Sefkerin: Izgradnja behaton staza oko fontane i u parku (video)

Sefkerin: Izgradnja behaton staza oko fontane i u parku (video)

Izgradnja behaton staza oko fontane i u parku

SEFKERIN, 6. septembar 2021 – Ovogodišnji projekat izgradnje behaton staza u Opštini opovo, finalizira se u Sefkerinu gde se rade staze oko fontane i u parku.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov, pokrajinski poslanik Predrag Ginculj i predsednik Saveta mesne zajednice Sefkerin Steva Stankov.

Predsednik opštine ističe značaj novih behaton staza u estetskom i funkcionalnom smislu i najavljuje nastavak projekta naredne godine.

„U užem centru, u parku oko spomenika postavljamo nove staze i na taj način završavamo za ovu godinu na nivou opštine uređenjue staza. Ove staze postavljamo iz dva razloga, prvi je estetski razlog, što je i primereno centrima naših naseljenih mesta, a drugi razlog je sama funkcionalnost staza jer su ove staze i šire i prilagođenije za naše građane, posebno u narednom periodu kada očekujemo sneg i kišu. Imamo dva pozitivna aspekta, a svakako ćemo nastaviti i iduće godine sa ovim projektom i sve dok parkove naših naseljenih mesta ne budemo potpuno uredili“, izjavio je Markov.

Pored benaton staza, u Sefkerinu se trenutno realizuje još nekoliko infrastrukturnih projekata.

Epidemiološka situacija u Opovu: Tokom vikenda 16 novoobolelih

Epidemiološka situacija u Opovu: Tokom vikenda 16 novoobolelih

Tokom vikenda 16 novoobolelih

OPOVO, 6. septembar 2021 – Tokom vikenda dijagnostikovano je 16 novih slučajeva Covid-19 što je prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pančevo trenutno 57 aktivnih slučajeva na teritoriji Opštine Opovo.

Epidemiološka situacija na teritoriji Opštine Opovo ocenjuje se kao vanredna.

Od početka epidemije Covid-19 u Opštini Opovo je obolelo ukupno 1235 građana.

Kik Boks: Bronzana medalja za Uroša Janjića na Balkanskom prvenstvu

Kik Boks: Bronzana medalja za Uroša Janjića na Balkanskom prvenstvu

Bronzana medalja za Uroša Janjića na Balkanskom prvenstvu

SEFKERIN, 6. septembar 2021 – Na juniorskom i seniorskom kik boks prvenstvu Balkana održanom u Skoplju – Makedoniji od 3-5 septembra Sefkerinski kik bokser Uroš Janjić osvojio je bronzanu medalju u disciplini borbe low kick (puni kontakt) u kategoriji juniora do 63,5 kg.

Na ovom prvenstvu je učestvovao veliki broj takmičara iz reprezentacija zemalja Balkanskog regiona, konkurencija je bila izuzetno jaka,a najbolja je bila reprezentacija Srbije sa osvojenim najvećim brojem medalja i zasluženo osvojila pobednički pehar prvaka Balkana u kik boksu.

Sefkerinski borac Uroš Janjić je još jednom potvrdio da se uvek vraća sa odličjem osvojenim na međunarodnim prvenstvima i redovno doprinosi u razvoju borilačkog sporta i ugledu kluba “Dragon” Sefkerin.

Klub se posebno zahvaljuje sponzorima, firmama Agros doo Opovo i Frikom.

Penzije: Danas isplata vojnih i poljoprivrednih penzija

Penzije: Danas isplata vojnih i poljoprivrednih penzija

Danas isplata vojnih i poljoprivrednih penzija

BEOGRAD, 6. septembra (Tanjug) – Za vojne i poljoprivredne penzionere koji primanja dobijaju na kućne adrese i na šalterima pošta, danas počinje isplata penzija za avgust, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Sa ovom isplatom penzionerima sleduju isti iznosi kao i prilikom isplate za jul.