Ministarstvo prosvete: Za srednjoškolce prva nedelja nastava na daljinu

Ministarstvo prosvete: Za srednjoškolce prva nedelja nastava na daljinu

Za srednjoškolce prva nedelja nastava na daljinu

OPOVO, 8. januar 2022 – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, rekao je da je Tim za škole, na sastanku održanom 5. januara 2022. godine doneo odluku da se od ponedeljka, 10. januara 2022. godine nastava u svim srednjim školama na teritoriji AP Vojvodina organizuje po trećem modelu (na daljinu).

Prioritet, kao i do sada, je da sačuvamo zdravlje i bezbednost svih u obrazovnom sistemu. Tim za škole doneo je odluku da srednjoškolci u AP Vojvodina, od ponedeljka 10. januara, kada za njih počinje drugo polugodište, nastavu prate na daljinu, odnosno po trećem modelu organizacije obrazovno-vaspitnog rada“, istakao je Ružić.

On je naveo, da će Tim za škole i dalje budno pratiti situaciju i da je sledeća sednica Tima za škole zakazana za 13. januar 2022.godine.

Za učenike srednjih škola u Vojvodini, drugo polugodište počinje 10. januara, za osnovce 17. januara, dok će, prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, za ostale učenike drugo polugodište početi 24. januara 2022.godine.

Vremenske prilike: RHMZ najavljuje povećanje visine sneznog pokrivača

Vremenske prilike: RHMZ najavljuje povećanje visine sneznog pokrivača

RHMZ najavljuje povećanje visine sneznog pokrivača

Srbija, 8. januar 2022
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će danas u nižim predelima doći do formiranja manjeg snežnog pokrivača, a u višim do daljeg povećanja visine snega.

Sutra i početkom sledeće sedmice zadržaće se hladno vreme sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, objavljeno je na sajtu RHMZ.

U nižim predelima južne i jugoistočne Srbije očekuju se i kiša i susnežica.

Saopštenje Opštinskog odbora SNS Opovo: Recidivi političke prošlosti ponovo „jašu“

Saopštenje Opštinskog odbora SNS Opovo: Recidivi političke prošlosti ponovo „jašu“

OPOVO, 8. januar 2022 – Opštinski odbor Srpske napredne stranke Opovo objavio je saopštenje za javnost:

– Nakon posete opštini Opovo nekoga ko sebe naziva političarem i poljoprivrednikom, iz političke stranke Dragana Đilasa, čoveka koji opljačkao Srbiju i preko svog poslovnog partnera Dragana Šolaka novcem naših građana kupio suvlasnički deo u fudbalskom klubu „Southampton“ u Engleskoj za 180 miliona eura, imali smo potrebu da se oglasimo i kažemo neku reč.

Žalosno je što recidivi političke prošlosti naše opštine pokušavaju da preko neke nove političke opcije ostvare svoje političke ciljeve kao i gazda njihove političke stranke, a to je da Opovo ponovo izgleda kao jedna zapuštena i nerazvijena „selendra“, i pokušavaju da još malo očerupaju opštinski budžet i napune svoje džepove, kao što su to uradili sa projektom „Opovo-Debeljača“, kanalizacijom u Opovu, komasacijom u Barandi, itd.

Očajno je i to što je baš domaćin ovog „eminentnog“ skupa pričao o „lošoj“ poljoprivrednoj politici, baš on koji je sve „loše“ u toj politici iskoristio da ekonomski ojača i predstavi sebe onako kako je to uradio, jer termin „leukoza“, kao i „uzurpacija“ su vrlo jasni termini koji su svim Baranđanima dobro poznati. Treba da se zapita zašto se na tom skupu nisu odazvali čestiti i pošteni poljoprivrednici koje je zvao, slao im poruke i ubeđivao da dođu, jer politika delovanja radnih i poštenih ljudi, nije pljuvanje neistomišljenika, već radni rezultati jedne odgovorne politike koju vodi ova Vlada Republike Srbije, a to je ono u šta veruju oni koji tu nisu došli.

Vrlo je indikativno i pojavljivanje nekih davno zaboravljenih političara, koji su u ovom „prelaznom“ perodu od 10-15 godina, iskoristili privatitizacije, u kojima su i sami učestvovali, kako bi za sebe ostvarili lične benefite, jer su toliko puta izgubili na političkim utakmicama, da se sada kriju iza članova svojih porodica, jer nikada nisu preboleli poraze od kojih i danas imaju noćne more. To su ozbiljni kompleksi koji se ne leče novcem i kupovinom društvenog statusa, već poštenim i čestitim radom.

Da rezimiramo. Dobro je da u Opovu postoji ljudi koji drugačije misle i koji imaju iskrenu potrebu da svojim ličnim angažovanjem promene nešto i učine Opovo boljim i lepšim, ali to sigurno niste vi. Znaju građani opštine Opovo vaše „ranije radove“ od zakupa ribnjaka na 40 godina, neuspele realizacije puta „Opovo-Debeljača“, komasacije koja je nekima omogućila ukrupnjavanje zemlje u „livadama“ od 30 ha a da pre toga tamo nisu imali ni ar, otpuštanje preko 200 radnika, gomila betona „kanalizacija-Opovo“, da ne nabrajamo dalje. Drugari, Baranda i baranđanski atar, nisu samo vaši, „malo“ pripadaju i svim ostalim građanima Barande.