Akcija dobrovoljnog davanja krvi: SOLIDAN ODZIV U SAKULAMA I BARANDI

25/09/2014

SOLIDAN ODZIV U SAKULAMA I BARANDI
Sakule / Baranda, 26. septembar 2014;
Nakon jučerašnje akcije u Opovu i Sefkerinu, danas nešto slabiji odziv u Sakulama i Barandi. Pozivu se odazvalo ukupno 29 potencijalnih davalaca, od čega je krv dalo 16, a iz medicinskih razloga 13 odbijeno. Mada su brojke nešto manje, ipak i današnja akcija se može oceniti kao solidna.
Pojedinačno po mestima to izgleda ovako: U Sakulama akciji se odazvalo 16 dobrovoljaca, krv je dalo sedam, a devet je odbijeno iz medicinskih razloga. U Barandi se prijavilo 13 davalaca, krv je dalo devet, četvoro je odbijeno iz medicinskih razloga, dok je jedno lice po prvi put dalo krv.
Ako uzmemo u obzir oba dana i sva četiri mesta naše opštine dobijamo sasvim dobar rezultat. Pozivu za akciju dobrovoljnog davanja krvi odazvalo se 92 građana. Krv je dalo 69 davalaca, 23 je odbijeno iz medicinskih razloga, a sedam je krv dalo prvi put.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije