1

Koronavirus: OD POČETKA EPIDEMIJE U OPŠTINI OPOVO UKUPNO ŠEST POTVRĐENIH SLUČAJEVA

OD POČETKA EPIDEMIJE U OPŠTINI OPOVO UKUPNO ŠEST POTVRĐENIH SLUČAJEVA

Opovo, 4. maj 2020;

U Južnobanatskom okrugu, za poslednja 24 sata, potvrđeno je 6 novih slučajeva pozitivnih na Covid-19, 4 u Kovačici, jedan u Pančevu i jedan u Opovu.

Od početka epidemije, u Južnom Banatu registrovana je ukupno je 281 osoba pozitivna na koronavirus.

Statistika po gradovima i opštinama Južnobanatskog okruga:

Pančevo 93

Vršac 84

Alibunar 21

Bela Crkva 35

Plandište 11

Kovin 14

Kovačica 17

Opovo 6
Autobuska stanica Opovo: MARTOVSKA MARKICA VAŽI DO POLOVINE MAJA

MARTOVSKA MARKICA VAŽI DO POLOVINE MAJA
Opovo, 4. maj 20202
Putnici koji su kupili mesečnu kartu prevoznika SP LASTA AD Beograd za mesec Mart 2020. mogu je iskoristiti do 15.05.2020.
Opštinski štab za vanredne situacije: DOZVOLjEN RAD UGOSTITELjSKIM OBJEKTIMA I KLADIONICAMA

DOZVOLjEN RAD UGOSTITELjSKIM OBJEKTIMA I KLADIONICAMA

Opovo, 4. maj 2020
Na osnovu člana 43. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“ broj 87/18) Opštinski štab za vanredne situacije doneo je odluku o merama za sprečavanje, suzbijanje i gašenje epidemije covid – 19/04.05.2020 koja se odnosi na rad ugostiteljskih objekata i  kladionica

  1. Dozvoljava se rad ugostiteljskih objekata i  kladionica.

Navedeni objekti su dužni da se u svom radu pridržavaju Preporuka za rad ugostiteljskih objekata u sklopu primene mera prevencije širenja Covid 19 Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, objavljenih i na sajtu opštine Opovo www.opovo.org.rs

  • Izdaje se naredba Opštinskoj upravi opštine Opovo za određivanje  radnog vremena ugostiteljskih objekata i kladionica, maloprodajnih trgovinskih objekata, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana i fitnes klubova:
  •  najranije od 07,00 – najkasnije do 17,00 časova.

Detaljne instrukcije i preporuke Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda možete preuzeti na ovom LINKU
Masovno testiranje u Opštini Opovo: PROTEKLIH DANA TESTIRANO 313 GRAĐANA

PROTEKLIH DANA TESTIRANO 313 GRAĐANA

Opovo, 4. maj 2020;

U okviru preventive u borbi protiv pandemije koronavirusa od 29. aprila u Covid ambulanti Doma zdravlja Opovo sprovodi se masovno testiranje. Proteklih dana testirano je 313 radnika javnih ustanova i preduzeća od kojih je jedno lice bilo pozitivno koje je hospitalizovano u Covid bolnicu Pančevo. Narednih dana biće testirani radnici prodavnica, banki, pošta, frizerskih salona i drugih službi koje pripadaju grupi radnih mesta sa čestim neposrednim kontaktima.

Svi građani koji imaju bilo kakve sumnje u svoje zdravstveno stanje ili su imali rizičan kontakt i žele da se testiraju mogu se javiti Opštinskom kriznom štabu pozivom na broj telefona 013/681-091 kako bi se evidentirali za testiranje u Covid ambulanti.

Povodom razlike u statističkim podacima pozitivnih na Covid-19 na teritoriji Opštine Opovo, Opštinski krizni štab saopštava da je ta razlika rezultat činjenice da su pojedini među obolelima samo formalno prijavljeni na teritoriji naše opštine, a žive u drugim gradovima ili opštinama.

Prvi registrovani pacijent od Covida-19 sa teritorije naše opštine je izlečen i otpušten sa bolničkog lečenja i nalazi se kući u obaveznom četrnaestodnevnom karantinu.