Dan opštine i crkvena slava: ZBOG PANDEMIJE OVE GODINE DAN OPŠTINE SKROMNIJE OBELEŽEN (VIDEO)

22/05/2020

ZBOG PANDEMIJE OVE GODINE DAN OPŠTINE SKROMNIJE OBELEŽEN

Opovo, 22. maj 2020;

Zbog dobro poznate situacije izazvane pandemijom koronavirusa ove godine Dan opštine Opovo obeležen je skromno rezanjem slavskog kolača u prostorijama kabineta predsednika opštine. Ovog puta izostale su sve planirane kulturne i sportske manifestacije na koje smo navikli prethodnih godina.

Predsednik opštine dr Zoran Tasić je čestitao svim građanim naše opštine praznik, a vernicima slavu.

„Nažalost, ove godine su izostale sve one manifestacije kojima obeležavamo praznik naše opštine. Međutim, ono što je važno jeste činjenica da smo se za ove četiri godine vodeći lokalnu samoupravu ponašali odgovorno i pre svega domaćinski realizujući brojne kapitalne projekte za našu sredinu i dobrobit svih građana. Imam zadovoljstvo da i za naredni period najavim veliki broj projekata u vezi izgradnje saobraćajne i urbane infrastrukture, zatim građevinskih projekata kojima ćemo renovirati ili dograditi Dom zdravlja Opovo, školu u Sakulama, predškolsku ustanovu u Opovu, vrtić u Sefkerinu, pokriveni pijac u Opovu, a svakako je jedan od značajnijih projekata završetak puta Opovo – Debeljača čime ćemo pored planirane petlje kod Sefkerina dobiti još jednu direktnu povezanost sa autoputom Beograd – Zrenjanin – Novi Sad što će svakako imati višestruke benefite za našu opštinu. Svim građanim čestitam praznik, želim porodičnu sreću i zdravlje i zajedno nastavimo da gradimo bolju budućnost“, izjavio je Tasić za Glas Opova.

Pored opštinskog praznika, 22 maj je i crkvena slava u Opovu, Barandi i Sakulama gde su se uz prisustvo vernika održale liturgije i nosile litije povodom Prenosa moštiju svetog oca Nikole (letnji Sveti Nikola).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

Odloženo prskanje komaraca za sledeću sedmicu

OPOVO, 19. Jun 2024 Opština Opovo obaveštava građane da je  planiran tretman suzbijanja odraslih formi komaraca iz vazduha i sa zemlje  planiran za četvrtak 20.06.2024. godine odložen za sledeću nedelju. Razlog odlaganja je previše visoka temperatura i tretman ne bi...

105 osmaka polaže završni ispit u školama opštine Opovo

105 osmaka polaže završni ispit u školama opštine Opovo

OPOVO/SAKULE18. jun 2024 Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas polažu završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Danas će se polagati srpski, odnosno maternji jezik, naredni dan matematika, a 20. juna...

najnovije

najčitanije