Početak školske godine: Za predškolce i đake prvake 227 rančeva (video)

Početak školske godine: Za predškolce i đake prvake 227 rančeva (video)

Za predškolce i đake prvake 227 rančeva

OPOVO, 27, avgust 2021 – U organizaciji lokalne samouprave i Crvenog krsta Opovo u sva četiri opštinska mesta uručeni su đački rančevi za predškolce i đake prvake.

Uručeno je ukupno 227 rančeva, od toga 123 za predškolce i 104 za đake prvake.

Zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov kaže da je ovo samo jedan od niza projekata koje lokalna samouprava realizuje u oblasti brige o porodici.


PROĆITAJTE JOŠ:
Krizni štab: Nastava 1.septembra, časovi 45 minuta, u opciji tri modela„Mi kao lokalna samouprava imamo jednu veliku odgovornost koja se tiče polaska dece u prvi razred i predškolski program. Danas smo zajedno sa Crvenim krstom Opovo organizovali akciju podele školskih i predškolskih rančeva, a cilj današnje akcije je bio da ulepšamo deci početak školske godine, a našim dragim roditeljima da na simboličan način pomognemo u pripremi dece za početak škole. Pored ovog projekta, naša lokalna samouprava ima i niz drugih projekata koji se tiču brige o deci, a mogu da nevedem: podela paketa za novorođene bebe, podela auto sedišta, stimulacija roditelja trećeg deteta… Ovom prilikom želim da našoj dragoj deci i roditeljima čestitam i poželim srećan početak nove školske godine“, izjavila je Damjanov.

Đake prvake 1. septembra očekuje polazak u školu, kao i novi poklon u vidu saobraćajne bezbednosti.

U Opovu se povećava broj obolelih: Punkt za vakcinaciju radi od 8 do 13 časova

U Opovu se povećava broj obolelih: Punkt za vakcinaciju radi od 8 do 13 časova

Punkt za vakcinaciju radi od 8 do 13 časova

OPOVO, 27. avgust 2021 – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, zaključno sa 27. avgustom, na teritoriji Opštine Opovo je trenutno 20 aktivnih slučajeva Covid-19, tako da se epidemiološka situacija ocenjuje kao vanredna.

Nadležni apeluju na građanstvo da se u što većem broju vakcinišu i poštuju propisane preventivne mere.

Punkt za vakcinaciju u Domu zdravlja Opovo otvoren je svakog radnog dana u terminu od 8:00 do 13:00 časova.  

Uzmi račun i pobedi: Prvo izvlačenje drugog kruga 18. septembra

Uzmi račun i pobedi: Prvo izvlačenje drugog kruga 18. septembra

Prvo izvlačenje drugog kruga 18. septembra

BEOGRAD, 27. avgust 2021 – Prvo izvlačenje drugog, jesenjeg kruga nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2021”, biće održano u subotu, 18. septembra u 18 časova, uz direktan prenos na prvom programu Radio televizije Srbije, objavila je danas Vlada Srbije.

Nakon pauze od nekoliko meseci, nagradna igra koja se pokazala, kako je istaknuto, kao odlično sredstvo u podizanju svesti građana o značaju borbe protiv sive ekonomije, nastavlja se kroz šest jesenjih izvlačenja.

Precizirano je da građane očekuju vredne nagrade – 30 automobila FIJAT 500L i osam stanova u Beogradu – sedam u naselju Zemunske kapije i glavna premija, stan u Beogradu na vodi.

U nagradnoj igri koju organizuje Vlada Srbije, uz podršku NALED-a, pravo učešća imaju građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, ne starijih od 1. aprila 2021. sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara.

Fiskalne račune i slipove ne treba mešati u istoj koverti.

Na poleđini koverte neophodno je napisati ime i prezime, adresu iz ličnih dokumenata i kontakt telefon dok je na drugoj strani dovoljno napisati “Uzmi račun i pobedi 2021”.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani Srbije, dok je slanje koverata potpuno besplatno.

Podseća se da je tokom leta, između dva kruga nagradne igre, sve vreme bilo dozvoljeno slanje računa i slipova, tako da trenutni broj pristiglih koverata premašuje 6,5 miliona.

Sve koverte, poslate od 15. aprila ove godine, učestvuju u svim izvlačenjima i tokom jeseni.

Sve informacije o nagradnoj igri građani mogu pronaći na sajtu www.uzmiracun.rs, a na raspolaganju im je i kontakt centar putem mejla kontakt@uzmiracun.rs, za sva dodatna pitanja i podršku.