Osnovna škola: U Sefkerinu obeležen Dan škole i školska slava (VIDEO)

27/01/2022

SEFKERIN, 27. januar 2022 – Zbog epidemiološke situacije i preporuka resornog ministarstva i ove godine je školska slava – Savindan obeležena skromno i u ograničenim uslovima.

Centralna proslava je održana u Sefkerinu, čije Izdvojeno odeljenje OŠ „Dositej Obradović“ nosi naziv „Sveti Sava“, tako da je ujedno obeležen i Dan škole.

Prisutne nastavnike, učenike i roditelje je pozdravio predsednik opštine Miloš Markov, čestitato slavu i Dan škole, i poželeo puno uspeha u učenju i radu.

„Danas je škola u Sefkerinu obeležila svoj dan i školsku slavu i želeo bih da iskoristim ovu priliku da našim đacima i njihovim nastavnicima čestitam školsku slavu Svetog Savu i da im poželim uspešan rad. Deci da steknu što više znanja, da imaju dobre ocene i da čuvaju svoje drugarstvo stečeno u školi, a zaposlenima da prenesu svoje znanje našim đacima. Mi kao lokalna samouprava ćemo se truditi da im obezbedimo sve uslove da mogu što kvalitetnije da rade, kako bi naša deca ostvarila maksimalne rezultate, a pre svega ponela što kvalitetnije znanje kada budu završili osnovno školovanje“, izjavio je Markov.

Pored rezanja i lomljenja slavskog kolača, organizovana je priredba u čijem programu smo mogli da čujemo Svetosavsku i školsku himnu, recitale i priče posvećene prvom srpskom prosvetitelju, a deo programa je bio posvećen stogodišnjici rođenja poznatog dečjeg pesnika Duška Radovića.

Direktor škole Slaviša Miškov ističe da je školska slava obeležena u svim mestima ali da je to urađeno u skladu sa preporukama i aktuelnim epidemiološkim uslovima.

„Poštovali smo situaciju, tako da smo u svim našim školama obeležili školsku slavu na skroman način ali s obzirom da je u Sefkerinu i Dan škole, napravili smo ovu jednu malu priredbu i sa željom da sledeće godine bude masovnije sa mnogo većom publikom“, poručio je Miškov.

Na priredbi u Sefkerinu, pored sveštenstva i predstavnika lokalne samouprave, prisustvovali su samo nastavnici i roditelji učenika koji su učestvovali u programu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Baranda: Radionica „Učimo od prirode“

Baranda: Radionica „Učimo od prirode“

Radionica „Učimo od prirode“ BARANDA, 6. jun 2023 – Kroz igru i takmičenje učenici III-2 Izdvojenog odeljenja „Olga Petrov“ u Barandi, (Osnovna škola „Zoran Petrović“ Sakule), učestvovali su u radionici „Učimo od prirode“ koju u okviru svog edukativnog programa...

Danas počeo raspust za osnovce i srednjoškolce

Danas počeo raspust za osnovce i srednjoškolce

Danas počeo raspust za osnovce i srednjoškolce Srbija, 7. jun 2023 Izvor /RTS/ Danas počinje raspust i za osnovce i za srednjoškolce. Zbog tragedija koje su potresle društvo, Vlada je odlučila da se školska godina završi dve nedelje ranije.    Vrata škola ostaju...

Susreti generacija: Opovčani obeležili 30 godina male mature

Susreti generacija: Opovčani obeležili 30 godina male mature

Opovčani obeležili 30 godina male mature OPOVO, 6. jun 2023 – Opovačka generacija rođena 1978. godine, prošlog vikenda je obeležila i proslavila jubilej 30 godina male mature. Ova generacija je maturirala 1993. godine, a nakon prozivke na rezrednom času u OŠ „Dositej...

najnovije

najčitanije