Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine

24/09/2023

ALIBUNAR, 23. septembar 2023 – na izletištu Devojački bunar kod Alibunara, održan je 14. sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine na kome se okupilo preko 170 udruženja žena.

Kao i prošle godine, na sajmu su učestvovala udruženja žena iz Opštine Opovo – Aktiv žena iz Opova . Kreativa iz Sefkerina, i Zlatne ruke iz Sakula. Lokalna samouprava je našim udruženjima obezbedila logističku podršku za odlazak na ovu manifestaciju, a štandove opovačkih udruženja obišli su predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika.

Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine/Glas Opova

Manifestaciju je obeležio bogat kulturno – umetnički program, razna takmičenja, kreativne radionice, druženje i razmena iskustava.

Prvi Sajam pokrenuo je još 2009. godine Pokrajinski zavod za ravnopravnost polova, povodom 15. oktobra, Međunarodnog dana seoskih žena. Manifestacija se svake godine održava u drugom mestu, a njen primarni cilj je da istakne doprinos žena iz ruralnih područja Vojvodine, da promoviše njihovo kreativno stvaralaštvo, identifikuje potencijale i podrži njihov preduzetnički duh.

Uprkos tome što se suočavaju sa različitim izazovima modernog doba, članice udruženja se trude da sačuvaju tradiciju.

Ovogodišnji Sajam posetili su i Verica Lazić, savetnica predsednika Republike Srbije i Miloš Vučević, potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane koji je svečano i otvorio manifestaciju.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije