Predškolska ustanova počela da radi sa decom: MALIŠANI PONOVO U BAMBIJU (VIDEO)

May 12, 2020

MALIŠANI PONOVO U BAMBIJU

Opovo, 12. maj 2020;

Od ponedeljka (11. maj) u prostorijama Predškolske ustanove „Bambi“ u Opovu ponovo se čuje dečja graja. Uz pridržavanje propisanih mera vaspitačice su počele rad sa decom. Otvaranju vrtića prethodili su radovi na pripremi objekta: lokalna samouprava je organizovala dezinfekciju objekta i obezbedila zaštitnu opremu za zaposlene, dok je tretiranje dezinfekcionim sredstvima sprovelo komunalno preduzeće Mladost.

Ustanovu je dans obišao predsednik opštine dr Zoran Tasić, a konicidencija je da je istovremeno objekat obišla pokrajinska prosvetna inspekcija, koja je u sklopu svojih aktivnosti kasnije posetila i osnovnu školu.

„Današnjom posetom mi je bilo važno da se uverim u funkcionalnost i spsremnost Predškolske ustanove „Bambi“ u Opovu i naravno, da iskoristim priliku da im čestitam njihov Dan ustanove, koji nažalost u ovim okolnostima su proslavili vrlo radno. Zatekao sam određen broj dece koja trenutno koriste usluge predškolske ustanove, nije to još onaj kapacitet koji je predviđen preporukama Vlade Republike Srbije i struke. Očekujem da će popuna kapaciteta do 50 posto biti u narednih nekoliko dana i pozivam sve roditelje koji ispunjavaju uslove i kojima je korišćenje predškolske ustanove neophodno da to u narednom periodu iskoriste. Danas je nenajavljeno došla i pokrajinska prosvetna inspekcija, oni će danas izvršiti i kontrolu škole što dovoljno govori da državne institucije, kao i lokalna samouprava zaista vode računa o funkcionisanju institucija gde smo mi osnivači, kao i gde je osnivač Pokrajinska vlada, a sve u cilju bezbednosti naših sugrađana i korisnika ovih usluga“, izjavio je Tasić. 

Direktorka ustanove Jelena Mitić ističe da su tokom vanrednog stanja svi zaposleni učestvovali u sređivanju prostorija, dvorišta, objekat je pripremljen za početak rada, dezinfikovane su prostorije, oprema, igračke, svakodnevno je obavljano provetravanje prostorija i postavljena je dezobarijera na ulazu. Vaspitači su anketirali roditelje o potrebi za celodnevnim boravkom, a rad je organizovan na osnovu iskazanih potreba roditelja za prihvat dece dok se ne normalizuju uslovi.

„Sa decom smo zvanično počeli da radimo 11. maja, prihvat dece roditelja koji su se izjasnili da nemaju drugu alternativu, a inače za vreme vanrdene situacije objekat je radio non-stop, roditelji su mogli uvek adekvatne informacije, da vrše upis dece za narednu godinu, a omogućeno im je da to i preko eVrtića elektronski urade. U međuvremenu smo dobili informaciju od nadležnog Ministarstva prosvete i zavoda za javno zdravlje sve instrukcije, kako, šta raditi, da bi boravak dece bio bezbedan i siguran. Sticajem okolnosti uz današnju posetu predsednika opštine nenajvljeno je došla prosvetna inspekcija iz Novog Sada. Oni su došli i u nadzor i savetodavno da provere da li se mere koje su preporučene mere od struke poštuju. Na opšte zadovoljstvo i moje lično presrećna sam što su ustanovili da je sve do perfekcije odrađeno, pripremljeno i da se sve održava i primenjuje onako kako je struka rekla“, izjavila je direktorka predškolske ustanove Jelena Mitić

U Predškolskoj ustanovi „Bambi“ Opovo trenutno dolazi sedmoro dece koja su raspoređena po svojim vaspitnim grupama.  Kako u ustanovi kažu, za sada je potreba tolika, a uz novo anketiranje roditelja očekuje se da se taj broj poveća.

pročitajte još i

Sefkerin: Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova

Sefkerin: Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova

Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova SEFKERIN, 24. septembar 2022 – Pred odlazak u penziju, Živu Nestorova (65) iz Sefkerina zadesila je velika nesreća. Naime, njemu je letos izgorela kuća do temelja, tako da je ostao bez krova nad glavom. Živa je navikao na...

Opštinska uprava Opovo: Suzbijanje krpelja i smrdibuba

Opštinska uprava Opovo: Suzbijanje krpelja i smrdibuba

Suzbijanje krpelja i smrdibuba OPOVO, 23. septembar 2022 - Nekoliko godina unazad, naročito u periodu seprembar - oktobar primećen je povećan broj smrdibuba  na fasadama ali i u stambenim objektima, kada traže povoljno mesto za prezimljavanje, tako da smo bili svedoci...

najnovije

najčitanije