Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje: Prijave za besplatan boravak penzionera u banjama

18/01/2024

Prijave za besplatan boravak penzionera u banjama

OPOVO, 18. januar 2024 – Od početka nove godine, počele su prijave za besplatan boravak (rehabilitaciju) penzionera u banjama. Mogućnost prijave imaju svi penzioneri, koji imaju penziju do 39.850 dinara, a nemaju druga lična primanja (po osnovu zaposlenja ili angažovanja za obavljanje poslova, po osnovu ugovora o delu i privremenih i povremenih poslova). Članstvo u organizacijama korisnika penzija nije uslov za korišćenje ovog prava.
Za prijave za besplatan boravak u banjama, potrebno je sa sobom poneti poslednji ček od penzije, zahtev i po mogućnosti dostaviti medicinsku dokumentaciju.
Prijave za upućivanje na rehabilitaciju podnose se Opštinskom udruženju penzionera Opovo, odnosno odboru korisnika penzija sa područja filijale Fonda na kojoj korisnik penzije ima prebivalište, a korisnici sa teritorije AP Kosovo i Metohija sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije AP Kosovo i Metohija, prijave podnose najbližoj organizaciji korisnika penzija ili najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta, odnosno boravišta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije