Dan opštine i crkvena slava: ZBOG PANDEMIJE OVE GODINE DAN OPŠTINE SKROMNIJE OBELEŽEN (VIDEO)

22/05/2020

ZBOG PANDEMIJE OVE GODINE DAN OPŠTINE SKROMNIJE OBELEŽEN

Opovo, 22. maj 2020;

Zbog dobro poznate situacije izazvane pandemijom koronavirusa ove godine Dan opštine Opovo obeležen je skromno rezanjem slavskog kolača u prostorijama kabineta predsednika opštine. Ovog puta izostale su sve planirane kulturne i sportske manifestacije na koje smo navikli prethodnih godina.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je čestitao svim građanim naše opštine praznik, a vernicima slavu.

„Nažalost, ove godine su izostale sve one manifestacije kojima obeležavamo praznik naše opštine. Međutim, ono što je važno jeste činjenica da smo se za ove četiri godine vodeći lokalnu samoupravu ponašali odgovorno i pre svega domaćinski realizujući brojne kapitalne projekte za našu sredinu i dobrobit svih građana. Imam zadovoljstvo da i za naredni period najavim veliki broj projekata u vezi izgradnje saobraćajne i urbane infrastrukture, zatim građevinskih projekata kojima ćemo renovirati ili dograditi Dom zdravlja Opovo, školu u Sakulama, predškolsku ustanovu u Opovu, vrtić u Sefkerinu, pokriveni pijac u Opovu, a svakako je jedan od značajnijih projekata završetak puta Opovo – Debeljača čime ćemo pored planirane petlje kod Sefkerina dobiti još jednu direktnu povezanost sa autoputom Beograd – Zrenjanin – Novi Sad što će svakako imati višestruke benefite za našu opštinu. Svim građanim čestitam praznik, želim porodičnu sreću i zdravlje i zajedno nastavimo da gradimo bolju budućnost“, izjavio je Tasić za Glas Opova.

Pored opštinskog praznika, 22 maj je i crkvena slava u Opovu, Barandi i Sakulama gde su se uz prisustvo vernika održale liturgije i nosile litije povodom Prenosa moštiju svetog oca Nikole (letnji Sveti Nikola).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (2)

Iz Kine s ljubavlju (2) Kao što sam na početku priče pomenuo, Hangdžou smatraju jednim od najlepših gradova u Kini. Harmoničan spoj modernog i tradicionalnog, grad je poznat po visokom kvalitetu života i tehnološkim razvojem ali s druge strane očuvanom tradicijom....

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe OPOVO, 26. maj 2023 – U drugoj majskoj raspoedli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Dve prinove su aprilske i jedna majska, a bebe su iz Sakula, Barande i Sefkerina.

najnovije

najčitanije