Manifestacije: Najava 39. kobasicijade u Turiji

26/01/2023

Najava 39. kobasicijade u Turiji

 

TURIJA, 26. januar 2023 – Od 24. do 26. februara održaće se 39. kobasicijada u Turiji.

Prvu promociju 39. Kobasicijada održaće u subotu 28. januara u Beogradu. Od osam sati ujutro pijaca Đeram na Zvezdari zamirisaće turinskim roštilj kobasicama, a pred stanovnike glavnog grada Turinci iznose sveže i sušene kobasice uz poziv da budu gosti Kobasicijade ove godine poslednjeg vikenda u februaru.

Pripreme za 39. Kobasicijadu u Turiji su uveliko u toku. Sastanci Organizacionog odbora se redovno održavaju u kući Kobasicijade i prave se dogovori kako bi ovogodišnja najveća manifestacija u našoj opštini bila što uspešnija.

Očekuju se gosti iz zemlje i inostranstva, a najduža kobasica produžava se za jedan metar tako da će biti duga 2.039 metara. Naravno tačno u podne 25.02. biće doneta na plato ispred zgrade Mesne zajednice gde će nakon svečanog otvaranja početi prodaja džinovske kobasice na metar.

Pre nego što se u Turiji u slavu kobasice skupi na desetine hiljada gostiju planirane su četiri promocije od kojih je prva u subotu u Beogradu.

Prošli put kad su bili na pijaci Đeram na Zvezdari, kobasičari iz Turije sve su prodali za samo nekoiko sati. Što bi rekao jedan naš Turinac:

“Ne možemo mi na’raniti Beograd, možemo samo toliko da donesemo da se malo počastite, a vi posle dođite kod nas u Turiju na Kobasicijadu pa kupujte ko’lko hoćete, biće svega”.

Ipak, ove godine u Beograd se nosi na tone kobasica, tako da ko urani sigurno će moći da proba šta su to Turinci spremili ove godine.

– Cene smo prilagodili kupovnoj moći, tako da svako može da proba našu kobasicu. Svežu kobasicu prodavaćemo po 600 dinara za kg, suvu kobasicu za 900 dinara za kg, a roštilj kobasica u kifli, što je idelan doručak koštaće 250 dinara, kaže Željko Popić, predsednik Udruženja iz Turije.

Nakon Beograda slede promocije u Somboru, Subotici i Novom Sadu.

– U Somboru smo 03. februara, u Subotici smo 10.februara i u Novom Sadu smo 17. februara. Gde ćemo tačno biti javićemo na vreme.

– Od 24. februara do 26. februara Turija će biti centar sveta. Očekuju se gosti iz Bekeščabe iz Mađarske, zatim iz Pečuja, iz Hrvatske dolaze nam ekipe iz Samobora i Svetog Petra u Šumi, zatim iz Slovenije iz Sevnice dolazi ekipa, kao i iz Bosne i Hercegovine, jedna ekipa iz Bosanskog Petrovca. Da ne nabrajam naše prijatelje kobasičare iz Srbije…. Pripremamo bogat kulturno zabavni program u saradnji sa našim generalnim pokroviteljem opštinom Srbobran i sa našim prijateljima iz Centra za sport i turizam i Doma kulture. Mnogi nas pitaju ko će ove godine u subotu uveče pevati u Turiji. Za ljubitelje muzike dovodimo jednu od najvećih zvezda naše estradne scene. Koncert će u subotu 25. februara održati Seka Aleksić,  dodaje Popić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije