Podrška lokalne samouprave sportistima: Markov obišao atletičare Spartaka (video)

Podrška lokalne samouprave sportistima: Markov obišao atletičare Spartaka (video)

Markov obišao atletičare Spartaka

Opovo, 25. septembar 2021
Prostorije atletskog kluba „Spartak“ na sportsko rekreativnom centru obišao je predsednik opštine Miloš Markov tokom današnjeg treninga. Trener „Spartak“ Nemanja Stojanović je upoznao Markova o dosadašnjim uspesima ovog atletskog kluba, nakon čega su obišli prostorije u kojima se nalaze svlačionica, pehar sala, mokri čvor i mini teretana koja se nalazi u sklopu objekta. Markov i Stojanović su razgovarali o mogućnostima unapređenja i poboljšanja ovog prostora u cilju postizanja boljih uslova za mlade sportiste kao i o planovima za izmene na samom rekreativnom centru koji inače posećuje veliki broj meštana, sportista i rekreativaca.
Markov je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima ovog kluba i pri tom izdvojio veliki uspeh mladog bacača kugle i diska Stefana Jovanova.

„Danas smo obišli prostorije atletskog kluba „Spartak“ gde smo imali prilike da vidimo novu teretanu koja je postavljena uz pomoć naše lokalne samouprave i kompanije „Agros“, tako da smo se uverili da mladi sportisti imaju poboljšane uslove za trening, što nam pokazuje da smo napravili pravi potez kao lokalna samouprava i to što smo ovaj prostor koji se godinama nije koristio sada priveli nameni i ustupili ga atletskom klubu koji konstantno opravdava ovakva ulaganja svojim rezultatima.
Drago mi je da smo imali priliku da razgovaramo sa trenerom Nemanjom Stojanovićem, da posetimo njihovu pehar salu i uverimo se u vrhunske rezultate koji je ovaj klub napravio, a pogotovu u skorije vreme kada je naš Stefan  Jovanov na Balkanskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju braneći boje naše reprezentacije
Uspesi ovog kluba se nadograđuju iz godine u godinu, klub postaje sve uspešniji i naša lokalna samouprava će uvek stajati iza klubova koji se bave decom, koji odgovorno rade i gde deca imaju prilike da  brinu na ovaj način o svom zdravlju i da postižu vrhunske rezultate“ – izjavio je Markov.

Trener atletskog kluba „Spartak“ Nemanja Stojanović se zahvalio svima koji su učestvovali u izgradnji ovog objekta i pružene pomoći.

„Ovaj prostor nam puno znači, napravili smo svlačionice, imamo mokre čvorove, toalete. Napravili smo mini teretanu uz pomoć sponzora koji su pomogli, u susret nam je izašla kompanija „Agros“, caffe „Jež“, narano, pored opštine Opovo. Sam bedem nam je na nekih 100 metara, bacalište za bacanje kugle, skakalište za skok u dalj, sve nam je tu i mnogo nam znači, što i rezultati dokazuju. Ove godine je naš Stefan uzeo bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu i to je za sada najveći uspeh u istoriji našeg kluba, za 41. godinu koliko klub postoji – izjavio je za Glas Opova, Nemanja Stojanović, trener atletskog kluba „Spartak“ iz Opova.

Atletski klub „Spartak“ iz Opova postoji 41. godinu, kroz njegove redove su prošli mnogi rekreativci i sportisti, a aktivan je i ima članove iz svih mesta naše opštine kao i iz drugih okolnih mesta i prisutan je na mnogim takmičenjima širom Srbije u raznim atletskim disciplinama.

Vremenske prilike: Danas sunčano i toplo, do 29 stepeni

Vremenske prilike: Danas sunčano i toplo, do 29 stepeni

Vremenske prilike: Danas sunčano i toplo, do 29 stepeni

BEOGRAD, 25. septembra (Tanjug) –
U Beogradu će, posle svežeg jutra, tokom dana biti pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine. Vetar slab promenljiv. Jutarnja temperatura od 7 do 13, najviša dnevna oko 27 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedamdana, u nedelju i ponedeljak se očekuje pretežno sunčano i toplo vreme, sa dnevnim temperaturama iznad proseka za ovaj period godine.

U ponedeljak po podne u jugozapadnim i zapadnim, krajem dana u severnim, a u utorak i u ostalim predelima zemlje, dohi će do naoblačenja, mestimično sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom.

Zatim do 2. oktobra promenljivo sa retkom pojavom kiše i lokalnih pljuskova, uz pad dnevne temperature koja će biti u granicama proseka za ovaj period godine.