Prijem u kabinetu predsednika opštine: Markov primio takmičare “Dragona”

Prijem u kabinetu predsednika opštine: Markov primio takmičare “Dragona”

Markov primio takmičare “Dragona”

Opovo, 29. Septembar 2021
Nakon prvenstva Srbije u kik boksu, pod organizacijom Kik boks saveza Srbije za kadete, juniore i seniore koje je održano prošlog vikenda u Senti i Adi Mol takmičari sefkerinskog “Dragona” su postigli značajne uspehe osvojivši zlato (Uroš Janjić – junior) srebro (Aleksa Stankov – kadet).

Tim povodom ih je svom kabitetu primio predsednik opštine Miloš Markov . Takmičari su došli u pratnji svog trenera Nikole Stankova, a prijemu je prisustvova o pokrajinski poslanik Predrag Ginculj

Markov je  čestitao takmičarima na ostvarenom uspehu.

– Lokalna samouprava je ponosna na sve mlade i uspešne sportiste sa teritorije naše opštine, a pravi primer za to su takmičari “Dragona” koji nižu uspehe poslednjih godina u kontinuitetu i donose medalje sa raznih takmičenja. Sportski duh i zajedništvo su važne osobine koje se podrazumevaju kada su ove discipline u pitanju, a to je ono što je dobar primer za sve rekreativce, kao i ozbiljne sportiste -.

S obzirom da mladog Uroša Janjića očekuju pripreme sa reprezentacijom pred odlazak na Prvenstvo Evrope, Markov je obećao da će ispred lokalne samouprave donirati opremu koja nedostaje .

Nikola Stankov je ispred KB “Dragon” ovom prilikom Markovu poklonio majcu sa logom ovog kluba.

Kulturni centar Opovo: Pozorišna predstava „Suze su OK“ u petak

Kulturni centar Opovo: Pozorišna predstava „Suze su OK“ u petak

Pozorišna predstava „Suze su OK“ u petak

OPOVO, 29. septembar 2021 – U petak, 1. oktobra (20:00h) na sceni Kulturnog centra Opovo na programu je pozorišna predstava „Suze su OK“.

Po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, predstavu je režirao Milan Karadžić. Uloge igraju Tanja Bošković, Rade Marjanović, Petar Mihajlović i Milan Caci Mihajlović.

Ulaznice po ceni od 400 dinara mogu se kupiti u biblioteci u Opovu.

Najava nove poreske politike: Prvi koraci ka fiskalizaciji, ko će sve biti pod nadzorom poreznika

Najava nove poreske politike: Prvi koraci ka fiskalizaciji, ko će sve biti pod nadzorom poreznika

Prvi koraci ka fiskalizaciji, ko će sve biti pod nadzorom poreznika

Srbija, 29. Septembar 2021
Izvor: RTS
Od petka će privrednici moći da prijave objekte, a od 15. oktobra potražuju subvencije za novu fiskalizaciju, koja počinje 1. novembra, uz prelazni period do aprila iduće godine. Vlada je obezbedila šest milijardi dinara pomoći za opremu uz koju će se fiskalni računi, u trenutku izdavanja, očitavati i u Poreskoj upravi.

U zakonu je ovo bezbednosni element, a u stvari kartica koju će izdavati Poreska uprava. Uslov je za uključivanje u novi sistem fiskalizacije

Prvi korak ka njoj je da privrednici prijave objekte prodaje. Od petka će to biti moguće na portalu Poreske uprave. Pojam objekta je nešto širi. 

Saša Dulić iz Poreske uprava objašnjava da je to objekat koji ima svoju adresu, zatim pokretni poslovni prostor, na primer autobus u međugradskom saobraćaju, zatim veb-trgovina, portal na kome se obavlja veb-trgovina, i četvrta vrsta je automat – automati za prodaju kafe, grickalica, pića i slično.

U međuvremenu se pripremaju novi ili dograđuju stari fiskalni uređaji, uz odgovarajući softver kasa nije neophodna, dovoljan je i mobilni ili tablet. Uz veliku novinu i mogućnost da poreski obveznici u to postepeno uđu.

“Sistem ćemo primeniti prvo u jednom od naših distributivnih centara, a kasnije i u svim objektima. Mi se uveliko pripremamo za primenu novog sistema od kog očekujemo da doprinese efikasnosti ali i pojednostavljenju poslovanja”, kaže Jovana Antović iz “Metro keš end keri”.

Za subvencije za nabavku sada potrebne opreme privrednici mogu konkurisati od 15. oktobra do 31. januara.

“Sto evra u dinarskoj protivvrednosti za svako prodajno mesto i dodatnih sto evra za svaki fiskalni uređaj. Na osnovu analiza cena na tržištu, onoga što je bilo u Hrvatskoj i Crnoj Gori, razgovora sa proizvođačima fiskalnih kasa, to je iznos koji treba u potpunosti da pokrije troškove privrede”, rekao je Siniša Mali.

Neće više biti troškova obaveznog godišnjeg servisiranja, certifikacije i čuvanja kontrolnih traka.

“Ono što je važno – mi nećemo čekati 31. januar da isplaćujemo subvencije, nego ćemo svakih sedam dana, kako se budu prijavljivali obveznici pokrivati te troškove kako bismo ubrzali uvođenje novog sistema fiskalizacije”, kaže Mali.

Sa prelaskom na e-fiskalizaciju, pod nadzorom poreznika biće i zanatlije, pogrebnici, preprodavci na pijaci i mnogi koji do sada nisu.

Zbog toga se očekuje da će umesto 200.000 fiskalnih kasa koliko ih sada imamo, u funkciji biti za trećinu više različitih fiskalnih uređaja.

Vremenske prilike: Danas oblačno, mestimično sa kišom, do 23 stepena

Vremenske prilike: Danas oblačno, mestimično sa kišom, do 23 stepena

Danas oblačno, mestimično sa kišom, do 23 stepena

Srbija, 29. septembra (Tanjug) – Vetar slab i umeren, u južnom Banatu jak, povremeno i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od 12 do 15 stepeni C, a najviša od 17 do 23 stepena.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i sveže, povremeno sa kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura oko 15 C, a najviša oko 21 C.

Sutra u Srbiji pretežno oblačno i sveže, mestimično sa kišom, a u petak uglavnom suvo uz delimično razvedravanje.

Od subote pretežno sunčano, sa hladnim jutrima i dnevnom temperaturom oko i iznad prosečnih vrednosti. U košavskom području duvaće umeren, povremeno i jak jugoistocni vetar. Krajem perioda naoblačenje s kišom.