Opštinska uprava Opovo: Uvid u deo posebnog biračkog spiska

07/09/2022

Uvid u deo posebnog biračkog spiska

OPOVO, 7. septembar 2022 – Obaveštavaju se građani Opštine Opovo da mogu izvršiti uvid u deo posebnog biračkog spiska neposredno u Opštinskoj upravi ako pripadnik nacionalne manjine ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica na teritoriji opštine Opovo, u skladu sa zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti,  svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova. do zaključenja posebnog biračkog spiska 29.10. 2022. godine do 24 časa.

Uvid u poseban birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Ovlašćeni predstavnici podnosilaca potvrđenih izbornih lista imaju pravo uvida u poseban birački spisak, kao i uvida u službenu dokumentaciju na osnovu koje organ nadležan za vođenje posebnog biračkog spiska vrši upis, brisanje, izmene, dopune ili ispravke biračkog spiska, u skladu sa zakonom.

Od zaključenja posebnih biračkih spiskova nacionalnih manjina (u daljem tekstu: birački spisak), pa do 72 časa pre dana održavanja izbora, tj do 09.10.2018. godine u 24 časa, upis birača koji nisu upisani u birački spisak i promene u biračkom spisku vrši ministarstvo nadležno za vođenje biračkog spiska.

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Pet paketa za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Pet paketa za novorođene bebe

Pet paketa za novorođene bebe OPOVO, 19. januar 2023 – U januarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava je uručila pet paketa za četiri devojčice i jednog dečaka. Jedna prinova je septembarska, dok su četiri decembarske. Četiri bebe su iz Sakula i...

najnovije

najčitanije