Bogojavljanje: U Opovu se i ove godine plivalo za Časni krst (video)

19/01/2024

U Opovu se i ove godine plivalo za Časni krst 

OPOVO, 19. januar 2024 – Na Tamišu je ove godine 16 plivača iz Opova, Sefkerina, Sakula i Čente plivalo za Časni krst. Po treći put se u Opovu organizuje bogojavljansko plivanje za Časni krst. Nakon liturgije litija je krenula od hrama Svetog Nikole do opovačke glavne plaže gde je hor OŠ „Dositej Obradović“ otpevao nacionalnu himnu, zatim je osvećen Časni krst, a plivači dobili blagoslov. Sveštenik Nedeljko Janković je istakao da plivanje za Časni krst nije takmičenje nego ljubav, vera i žrtva i da je onaj prvi poslednji i poslednji prvi.

16 plivača iz Opova, Sefkerina, Sakula i Čente plivalo za Časni krst/Glas Opova

Za razliku od prethodnih godina, zbog visokog vodostaja i izlivanja Tamiša koji je poplavio opovački štrand, plivači su samo ušli u vodu celivali Časni krst i svi proglašeni pobednicima.
Ispred učesnika bogojavljanskog plivanja Igor Latovljev je takođe istakao ovo učešće pre svega kao čin vere.
„Zbog vremenskih uslova i visokog vodostaja ove godine smo plivali u nešto izmenjenim uslovima i lično smatram da je ovako bolje bez takmičarskog značaja jer nije naša žrtva Bogu da se takmičimo međusobno nego da je samo prinesemo“, izjavio je Latovljev.
Uprava Srpske pravoslavne crkve u Opovu se zahvalila na podršci u organizaciji manifestacije lokalnoj samoupravi, Hotelu „Stari Banat“, Aktivu žena Opovo, Domu zdravlja i Policijskoj stanici Opovo, Pekari M&N, kao i internet portalu Glas Opova.
Svim učesnicima i sponzorima ove manifestacije uručene su bogojavljanske povelje.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije