Opštinska uprava Opovo: Uvid u deo posebnog biračkog spiska

07/09/2022

Uvid u deo posebnog biračkog spiska

OPOVO, 7. septembar 2022 – Obaveštavaju se građani Opštine Opovo da mogu izvršiti uvid u deo posebnog biračkog spiska neposredno u Opštinskoj upravi ako pripadnik nacionalne manjine ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica na teritoriji opštine Opovo, u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti,  svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova. do zaključenja posebnog biračkog spiska 29.10. 2022. godine do 24 časa.

Uvid u poseban birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Ovlašćeni predstavnici podnosilaca potvrđenih izbornih lista imaju pravo uvida u poseban birački spisak, kao i uvida u službenu dokumentaciju na osnovu koje organ nadležan za vođenje posebnog biračkog spiska vrši upis, brisanje, izmene, dopune ili ispravke biračkog spiska, u skladu sa zakonom.

Od zaključenja posebnih biračkih spiskova nacionalnih manjina (u daljem tekstu: birački spisak), pa do 72 časa pre dana održavanja izbora, tj do 09.10.2018. godine u 24 časa, upis birača koji nisu upisani u birački spisak i promene u biračkom spisku vrši ministarstvo nadležno za vođenje biračkog spiska.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije