Kulturni centar Opovo: Audicija za prijem članova / glasova u mešoviti hor „HarmoniUm“

September 7, 2022

Audicija za prijem članova / glasova u mešoviti hor „HarmoniUm“

Opovo, 6. septembar 2022 – Horsko pevanje ima nekoliko blagotvornih učinaka na zdravlje, pokazalo je istraživanje Univerziteta Geteborg, jer osim što popravlja raspoloženje, tera vas na pravilno disanje, koje je još efikasnije zbog usklađivanja velikog broja glasova. Štaviše, pokazalo se da su učinci jednako snažni kao vežbanje joge s naglaskom na ispravno disanje.

Za pevanje u horu nije potrebno nikakvo muzičko predznanje osim dobre volje, spremnosti na redovne dolaske na probe (dva puta nedeljno od po sat i trideset minuta, u večernjim satima).

Audicija je otvorena za sve horske glasove: sopran, alt, tenor i bas od 15 godina starosti pa nadalje (svi su dobrodošli) i sastoji se iz provere opsega glasa, ritma, provere harmonskog sluha i čitanja sa lista.

Audicija će se održati individualno u prostorijama Kulturnog centra Opovo na adresi: Borisa Kidriča 10, Opovo, u terminu: subota, 17. septembar, od 17 do 19 časova.

Cilj hora je negovanje lepog muziciranja i priprema za javne nastupe i koncerte, koje će hor održavati samostalno ili u okviru određenih manifestacija, ali pre svega, usmeravanje ka umetnosti i druženju u okviru kreativne muzičke zajednice.

Na repertoaru hora će se nalaziti tradicionalna, duhovna, svetovna, džez, pop i druge vrste muzike. Šarenolik repertoar, pevači različitih godina i zanimanja, i pozitivna energija ljudi, koje spaja ljubav prema muzici, na šta računamo, i u čemu želimo da uživamo.

Ansamblom će rukovoditi master muzičkih umetnosti iz oblasti solo pevanja, prof. Ivana Josić.

Za sva dodatna pitanja pišite na mejl: [email protected]

pročitajte još i

Pozorište: Svlačenje – komedija naših naravi (video)

Pozorište: Svlačenje – komedija naših naravi (video)

Svlačenje – komedija naših naravi https://youtu.be/S8jnuR3K0VU OPOVO, 1. oktobar 2022 – Sjajna atmosfera u sali Kulturnog centra Opovo pratila je pozorišnu predstavu „Svlačenje“ po tekstu i u režiji Mirjane Bobić Mojsilović gde su glavne role nosile Jelica Sretenović...

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

U septembru šest venčanja OPOVO, 1. oktobar 2022 - Tokom septembra na teritoriji Opštine Opovo održano je šest venčanja, četiri u Opovu i dva u Sefkerinu. OPOVO: Đorđe Šimšić i Jovana Lekić; Nemanja Janjić i Tanja Spasevski; Saša Jovanov i Jelena Surdanov; Saša...

Eko kadar Opovo: Uručene nagrade za najbolje radove (video)

Eko kadar Opovo: Uručene nagrade za najbolje radove (video)

Uručene nagrade za najbolje radove https://youtu.be/FxtpvaPUDfQ OPOVO, 30. septembar 2022 - Povodom drugog po redu foto konkursa Eko kadar Opovo, u maloj sali Kulturnog centra Opovo održana je svečanost na kojoj su uručene nagrade pobednicima i izloženo 15 radova koji...

najnovije

najčitanije