Polazak u školu: POKLONI ZA PRVAKE, NASTAVA U VANREDNIM OKOLNOSTIMA (VIDEO)

01/09/2020

POKLONI ZA PRVAKE, NASTAVA U VANREDNIM OKOLNOSTIMA

Opovo, 1. septembar 2020;

Zvono koje označilo početak nove školske godine ovog puta je možda imalo drugačiji prizvuk. Učenici i nastavnici sa zaštitnim maskama na licu, smanjena odeljenja, nastava u dve smene, samo su neke od vanrednih mera koje će se sprovoditi tokom ove školske godine.

U novonastalim uslovima, pridržavajući se propisanih mera, predstavnici lokalne samouprave posetili su odeljenja đaka prvaka u sva četiri opštinska mesta, gde su pozdravili najmlađe učenike, poželeli im uspešno školovanje i uručili poklone u vidu saobraćajnih signalnih prsluka i knjige-spomenara „Moji đački dani“.

Predsednik opštine Miloš Markov najavio je maksimalnu podršku lokalne samouprave u održavanju nastave.

„Kao i svake godine obeležili smo početak školske godine, poželeli dobrodošlicu đacima, pre svega prvacima i uručili im prigodan poklon. Lokalna samouprava će pružiti podršku školi i đacima u skladu sa merama koje pripisuje Vlada Republike Srbije, a naš Opštinski štab za vanredne situacije pratiće stanje i pokušaćemo da omogućimo neometan rad i đaka i nastavnika“, izjavio je tokom obilaska škole Markov.

S druge strane, pomoćnik direktora škole Marina Rančić kaže da je prvi dan protekao u dobroj organizaciji i da je prijatno iznenađena ponašanjem dece.

„Nastavnu godinu počinjemo pod malo drugačijim uslovima, mogu da kažem da smo dobro organizovani, pripremali smo se i pre 1. septembra i sve teče onako kako treba. Pridržavamo se svega što nam je Ministarstvo uputilo i ono što je primarno je da za početak sačuvamo decu, da ih organizujemo onako da se pridržavaju svih propisanih pravila i da se nastava ipak održava. Ono što je prvi moj utisak jeste da su nam deca došla nasmejana i vedra, nema straha, a što je jako dobro prilagođavaju se pravilima, nose maske, znaju kada mogu da ih skinu, za vreme odmora održavaju distancu, i mislim da za početak ovo funkcioniše odlično“, smatra pomoćnik direktora OŠ „Dositej Obradović“ Marina Rančić.

U narednim, danima, nedeljama, verovatno i mesecima, videćemo kako će sve ovo funkcionisati što će u najvećoj meri zavisiti od aktuelne epidemiološke situacije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije