Donacija pokrajinske vlade: Putničko vozilo za Dom zdravlja Opovo (video)

Donacija pokrajinske vlade: Putničko vozilo za Dom zdravlja Opovo (video)

Putničko vozilo za Dom zdravlja Opovo

OPOVO, 28. septembar 2021 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ključeve za 32 nova sanitetska, dijalizna i putnička vozila za patronažu, sa pratećom medicinskom opremom, predstavnicima zdravstvenih ustanova u Vojvodini, čiju nabavku je sa 100 miliona dinara finansirala Pokrajinska vlada.

Sanitetska vozila dobile su opšte bolnice u Zrenjaninu i Vrbasu i domovi zdravlja u Kanjiži, Adi, Novom Bečeju, Srbobranu, Apatinu, Malom Iđošu, Sremskoj Mitrovici, Sečnju, Kovinu i Pećincima.

Vozila za prevoz pacijenata na dijalizu dobili su domovi zdravlja u Čoki, Bačkoj Topoli, Vrbasu, Beočinu, Titelu, Plandištu i Alibunaru, dok su putnička vozila obezbeđena za domove zdravlja u Šidu, Apatinu, Somboru, Odžacima, Kovinu, Novom Bečeju, Rumi, Novom Kneževcu, Žitištu, Alibunaru, Beloj Crkvi, Irigu i Opovu.

Vozlo marke Fiat Panda Hybrid stiglo je u Dom zdravlja Opovo, a direktorka dr Sofija Popović je izrazila zadovoljstvo i zahvalila se na primljenoj donaciji.

PROČITAJTE JOŠ:


Bioskopski hit „Toma“ u Opovu: Četiri projekcije u dva dana


„Zahvaljujemo se Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, koji zajedno sa lokalnom samoupravom radi opremanje ovog doma zdravlja, što se tiče investicija i tehničke opreme. Novo vozilo koje smo danas dobili poslužiće terenskoj službi, kao i administrativnoj službi u svakodnevnoj upotrebi, da možemo stići na vreme, doneti testove, odraditi vakcinaciju i iskoristiti za patronažnu službu da i ona u svom domenu posla ima novi auto koji nam stvarno puno znači. Uz ovo vozilo i tehničkih opremanja ultrazvuka, laboratorije i ginekologije, ne krijem zadovoljstvo jer smo obećano ispunili i idemo sa nekim optimizmom u sledeću godinu uz još kvalitetnije opremanje“, izjavila je Sofija Popović.

Pored predstavnika zdravstvene ustanove, prijemu vozila prisustvovali su predsednik opštine Miloš Markov i načenica opštinske uprave, Ankica Jožika.

Školski sport: Održan Jesenji kros

Školski sport: Održan Jesenji kros

Održan Jesenji kros

Opovo, 28. Septembar 2021
U ponedeljak, 27.septembra održan je Jesenji školski kros. Učestvovali su učenici Osnovne škole iz sva četiri sela opštine Opovo. Po lepom vremenu, učenici su se takmičili, uživali u prirodi i druženju. Jesenji i prolećni krosevi se tradicionalno održavaju već 60 godina i mnogi naši sugrađani, koji su došli da bodre mališane, setili su se svojih učešća na krosu. Pobednici su nagrađeni medaljama i peticama iz fizičkog.

Epidemiološka situacija u Opovu: Trenutno 150 aktivnih slučajeva, juče 23 pozitivna testa

Epidemiološka situacija u Opovu: Trenutno 150 aktivnih slučajeva, juče 23 pozitivna testa

Trenutno 150 aktivnih slučajeva, juče 23 pozitivna testa

OPOVO, 28. septembar 2021 – U Opštini Opovo, kao i celom južnobanatskom okrugu epidemiloška situacija se pogoršava. Zaključno sa 27. septembrom na teritoriji Opštine Opovo je trenutno 150 aktivnih slučajeva Covid-19. U proteklih sedam dana (21-27. septembar) zabeleženo je 60 pozitivnih testova na koronavirus, a samo u toku jučerašnjeg dana 23.

Od početka epidemije na teritoriji Opštine Opovo obolelo je ukupno 1469 građana.

Institut za javno zdravlje Vojvodine epidemiološku situaciju u pokrajini ocenjuje kao vanrednu.

U ovom trenutku na teritoriji svih 45 opština i gradova situacija je vanredna.

Među novoobolelima i dalje dominira radno aktivno stanovništvo, a među njima najveći deo čine osobe starosti od 20 do 39 godina, a potom 40 do 59 godina. U strukturi obolelih dominiraju nevakcinisane osobe svih uzrasta”, navodi se u saopštenju Institut za javno zdravlje Vojvodine.   

Auto Moto Savez: Jesenji uslovi vožnje

Auto Moto Savez: Jesenji uslovi vožnje

Jesenji uslovi vožnje

BEOGRAD, 28. septembra (Tanjug) – Vozač danas očekuju jesenji uslovi vožnje, sa kišom, ponegde i uz pljuskove sa grmljavinom, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Kako se upozorava, kiša je, zbog smanjene vidljivosti, čest uzrok saobraćajnih nezgoda i zato se apeluje na vozače da vožnju prilagode vremenskim uslovima, da uspore i drže bezbedno odstojanje.

Oprezna vožnja neophodna je i na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure zbog mogućih odrona, dodaje se u saopštenju.