Sefkerin: Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova

24/09/2022

Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova
SEFKERIN, 24. septembar 2022 – Pred odlazak u penziju, Živu Nestorova (65) iz Sefkerina zadesila je velika nesreća. Naime, njemu je letos izgorela kuća do temelja, tako da je ostao bez krova nad glavom. Živa je navikao na nedaće i kako njegovi sugrađani navode, živeo je teško ali pošteno. Međutim, zima je pred „vratima“, a on trenutno obitava u maloj improvizovanoj sobici bez grejanja.

Markov i Ginculj u razgovoru sa Nestorovim; Foto/Glas Opova

Na temeljima izgorele kuće počela je gradnja novog manjeg objekta ali će dinamika zavisiti od materijalnih sredstava. Tim povodom Živu su posetili predsednik opštine Miloš Markov i opštinski odbornik Predrag Ginculj, koji su mu ispred lokalne samouprave uručili pomoć u vidu građevinskog materijala – paletu (40 džakova) cementa i 5,5 kubika šljunka.

Foto; Glas Opova

„Ljudski je pomoći ljudima u nevolji i mi kao lokalna samouprava u takvim urgentnim situacijama, kroz praksu „otvorenih vrata“ u okviru zakonske regulative izlazimo građanima u susret i to redovno činimo poslednjih šest godina. Živi smo pomogli donacijom građevinskog materijala, a u zavisnosti od situacije intervenisaćemo i u narednom periodu“, poručio je Markov.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za novorođene bebe

Paketi za novorođene bebe OPOVO, 26. maj 2023 – U drugoj majskoj raspoedli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Dve prinove su aprilske i jedna majska, a bebe su iz Sakula, Barande i Sefkerina.

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Krug podrške: Dodeljena prva kuća na EU projektu

Dodeljena prva kuća na EU projektu OPOVO, 25. maj 2023 - U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za sociajlni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku podršku Evropske unije u programu „Podrška Evropske unije...

najnovije

najčitanije