Čarobni svet bajki: Literarno takmičenje „Napiši bajku“

24/09/2022

Čarobni svet bajki: Literarno takmičenje „Napiši bajku“
OPOVO, 24. septembar 2022 – U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ održano je literarno takmičenje „Napiši bajku“, u okviru projekta Nedelja ruskog dečijeg filma „Čarobni svet bajki“. Učestvovali su učenici od petog do osmog razreda. Cilj takmičenja je negovanje ljubavi prema pisanom izražavanju, negovanje stvaralačkog duha i razvijanje mašte.
Profesorka srpskog jezika i književnosti, Anita Milanov, istakla je da učenici svih uzrasta vole da čitaju i analiziraju bajke, jer ih podstiču na razmišljanje o životu, a posebno na poštovanje kulturnog nasleđa naše narodne književnosti.
Učenici se takmiče u dve kategorije: mlađi uzrast (peti i šesti razred) i stariji uzrast (sedmi i osmi razred). Pobednici će dobiti knjige i pohvalnice, a svi učesnici takmičenja pohvalnice od organizatora takmičenja.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

IO Olga Petrov: U Barandi obeležen Dan škole

IO Olga Petrov: U Barandi obeležen Dan škole

BARANDA, 30. maj 2024 – U izdvojemom odeljenju „Olga Petrov“ u Barandi – Osnovne škole „Zoran Petrović“ svečanom akademijom proslavljen je Dan škole, koji se obeležava povodom 9. maja, dana kada je streljana Narodni heroj Olge Petrov i Dana pobede nad fašizmom....

najnovije

najčitanije