Epidemiološka situacija u Opovu: Trenutno 38 aktivnih slučajeva Covid-19

Epidemiološka situacija u Opovu: Trenutno 38 aktivnih slučajeva Covid-19

Trenutno 38 aktivnih slučajeva Covid-19

OPOVO, 1. septembar 2021 – U poslednjih 24 časa zabeleženo je osam novih slučajeva zaraze što je prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pančevo trenutno 38 aktivnivnih slučajeva Covid-19 na teritoriji Opštine Opovo.

Epidemiološka situacija na teritoriji Opštine Opovo ocenjuje se kao vanredna.

Od početka epidemije Covid-19 u Opštini Opovo je obolelo ukupno 1209 građana.

Gužve u pančevačkom prevozu: Sefkrinski srednjoškolci zakasnili na nastavu

Gužve u pančevačkom prevozu: Sefkrinski srednjoškolci zakasnili na nastavu

Sefkrinski srednjoškolci zakasnili na nastavu

OPOVO, 1. septembar 2021 – Kako nas čitaoci izveštavaju jutros kombi City Star Expressa zbog velike gužve u vozilu nije stao u Sefkerinu, tako da su srednjoškolci iz ovog mesta kasnili na nastavu.

Velike gužve u gradskom prevozu su i u samom Pančevu tako da pojedini autobusi Pantransporta nisu stajali na svim stanicama. U Pantransportu kažu da će pojačati kritične gradske linije i polaske, a ostaje da se vidi šta će uraditi Star City Express gde su u špicu na međumesnim linijama tradicionalno velike gužve.

Paketi za bebe: Dve devojčice i jedan dečak

Paketi za bebe: Dve devojčice i jedan dečak

Dve devojčice i jedan dečak

OPOVO, 1. septembar 2021 – U prvoj septembarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila tri paketa za dve devojčice i jednog dečaka. Jedna prinova je julska, dok su dve avgustovske. Bebe su iz Sakula, Sefkerina i Opova.

Pakete su uručili zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i odbornik Predrag Ginculj.

JUL: Ignjat Stanivuk (Sefkerin); AVGUST: Ana Momčilov (Sakule), Tara Baba Alić (Opovo).

Opština Opovo: Saopštenje povodom problema sa autoprevoznikom Star city express

Opština Opovo: Saopštenje povodom problema sa autoprevoznikom Star city express

Saopštenje povodom problema sa autoprevoznikom Star city express

Opovo, 1. Septembar 2021
Opština Opovo ima zaključene Ugovore o subvencionisanju cena mesečnih karata za učenike srednjih škola i studente sa teritorije opštine Opovo i to sa javnim prevoznicima:

1.            SP „Lasta“ na relacijama Sefkerin-Opovo-Beograd i Sakule-Baranda-Opovo i

2.            SP „Pantransport“ Pančevo na relaciji Opovo-Sefkerin-Pančevo.

Na teritoriji opštine Opovo pored ovih prevoznika saobraća i prevoznik „Star city express“ na relaciji Opovo-Sefkerin-Pančevo.

Dozvolu za linijski prevoz putnika izdaje Ministarstvo nadležno za saobraćaj i to nezavisno od mišljenja i saglasnosti opštine, to jest, opština ne može da utiče na odobravanje pojedinih relacija na kojima saobraćaju prevoznici kao ni na odabir prevoznika koji će obavljati linijski prevoz putnika.

Povodom nastale situacije prilikom prevoza putnika na relaciji Opovo-Sefkerin-Pančevo kada je došlo do neželjenih situacija i nemogućnosti da svi putnici uđu u vozilo prevoznika „ Star city express “ opština se ograđuje ali i osuđuje ovakvo postupanje gore navedenog prevoznika.

U najkraćem vremenskom periodu kontaktiraćemo predstavnike prevoznika „ Star city express “ i ukazati im na poteškoće i iznete pritužbe građana vezane za prevoz putnika, a sve u cilju obezbeđivanja efikasnog i kvalitetnog prevoza svih putnika sa teritorije opštine Opovo u zajedničkom interesu.

Prvi dan škole: Intoniranje državne himne i pokloni za đake prvake (video)

Prvi dan škole: Intoniranje državne himne i pokloni za đake prvake (video)

Intoniranje državne himne i pokloni za đake prvake

OPOVO, 1. septembar 2021 – Intoniranjem državne himne počeo je prvi dan nove školske godine. Učenike su dočekali nastavnici, a nakon prozivke đaka prvaka počela je nastava u učionicama, koja se odvija po aktuelnim preporukama resornog ministarstva.

Đake prvake su u sva četiri opštinska mesta  i ove godine obišli predstavnici lokalne samouprave – kabineta predsednika opštine, Skupštine opštine Opovo, Opštinskog veća i mesnih zajednica, koji su im tom prilikom poželeli srećan polazak u školu i uručili prigodne poklone u vidu slikovnica i saobraćajnih bezbedonosnih prsluka.

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao značaj bezbednosti u saobraćaju, posebno za najmlađe učenike.

„Danas smo bili da poželimo srećan početak školske godine našim đacima, da imaju uspeha i nižu dobre ocene i da pre svega steknu mnogo znanja. Poseban akcenat su nam bili đaci prvaci, podelili smo im jedan skroman poklon od lokalne samouprave, a to je prsluk koji će im mnogo značiti u saobraćaju pošto nam predstoji jesenji i zimski period kada je i vidljivost nešto manja. Lokalna samouprava je iz budžetskih sredstava obezbedila i rančeve đacima prvacima, kao i predškolcima, kako bi rasteretili roditelje bar za taj deo finansijskih sredstava za početak školovanja. To je samo jedan deo programa namenjenog našim najmlađima, a biće i u narednom periodu sličnih programa i projekata“, izjavio je Markov.

PROČITAJTE JOŠ:


Za predškolce i đake prvake 227 rančeva


Ove godine upisano je 105 đaka prvaka, a direktor škole Slaviša Miškov je izrazio zadovoljstvo što su deca konačno zajedno na okupu, posebno zbog đaka prvaka jer je to način da formiraju dobar kolektiv. 

„Jesu poluvanredni uslovi ali opet smo srećni što ipak sva deca, sva odeljenja polaze u isto vreme. Ovo je naročito važno za najmlađe đake, za đake prvake, kada mogu svi da budu na okupu i da formiraju dobar kolektiv. Nažalost, prethodna generacija to nije mogla, tako da je ovo sreća i za učenike drugog razreda, koji prvi put posle godinu dana prvi put zajedno i mogu da se fino upoznaju. Po preporukama Ministarstva, zbog ovakve situacije, naravno da ćemo se pridržavati svih mera i trudićemo se deca osećaju opušteno, da fino rade, što smo videli ovog prvog dana na njihovim licima i na njihovim osmesima“, rekao je Miškov.

Nastava se za sada odvija normalno uz primenu propisanih mera, a nastaviće se na osnovu aktuelne epidemiološke situacije.