Epidemiološka situacija u Opovu: U poslednja četiri dana 58 novozaraženih

Epidemiološka situacija u Opovu: U poslednja četiri dana 58 novozaraženih

U poslednja četiri dana 58 novozaraženih

OPOVO, 17. septembar 2021 – Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pančevo, zakljućno sa 17. septembrom trenutno je 119 aktivnih slučajeva Covid – 19 na teritoriji Opštine Opovo. U protekla tri dana (utorak, sreda, četvrtak) dijagnostikovano je 46 novih slučajeva zaraze, međutim, prema izveštaju od večeras, u toku današnjeg dana dijagnostikovano je još 12 zaraženih.

Od početka epidemije Covid-19 u Opštini Opovo je obolelo ukupno 1364 građana.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo u južnom Banatu je u poslednja 24 sata zabeleženo 229 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a PCR metodom je testirano 158 uzoraka.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.538 novih slučajeva zaraze, te je trenutno ukupno 14.899 aktivnih slučajeva.

“Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe uzrasta 20 do 39 godina, a potom 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta”, navodi se u saopštenju Instituta.

Vatrogasna stanica Opovo: Pokazna vežba za opovačke osnovce

Vatrogasna stanica Opovo: Pokazna vežba za opovačke osnovce

Pokazna vežba za opovačke osnovce

OPOVO, 17. septembar 2021 – Povodom Dana sektora za vanredne situacije i esnafske slave Presvete Bogorodice neoplame kupine, Vatrogasna jedinica Opovo je organizovala druženje sa učenicima trećeg razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ Opovo.

Vatrogasci su odradili pokaznu vežbu, taktičko gašenje požara dva vatrogasca sa penom i vodom i upoznali ih sa opremom i mehanizacijom. Naravno, kod dece je najviše uzbuđenja izazvalo gašenje penom što su iskoristila i za malo igre i zabave.

U vatrogasnoj jednici Opovo apeluju na građanstvo da sve prijave u vezi požara mogu direktno prijaviti pozivom na broj telefona 193 i poručuju da su 24 sata, svih 365 dana u godini dežurni.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam: Tri nova konkursa iz oblasti turizma

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam: Tri nova konkursa iz oblasti turizma

Tri nova konkursa iz oblasti turizma

OPOVO, 17. septembar 2021 – Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam rasoisao je tri nova konkursa iz oblasti turizma: Manifestacije, Podizanje nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata turističke suprastrukture i Nabavka mašina i opreme i uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju ugostiteljskih objekata.

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava udruženjima građana i drugim neprofitnim organizacijama sa teritorije AP Vojvodine za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala autonomne pokrajine vojvodine u 2021. godini – manifestacije

http://www.spriv.vojvodina.gov.rs/index.php/lat/konkursi1/javni-pozivi1/88-javni-pozivi-latinica/1748-16-septembar-2021-javni-konkurs-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-udruzenjima-gradana-i-drugim-neprofitnim-organizacijama-sa-teritorije-ap-vojvodine-za-finansiranje-projekata-od-znacaja-za-razvoj-turistickog-potencijala-manifestacije/

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima  za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine u 2021. godini – podizanje nivoa kvaliteta i kapaciteta objekata turističke suprastrukture

Tekst konkursa, pravilnik i obrazac prijave sa izjavama: http://www.spriv.vojvodina.gov.rs/index.php/lat/konkursi1/javni-pozivi1/88-javni-pozivi-latinica/1752-16-septembar-2021-javni-konkurs-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-privrednim-subjektima-za-sufinansiranje-projekata-od-znacaja-za-razvoj-turizma-podizanje-nivoa-kvaliteta-i-kapaciteta-objekata-turisticke-suprastrukture

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala AP Vojvodine u 2021. godini – nabavka mašina i opreme i uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju ugostiteljskih objekata.

Tekst konkursa, pravilnik i obrazac prijave sa izjavama:http://www.spriv.vojvodina.gov.rs/index.php/lat/konkursi1/javni-pozivi1/88-javni-pozivi-latinica/1750-16-septembar-2021-javni-konkurs-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-privrednim-subjektima-za-sufinansiranje-projekata-od-znacaja-za-razvoj-turizma-nabavka-masina-i-opreme-i-uvodenje-tehnoloskih-inovacija-u-poslovanju-ugostiteljskih-objekata

Galerija Jovan Popović Opovo: Izložba „Slovenske legende“ do kraja meseca

Galerija Jovan Popović Opovo: Izložba „Slovenske legende“ do kraja meseca

Izložba „Slovenske legende“ do kraja meseca

OPOVO, 17. septembar 2021 – U okviru manifestacije „Čarobni svet bajki“ u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu je od 16. septembra u toku postavka izložbe fotografija „Slovenske legende“ čiji je autor Ana Atlas, likovni fotograf iz Jekaterinburga (Rusija).

Njen stil je mešavina moderne digitalne umetnosti i klasične fotografije. Ona stvara nadrealističke i emocionalne portrete i savršeno vizualizuje složene višestrane slike koristeći konceptualne ideje i viziju autora. Ciklus “Slovenske legende” kreiran je posebno za srpske gledaoce.

Većina slika snimljena je na slikovitim terenima sela Arti na Uralu tokom međunarodnog defilea u kostimima narodne nošnje 13. jula 2019. godine. Svrha izložbe, prema autoru, jeste da vizuelnim slikama i umetničkim portretima prikaže višestruku, prepoznatljivu kulturu, običaje i tradicije Slovena i ruskog naroda, naročito na taj način upoznajući mladu srpsku generaciju, a takođe i sunarodnike koji žive u Srbiji sa ruskom i slovenskom kulturom.

Izložba je za posetioce otvorena do 30. septembra.

Paketi za bebe: Dve devojčice i dva dečaka

Paketi za bebe: Dve devojčice i dva dečaka

Dve devojčice i dva dečaka

OPOVO, 17. septembar 2021 – U drugoj septembarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila četiri paketa za dve devojčice i dva dečaka. Jedna prinova je julska, dok su tri avgustovske. Tri bebe su iz Sefkerina i jedna iz Opova.

Pakete su uručili odbornici Nada Stojanović i Predrag Ginculj.

JUL: Petar Nikolić (Sefkerin); AVGUST: Leon Radu (Opovo), Dunja Vlajić (Sefkerin), Dunja Peševski (Sefkerin).