Kulturni centar Opovo: Audicija za prijem članova / glasova u mešoviti hor „HarmoniUm“

07/09/2022

Audicija za prijem članova / glasova u mešoviti hor „HarmoniUm“

Opovo, 6. septembar 2022 – Horsko pevanje ima nekoliko blagotvornih učinaka na zdravlje, pokazalo je istraživanje Univerziteta Geteborg, jer osim što popravlja raspoloženje, tera vas na pravilno disanje, koje je još efikasnije zbog usklađivanja velikog broja glasova. Štaviše, pokazalo se da su učinci jednako snažni kao vežbanje joge s naglaskom na ispravno disanje.

Za pevanje u horu nije potrebno nikakvo muzičko predznanje osim dobre volje, spremnosti na redovne dolaske na probe (dva puta nedeljno od po sat i trideset minuta, u večernjim satima).

Audicija je otvorena za sve horske glasove: sopran, alt, tenor i bas od 15 godina starosti pa nadalje (svi su dobrodošli) i sastoji se iz provere opsega glasa, ritma, provere harmonskog sluha i čitanja sa lista.

Audicija će se održati individualno u prostorijama Kulturnog centra Opovo na adresi: Borisa Kidriča 10, Opovo, u terminu: subota, 17. septembar, od 17 do 19 časova.

Cilj hora je negovanje lepog muziciranja i priprema za javne nastupe i koncerte, koje će hor održavati samostalno ili u okviru određenih manifestacija, ali pre svega, usmeravanje ka umetnosti i druženju u okviru kreativne muzičke zajednice.

Na repertoaru hora će se nalaziti tradicionalna, duhovna, svetovna, džez, pop i druge vrste muzike. Šarenolik repertoar, pevači različitih godina i zanimanja, i pozitivna energija ljudi, koje spaja ljubav prema muzici, na šta računamo, i u čemu želimo da uživamo.

Ansamblom će rukovoditi master muzičkih umetnosti iz oblasti solo pevanja, prof. Ivana Josić.

Za sva dodatna pitanja pišite na mejl: kulturnicentaropovo@gmail.com

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije