1

Dan opštine i crkvena slava: ZBOG PANDEMIJE OVE GODINE DAN OPŠTINE SKROMNIJE OBELEŽEN (VIDEO)

ZBOG PANDEMIJE OVE GODINE DAN OPŠTINE SKROMNIJE OBELEŽEN

Opovo, 22. maj 2020;

Zbog dobro poznate situacije izazvane pandemijom koronavirusa ove godine Dan opštine Opovo obeležen je skromno rezanjem slavskog kolača u prostorijama kabineta predsednika opštine. Ovog puta izostale su sve planirane kulturne i sportske manifestacije na koje smo navikli prethodnih godina.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je čestitao svim građanim naše opštine praznik, a vernicima slavu.

„Nažalost, ove godine su izostale sve one manifestacije kojima obeležavamo praznik naše opštine. Međutim, ono što je važno jeste činjenica da smo se za ove četiri godine vodeći lokalnu samoupravu ponašali odgovorno i pre svega domaćinski realizujući brojne kapitalne projekte za našu sredinu i dobrobit svih građana. Imam zadovoljstvo da i za naredni period najavim veliki broj projekata u vezi izgradnje saobraćajne i urbane infrastrukture, zatim građevinskih projekata kojima ćemo renovirati ili dograditi Dom zdravlja Opovo, školu u Sakulama, predškolsku ustanovu u Opovu, vrtić u Sefkerinu, pokriveni pijac u Opovu, a svakako je jedan od značajnijih projekata završetak puta Opovo – Debeljača čime ćemo pored planirane petlje kod Sefkerina dobiti još jednu direktnu povezanost sa autoputom Beograd – Zrenjanin – Novi Sad što će svakako imati višestruke benefite za našu opštinu. Svim građanim čestitam praznik, želim porodičnu sreću i zdravlje i zajedno nastavimo da gradimo bolju budućnost“, izjavio je Tasić za Glas Opova.

Pored opštinskog praznika, 22 maj je i crkvena slava u Opovu, Barandi i Sakulama gde su se uz prisustvo vernika održale liturgije i nosile litije povodom Prenosa moštiju svetog oca Nikole (letnji Sveti Nikola).
Autobuska stanica Opovo: LASTA USPOSTAVLJA JOŠ DVA POLASKA

LASTA USPOSTAVLJA JOŠ DVA POLASKA

Opovo, 22. maj 2020;

Obaveštavaju se putnici da od ponedeljka 25. maja SP „Lasta“ ad Beograd ponovo uspostavlja sledeće linije:

Beograd – Farkaždin u 10:30 časova (polazak iz Opova za Beograd u 11.41)

Beograd – Sefkerin u 11:30 časova (polazak iz Opova za Beograd u 12.15)
Radio televizija Srbije: RENOVIRANJE OPOVAČKE BIBLIOTEKE (VIDEO)

RENOVIRANJE OPOVAČKE BIBLIOTEKE

Opovo, 22. maj 2020; U emisiji „Ovo je Srbija“, javni nacionalni servis RTS emitovao je prilog o renoviranju Opštinske narodne biblioteke u Opovu. Prilog možete pogledati na linku ispod:
Pucnjava u Opovu: TABLOIDI PISALI O PUCNJAVI

TABLOIDI PISALI O PUCNJAVI

Opovo, 22. maj 2020
Tokom jučerašnjeg dana u Opovu su se mogli sresti mnogobrojni fotoreporteri i novinari tabloida koji su došli sa namerom da saznaju nešto više o pucnjavi koja se preksinoć desila u Opovu. Na linku pročitajte tekst o ovom nesrećnom događaju u dnevnom listu i portalu KURIR

foto: Tamara Trajković, KurirNacionalna služba za zapošljavanje: REDOVNA I PRIVREMENA NOVČANA NAKNADA

REDOVNA I PRIVREMENA NOVČANA NAKNADA

Beograd, 21. maj 2020.

 Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Poštanske štedionice izvršiti isplatu redovne i privremene novčane naknade za april 2020.

           Redovna novčana naknada za nezaposlena lica biće isplaćena u petak 22. maja 2020. godine, dok će privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije biti isplaćena u subotu 23. maja 2020. godine.
Rešenje je u prirodi: MEĐUNARODNI DAN BIODIVERZITETA

MEĐUNARODNI DAN BIODIVERZITETA

Opovo, 22. maj 2020;

Skupština Ujedinjenih nacija je 2000. godine 22. maj ustanovila kao Svetski dan biodiverziteta u cilju podizanja građanske svesti o značaju biološke raznovrsnosti i neophodnosti njenog očuvanja.

Prema Crvenoj listi ugroženih vrsta koju izrađuje Međunarodna unija za očuvanje prirode (eng. International Union for Conservation of Nature, IUCN), više od 26 hiljada vrsta živog sveta nalazi se pod rizikom nestanka. Naučnici strahuju da je u toku šesto masovno izumiranje koje je posledica čovekovih aktivnosti s razornim uticajem na prirodu Glas Opova

DA BISMO SAČUVALI BIODIVERZITET MORAMO RAZUMETI PROBLEME SA KOJIMA SE SUOČAVA!
Sportski vikend: SPARTANCI PRVI IZLAZE NA SPORTSKE TERENE

SPARTANCI PRVI IZLAZE NA SPORTSKE TERENE

Opovo, 22. maj 2020;

Mladi fudbaleri Škole fudbala „Spartanac“ prvi izlaze na sportske terene. Ovog vikenda startuje fer plej liga, najmasovnije i najjače dečje fudbalsko takmičenje u Srbiji. Utakmice se igraju na sportsko rekreativnim centrima Rakovica, Ada Ciganlija, Gladijator i terenu FK Čukarički.

Utakmice prvog kola igraju se u nedelju 24. maja. Spartanac je prijavio ekipe u generacijama od 2007. do 2012. godišta. Kako Glas Opova saznaje za 2012. godište Spartanac će nastupiti sa dve ekipe, dok će generacija 2007/2008 nastupiti kao zajednička ekipa.

2012: 10:00h; Olimpik BGD – Spartanac 1

2012: 10:00h; Pair Play – Spartanac 2

2011: 10:50h; Avala – Spartanac

2007/2008: 12:30h; Mungosi – Spartanac

2010: 17:30h; Dušanovac – Spartanac

2009: 18:20h; Mungosi Beli – Spartanac