JP Mladost Opovo: Uređenje i proširenje groblja u Opovu (video)

JP Mladost Opovo: Uređenje i proširenje groblja u Opovu (video)

Uređenje i proširenje groblja u Opovu

OPOVO, 23. septembar 2021 – Danas su startovali radovi na uređenju i proširenju groblja u Opovu. Na istočnom delu placa betonira se glavna i poprečne staze i parcelišu nova grobna mesta.

Radove je obišao predsednik opštine Miloš Markov koji je tom prilikom istakao značaj uređenja i proiširenja komunalnih usluga na groblju u Opovu.

Direktor Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo Igor Vujić, koje održava opštinska groblja i sprovodi aktuelne radove, kaže da će se na ovaj način dobiti i na broju grobnih mesta i funkcionalnosti obilsaka i održavanja.

„U poslednje vreme, maltene smo ispunili sve parcele na pravoslavnom groblju i morali smo da krenemo sa ovim projektom da bi smo obezbedili stanovništvu koje želi da kupi unapred grobno mesto i da možemo to da im obezbedimo. Ova parcela će biti malo drugačije uređena od one stare. Javno preduzeće betonira unapred staze tako da će groblje biti uređeno, biće tu i malo niskog zelenila, koje je dozvoljeno na grobljima. Ostavljen je prostor možda za kapelu u budućnosti, tako da će ovo groblje izgledati lepše i uređenije i samim tim što smo ovu pracelu konačno otvorili dobili smo da ovde ima za sada dovoljno grobnih mesta u budućnosti“, izjavio je Vujić.

Kako su nam rekli u komunalnom preduzeću, sa ovim proširenjem problem sa grobnim mestima biće rešen u narednih nekoliko decenija.

Svetski dan čišćenja: Pridružite nam se u petak!

Svetski dan čišćenja: Pridružite nam se u petak!

Pridružite nam se u petak!

OPOVO, 23. septembar 2021 – I ove godine Opština Opovo pridružuje se Svetskom danu čišćenja – World cleanup day kao najvećem svetskom volonterskom i ekološkom događaju koji ujedinjuje preko 180 zemalja kada volonteri širom sveta čiste reke, šume, plaže i ulice od velikih količina bačenog smeća. Poruka ovogodišnjeg dana čišćenja je „Nemamo planetu B“  (“ There is no Planet B”).

Ono što čini Dan čišćenja posebnim je što svako može dati svoj doprinos i što smo svi udruženi u zajedničkoj brizi o sredini u kojoj živimo.

U petak 24. septembra Opštinska uprava Opovo organizuje ekološku akciju čišćenja javnih površina u svim naseljenim mestima naše opštine. U akciji će učestvovati zaposleni u upravi i svim javnim ustanovama, članovi Mesnih zajednica, entuzijasti i  volonteri. Obezbeđena je oprema i zaštitne rukavice. Takođe, vodiće se računa o infektivnom otpadu i sakupljaće se samo otpad koji nije opasan po naše zdravlje.

U ime čiste i zdrave Planete, Srbije i Opova pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u akciji čišćenja u petak, 24. septembra u Opovu, Barandi, Sakulama i  Sefkerinu. (M.M.)

Pokrajinska vlada: Sto miliona dinara više za rešavanje stambenog pitanja porodica sa troje ili četvoro dece

Pokrajinska vlada: Sto miliona dinara više za rešavanje stambenog pitanja porodica sa troje ili četvoro dece

Sto miliona dinara više za rešavanje stambenog pitanja porodica sa troje ili četvoro dece

NOVI SAD, 22. septembar 2021 – Pokrajinska vlada je donela odluku da u 2021. godini izdvoji ukupno 250 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja porodica iz AP Vojvodine u kojima se rodi treće ili četvrto dete.

Prvobitno je za tu namenu bilo planirano 150 miliona dinara, ali je zbog velikog broja porodica koje su konkurisale za ovaj vid pomoći, rebalansom pokrajinskog budžeta obezbeđeno dodatnih 100 miliona dinara.

Time Pokrajinska vlada nastavlja sa aktivnom realizacijom mera pronatalitetne politike na teritoriji AP Vojvodine, u cilju zaustavljanja negativnih demografskih trendova.

Na sednici je doneto i rešenje da se Domu za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Spomenak” u Pančevu usmeri 35,4 miliona dinara za radove na održavanju objekata prihvatilišta i upravne zgrade.