Sefkerin: Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova

September 24, 2022

Pomoć lokalne samouprave za Živu Nestorova
SEFKERIN, 24. septembar 2022 – Pred odlazak u penziju, Živu Nestorova (65) iz Sefkerina zadesila je velika nesreća. Naime, njemu je letos izgorela kuća do temelja, tako da je ostao bez krova nad glavom. Živa je navikao na nedaće i kako njegovi sugrađani navode, živeo je teško ali pošteno. Međutim, zima je pred „vratima“, a on trenutno obitava u maloj improvizovanoj sobici bez grejanja.

Markov i Ginculj u razgovoru sa Nestorovim; Foto/Glas Opova

Na temeljima izgorele kuće počela je gradnja novog manjeg objekta ali će dinamika zavisiti od materijalnih sredstava. Tim povodom Živu su posetili predsednik opštine Miloš Markov i opštinski odbornik Predrag Ginculj, koji su mu ispred lokalne samouprave uručili pomoć u vidu građevinskog materijala – paletu (40 džakova) cementa i 5,5 kubika šljunka.

Foto; Glas Opova

„Ljudski je pomoći ljudima u nevolji i mi kao lokalna samouprava u takvim urgentnim situacijama, kroz praksu „otvorenih vrata“ u okviru zakonske regulative izlazimo građanima u susret i to redovno činimo poslednjih šest godina. Živi smo pomogli donacijom građevinskog materijala, a u zavisnosti od situacije intervenisaćemo i u narednom periodu“, poručio je Markov.

 

pročitajte još i

najnovije

najčitanije