Prvi Info dan PKS i Poreske uprave o olakšicama za paušalne preduzetnike

22/01/2024

BEOGRAD, 22. januara (Tanjug) – Direktor sektora preduzetništva Privredne komore Srbije Branislava Simanić poručila je danas na prvom “Info danu sa Poreskom upravom” da je glavni cilj da preduzetnici i vlasnici mikro i malih preduzeća budu što bolje informisani o svim olakšicama koje mogu da ostvare u kalendarskoj godini.
PKS je u saradnji sa Poreskom upravom organizovala događaj na kome je predstavljena fiskalna regulativa od značaja za poslovanje preduzetnika paušalaca, prava i obaveze preduzetnika, kao i olakšice i oslobođenja regulisana zakonima.
Simanić je istakla da PKS ima odličnu saradnju sa Poreskom upravom Srbije, sa kojom je potpisala i Memorandum o saradnji.
“U okviru Memoranduma organizujemo čitav niz događaja. Jedan od takvih je i ‘Info dan sa Poreskom upravom’. Danas ćemo držati prvi u nizu Info dana, koji se odnosi na početnike u poslovanju paušalaca. Ovakve događaje ćemo organizovati zajedno sa našim regionalnim privrednim komorama i takođe ovom prilikom predstavićemo i sve ono što PKS radi kada su početnici u poslovanju u pitanju”, rekla je Simanić.
Prezentaciju fiskalnih propisa od značaja za rad preduzetnika održale su Marija Petrović i Tatjana Manić iz Sektora za pružanje usluga poreskim obveznicima i edukaciju PKS.
Marija Ratković Vuković iz agencija za nekretnine Domino je istakla da njoj kao preduzetnici znači današnji skup koji organizuje PKS pošto joj je teško da samostalno iprati sve propise koji se tiču poreza, kao i novine koje se tiču olakšica.
On je rekla da je i ranije učestvovala na skupovima koji su bili od značaja za preduzetnike, i da je dobila dosta korisnih saveta.
Iz PKS ističu da je jedna od novina o kojoj će se govoriti tiče oslobođenje od poreza u prvoj godini poslovanja.
“Kada se registruju, u narednih 12 meseci preduzetnici imaju pravo na oslobođenje od poreza i doprinose na zarade, ukoliko su u sistemu zarade, i ako ta zarada nije viša od 37.000 dinara”, navedeno je na sastanku.
Ova vrsta seminara namenjena je preduzetnicima paušalcima koji tek započinju svoje poslovanje kao prilika da se upoznaju sa svojim pravima i obavezama u smislu zakona koje Poreska uprava primenjuje i u krajnjoj meri kontroliše.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

BEOGRAD, 31. marta (Tanjug) - Poreska uprava objavila je kalendar poreskih obaveza firmi za april prema kome rok za izmirenje prve obaveze ističe sutra, 1. aprila do kada bi firme trebalo da podnesu poreske prijave i plate doprinose za obavezno socijalno osiguranje,...

najnovije

najčitanije