Dodeljeni ugovori za obnovu verskih objekata u AP Vojvodini

04/10/2023

NOVI SAD, 3. oktobar 2023 – „Pokrajinska vlada, nakon elementarnih nepogoda, koje su u julu zadesile sever Srbije, veoma je brzo reagovala kada su u pitanju sve verske zajednice na teritoriji AP Vojvodine, da bismo danas bili u prilici da uručimo ugovore o sanaciji štete za 69 opštećenih verskih objekata u ukupnom iznosu od 101,7 miliona dinara“, rekla je Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Dodelom sredstava u iznosu biće sanirana oštećenja na verskim objektima u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Rumi, Somboru, Staroj Pazovi, Šidu, Sremskoj Mitrovici, Opovu, Odžacima, Pančevu, Kovačici, Zrenjaninu, Sečnju, Vršcu, Irigu, Beočinu i Kuli.

Sekretarijat je bio u stalnom kontaktu sa predstavnicima svih verskih zajednica, kako bi u što kraćem vremenskom periodu dobio informacije o proceni štete i nedostajućim sredstvima.

„Brojne su opštine i hramovi kojima su dodeljena sredstva više nego neophodna, jer su lokalni budžeti, kao i pomoć stanovništva, nedovoljni i zato je naše trajno opredeljenje da zaštitimo sve verske objekte“, naglasila je Miloševićeva.

Na osnovu pristiglih zahteva, dodeljena sredstva će biti usmerena za sanaciju krovova, oluka, prozora, zvonika, apsida, gromobrana i druge građevinske radove i popravke.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije