Projekat zelene pijace u Opovu: Markov i stručni nadzor obišli gradilište

Projekat zelene pijace u Opovu: Markov i stručni nadzor obišli gradilište

OPOVO, 21. januar 2022 – Mada je januar i period van građevinske sezone, na gradilištu u Opovu kod zelene pijace vrlo je živo. Trenutno se izvode radovi prve faze realizacije projekta izgradnje nove zelene, pokrivene pijace, koji se sufinansira od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u saradnji sa Evropskom investicionom bankom.

Gradilište je obišao predsednik opštine Miloš Markov zajedno sa svojim saradnicima iz Opštinske uprave Opovo, rukovodiocem Odeljenja za privredu i finansije Slavkom Mančevim i rukovodiocem Odeljenja za imovinsko – pravne, stambeno komunalne poslove, urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine Radetom Cvetanovićem, kao i članovima stručnog nadzora projekta.

Markov je istakao zadovoljstvo dinamikom radova i dosadašnjom realizacijom projekta.

„Vrlo sam zadovoljan dinamikom radova s obzirom na vremenske uslove i da smo van građevinske sezone u zimskom periodu. Takođe, istakao bih da je gradilište uređeno po svim standardima, što je jako bitno. Za ovu prvu fazu projekta, odnosno izgradnju objekata, rok je 70 dana, i mislim da neće biti problema da se ovaj rok ispoštuje. Izvođač radova je ekspeditivan, tako da u ovom trenutku sve ide po predviđenim planovima. Kada se ovaj projekat završi dobićemo pijačni kompleks koji će celoj našoj opštini biti za ponos“, izjavio je Markov.

Rok za realizaciju kompletnog projekta je 9. septembar 2022. godine.

Poljoprivreda: Agro sajam 2022 od 27. do 29. januara u Beogradu

Poljoprivreda: Agro sajam 2022 od 27. do 29. januara u Beogradu

Agro sajam 2022 od 27. do 29. januara u Beogradu

BEOGRAD, 21. januara (Tanjug) – Specijalizovani sajamsko-konferencijski događaj posvećen voćarstvu, vinogradarstvu i povrtarstvu Agro Belgrade 2022 biće održan od 27. do 29. januara na Beogradskom sajmu, saopštili su organizatori.

Na rekordnih 30.000 metara kvadratnih okupće se renomirani domaći i strani izlagači i brendovi, uključujući i predstavnike najvecih svetskih kompanija u oblastima poljoprivredne mehanizacije, sistema navodnjavanja, sistema protivgradne zaštite i dostavna vozila.

Među izlagačima će se naći i hemijske kuće, kao i firme koje se bave proizvodnjom prihrane bilja, zaštitari, semenske kuće, rasadnicari, ali firme iz prehrambene industrije.

Trodnevni konferencijski deo okupiće više od 20 domaćih i stranih govornika,koji će se baviti temama iz oblasti tržišta i plasmana svežeg voća, transporta, finansiranja, navodnjavanja, budućnosti proizvodnje bobicastog voća, kao i modernizacije srpske proizvodnje vina.

Agro Belgrade 2022. podržalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Grad Beograd – Sekretarijat za poljoprivredu i USAID-ovog Projekat za konkurentnu privredu, navedeno je u saopštenju.

Kao prevashodno poslovna sajamska manifestacija, ovaj sajam će zadovoljiti propisane protivepidemijske mere.

Atletika: Spartakovi atletičari na Prvenstvu Beograda

Atletika: Spartakovi atletičari na Prvenstvu Beograda

Spartakovi atletičari na Prvenstvu Beograda

Tokom januara održana su otvorena prvenstva Beograda u svim kategorijama.

Na Prvenstvu Beograda za mlađe pionire, 9. januara, Mateja Ola, je u bacanju kugle osvojio bronzanu medalju, bacivši kuglu 7,27m. Filip Poledica, je nastupio po prvi put u disciplini 800m, osvojio je peto mesto u grupi, 3:01,67. Radi se o dvojici atletičara, koji pokazuje talenat u svojim disciplinama i na koje će klub obratiti pažnju, kako bi u budućnosti bili još bolji.

Na Prvenstvu Beograda za juniore održanom 12. januara Miloš Milkovski je nastupio u disciplini skok uvis, preskočivši lestvicu od 170cm i zauzeo 5 mesto. Osvajači trećeg, četvrtog i petog mesta su preskočila istu visinu, ali pošto Miloš nije preskočio sve visine iz prvog pokušaja, morao je se zadovolji petim mestom.

Na kraju, 15. januara, održano je Prvenstvo Beograda za seniore. Filip Stanković, je u trci na 3.000m zauzeo četvrto mesto, rezultatom 10:08,29