na učesnike u saobraćaju, kao i na pešake da dodatno obrate pažnju jer su takvi vremenski uslovi i nezgode su moguće. Dva ledena dana su pred nama  pa i tu činjenicu je potrebno uzeti u obzir “ , poručio je Predsednik opštine Miloš Markov

Referendum: Prijave za glasanje van glasačkog mesta u Opštini Opovo

Referendum: Prijave za glasanje van glasačkog mesta u Opštini Opovo

Opovo, 11. Januar 2022
Opštinska izborna komisija obaveštava glasače, nemoćna stara lica, osobe sa invaliditetom i one koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da glasaju na referendumu o ustavnim promenama na glasačkom mestu, da 14. i 15. januara 2022. godine u vremenu od 8 do 20 časova, mogu da prijave izbornoj komisiji da će glasati van glasačkog mesta, saopštila je OIK.

Glasači koji ne mogu da glasaju na svojim glasačkim mestima mogu da se jave u navednim terminima na telefon : 0631068415, kontakt osoba: Nataša Vodeničar

Prilikom prijavljivanja glasač treba da navede sledeće lične podatke: ime i prezime, jedinstven matični broj, adresu prebivališta, kontakt telefon, kao i razloge zbog kojih nije u mogućnosti da glasa na biračkom mestu.