1

Saobraćaj: Obustavljen saobraćaj na putu Zrenjanin-Čenta

Obustavljen saobraćaj na putu Zrenjanin-Čenta

Čenta, 11. januara (Tanjug) – Zbog saobraćajne nesreće obustavljen je saobraćaj na putu Zrenjanin – Čenta, a alterantivni putni pravac je kroz Perlez, saopštili su Putevi Srbije.

U saopštenju navode da će javnost biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na putu Zrenjanin – Čenta.

Saopštenje Puteva Srbije pogledajte OVDE
Epidemiološka situacija u Opovu: U poslednja 24 sata 16 obolelih, ukupno 65 aktivnih slučajeva

U poslednja 24 sata 16 obolelih, ukupno 65 aktivnih slučajeva
Opovo, 11. januar 2022
Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo u južnom Banatu se drastično povećava broj zaraženih koronavirusom.U poslednja 24 sata u Opovu je registrovano 16 obolelih, a poslednjih sedam dana 53.U našoj opštini je trenutno 65 aktivnih slučajeva, a od početka epidemije ukupno je obolelo 2160 građana.
Ministarvo finansija: Isplata mladima od 1.februara

Isplata mladima od 1.februara

BEOGRAD, 11. januara (Tanjug) – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će isplata pomoći mladima od 16 do 29 godina u iznosu od 100 evra početi 1.februara.

Mali je to rekao u Skupštini Srbije obrazlažući Predlog zakona o Privremenom registru državljana Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti Kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

“Zakon omogućava isplatu 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve državljane Srbije sa navršenih 16 do navršenih 29 godina. Ovo je deo programa da se umanje negativne posledice Kovid 19, pandemije koja je izazvana korona virusom i da pomognemo i ovu kategoriju građana Srbije”, rekao je Mali.

Najavio je da prijava za 100 evra počinje u subotu 15. januara i zavrašava se 30. januara.

“Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili”, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1, 2. i 3. februara.

Mali je rekao da za pomoć od 100 evra mogu da se prijave svi oni koji “imaju navršenih 16 godina i navršenih 29 godina i to na dan objavljivanja ovog zakona”.

Mali je rekao da je proces prijavljivanja jednostavan.

“Broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne”, rekao je Mali.

Mali je podsetio da će u petak 14. januara na račune svih zdravstvenih radnika biti uplaćeno po 10.000 dinara, dok će penzioneri 10. februrara dobiti po 20.000 dinara.
Aktuelno: Putni pravci prohodni, javni prevoz bez kašnjenja

Putni pravci prohodni, javni prevoz bez kašnjenja
Opovo, 11. Januar 2022
Prema informacijama koje imamo, svi putni pravci u su prohodni. Zimska služba je u pripravnosti a saobraćaj se odvija nesmetano, kao i javni prevoz.
Od nadležnih na autobuskoj stanici smo dobili informaciju da su svi polasci redovno održani i da je bilo neznantnih kašnjenja.

“Putevi su prohodni, tako da za sada nema nikakvih problema. Mi imamo i pasivna i aktivna dežurstva. Tako da kada su ovakve situacije kada očekujemo sneg sve ekipe su dežurne i danju i noću i mi reagujemo čim se ukažu potrebe. Očišćeno je sve. Mi naravno imamo prioritete kako se čisti. Najveći problem nam je pu Baranda – Sakule i on nam je prvi prioritet. Osim toga čistimo i mostove u Sefkerinu, Opovu,  to nam je jako bitno, jer čim je temperatura blizu nuli može da se desi da zaledi. Naravno čistimo i prilaze institucijama, autobuska stajališta i sve ostalo” , izjavio je Igor Vujić direktor JP “Mladost” Opovo.

U lokalnoj samoupravi poručuju da je dodatni oprez neophodan i da je problematičan putni pravac ka Sakulama funkcionalan.

“Putni pravac ka Sakulama je prohodan i , kako stoje stvari, nema opasnosti da dođe do prekida komunikacije, što nam je u ovom trenutku važno . Apelujemo na učesnike u saobraćaju, kao i na pešake da dodatno obrate pažnju jer su takvi vremenski uslovi i nezgode su moguće. Dva ledena dana su pred nama  pa i tu činjenicu je potrebno uzeti u obzir “ , poručio je Predsednik opštine Miloš Markov
Referendum: Prijave za glasanje van glasačkog mesta u Opštini Opovo

Opovo, 11. Januar 2022
Opštinska izborna komisija obaveštava glasače, nemoćna stara lica, osobe sa invaliditetom i one koji iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da glasaju na referendumu o ustavnim promenama na glasačkom mestu, da 14. i 15. januara 2022. godine u vremenu od 8 do 20 časova, mogu da prijave izbornoj komisiji da će glasati van glasačkog mesta, saopštila je OIK.

Glasači koji ne mogu da glasaju na svojim glasačkim mestima mogu da se jave u navednim terminima na telefon : 0631068415, kontakt osoba: Nataša Vodeničar

Prilikom prijavljivanja glasač treba da navede sledeće lične podatke: ime i prezime, jedinstven matični broj, adresu prebivališta, kontakt telefon, kao i razloge zbog kojih nije u mogućnosti da glasa na biračkom mestu.
Koronavirus: Blagi porast zaraženih

Blagi porast zaraženih
Pančevo/Opovo, 11. Januar 2022
Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u ponedeljak, 10. januara, u Južnobanatskom okrujgu je još 518 osoba pozitivno na koronavirus. U Pančevu je 291 pozitivan, Vršcu 89, Kovinu 40, Alibunaru 38, Kovačici 29, Opovu 19, Beloj Crkvi osam i u Plandištu četiri pozitivne osobe. U pitanju rezultati za dva dana.
Udes na Zrenjaninskom putu: U sudaru tri automobila najviše stradao muškarac (32) iz Čente, lekari se bore za njegov život

U sudaru tri automobila najviše stradao muškarac (32) iz Čente, lekari se bore za njegov život

Izvor: Novosti
Padinska skela, 11. januar 2022
– Na Zrenjaninskom putu, manje od kilometar od ulaska u naselje Padinska Skela, na opštini Palilula, dogodila se teška saobraćajna nesreća juče u 17.05 časova, pri čemu je, prema nezvaničnim informacijama, jedan muškarac (32) teško povređen.

 Došlo je do sudara tri putnička automobila, a u jednom su bila dva kineska državljanina. Prema rečima očevidaca sa lica mesta, upravo je džip u kojem su oni bili izazvao ovu saobraćajnu nezgodu.

Ovim krajem najpre se pronela informacija da je jedan muškarac sa teškim povredama prevezen na reanimaciju i lekari se bore za njegov život.

Kako se nezvanično saznaje, mladić je iz naselja Čenta, koje se nalazi posle Padinske Skele, na putu ka Zrenjaninu. On je inače upravljao sivim puntom.

Saobraćaj je nakon udesa zbog tri automobila koja su zauzela obe trake i srče na putu u oba smera bio obustavljen na dva sata, zbog čega su se formirale kilometarske kolone.