Opština Opovo: Saopštenje povodom problema sa autoprevoznikom Star city express

01/09/2021

Saopštenje povodom problema sa autoprevoznikom Star city express

Opovo, 1. Septembar 2021
Opština Opovo ima zaključene Ugovore o subvencionisanju cena mesečnih karata za učenike srednjih škola i studente sa teritorije opštine Opovo i to sa javnim prevoznicima:

1.            SP „Lasta“ na relacijama Sefkerin-Opovo-Beograd i Sakule-Baranda-Opovo i

2.            SP „Pantransport“ Pančevo na relaciji Opovo-Sefkerin-Pančevo.

Na teritoriji opštine Opovo pored ovih prevoznika saobraća i prevoznik „Star city express“ na relaciji Opovo-Sefkerin-Pančevo.

Dozvolu za linijski prevoz putnika izdaje Ministarstvo nadležno za saobraćaj i to nezavisno od mišljenja i saglasnosti opštine, to jest, opština ne može da utiče na odobravanje pojedinih relacija na kojima saobraćaju prevoznici kao ni na odabir prevoznika koji će obavljati linijski prevoz putnika.

Povodom nastale situacije prilikom prevoza putnika na relaciji Opovo-Sefkerin-Pančevo kada je došlo do neželjenih situacija i nemogućnosti da svi putnici uđu u vozilo prevoznika „ Star city express “ opština se ograđuje ali i osuđuje ovakvo postupanje gore navedenog prevoznika.

U najkraćem vremenskom periodu kontaktiraćemo predstavnike prevoznika „ Star city express “ i ukazati im na poteškoće i iznete pritužbe građana vezane za prevoz putnika, a sve u cilju obezbeđivanja efikasnog i kvalitetnog prevoza svih putnika sa teritorije opštine Opovo u zajedničkom interesu.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije