Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Banatsko gurmansko pismo

Recepti po preporuci kuhinje hotela “Stari Banat”: Banatsko gurmansko pismo

Banatsko gurmansko pismo

Priprema:

Laks kare prosušiti, odstraniti opne i izlupati dobro. Na pripremljeno meso ređamo kulen pa listiće kačkavalja pa opet kulen, zatvaramo tako što prebacujemo krajeve ka sredini jedan preko drugog da izgleda kao pismo.

Meso pečemo na ploči sa obe strane oko 10 minuta, za to vreme pripremimo sos tako što u istopljeni maslac dodamo praziluk i kajmak, proprzimo oko minut pa dodamo brašno i sve nalijemo fondom. Krompiriće isečemo na kriške i ispžimo u vrelom ulju , začinimo po ukusu.

Jelo serviramo toplo, a naš predlog je da uz Banatsko gurmansko pismo poslužite i  crno vino “Život teče” vinarije Zvonko Bogdan.

Banatsko gurmansko pismo

Namirnice:

300g laks karea

100g kulena

100g kačkavalja

80g slanine pančete

200g krompira

So

Biber

Za sos

30g maslaca

30g praziluka

50kg kajmaka

2dl bujona

So

Biber

Dom zdravlja Opovo: Treća doza dostupna

Dom zdravlja Opovo: Treća doza dostupna

Treća doza dostupna

Opovo, 20. Avgust 2021
U skladu sa Stručno metodološkim uputstom Instituta za javno zdravlje Republike Srbije, Dom zdravlja Opovo je započeo vakcinaciju trećom dozom vakcine protiv Covid 19 infekcije. Građani koji su vakcinisani sa dve doze vakcine dobiće sms poruku i/ili mejl od e-uprave, koja znači da su se stekli uslovi za dobijanje treće doze vakcine. Treća doza vakcine se aplikuje 180 dana od dobijanja druge doze.

Svi građani koji su dobili sms od strane e – uprave, a žele treću dozu vakcine, mogu se vakcinisati u Domu zdravlja Opovo svakog radnog dana od 8 do 13 časova. Apelujemo na građane koji se još uvek nisu vakcinisali da iskoriste mogućnost vakcinacije i time pomognu sebi, svojoj porodici i kompletnom društvu kako bi što brže uspeli da prevaziđemo pandemiju Covid 19 infekcije.

Dom zdravlja Opovo

Sportski vikend: Borac u Bačkoj Palanci, Radnički u Vojlovici, Omladinac domaćin

Sportski vikend: Borac u Bačkoj Palanci, Radnički u Vojlovici, Omladinac domaćin

Borac u Bačkoj Palanci, Radnički u Vojlovici, Omladinac domaćin

OPOVO, 20. avgust 2021 – Sakulski Borac u drugom kolu Srpske lige Vojvodina gostuje u Bačkoj Palanci. OFK Stari Grad je prvenstvo startovao porazom tako da će svakako tražiti popravni pred svojim navijačima.

U nedelju startuje i prvenstvo Druge južnobanatske lige Zapad. Opovački Omladinac dočekuje imenjaka iz Deliblata, dok će Baranđani gostovati u Vojlovici.

Srpska liga Vojvodina / 2. kolo:

Bačka Palanka, 21. avgust (subota) 17:00h; OFK STARI GRAD – BORAC (Sakule)

Druga južnobanatska liga Zapad / 1. kolo:

Opovo, 22. avgust (nedelja) 17:00h; OMLADINAC 1927 – OMLADINAC (Deliblato)

Vojlovica, 22. avgust (nedelja) 17:00h; MLADOST – RADNIČKI (Baranda)

Nacionalna služba za zapošljavanje: Program podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ u 2021. godini

Nacionalna služba za zapošljavanje: Program podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ u 2021. godini

Program podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“ u 2021. godini

Beograd, 20.avgust 2021.

Nacionalna služba za zapošljavanje, na osnovu Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plataˮ,  raspisala je Javni poziv za realizaciju ovog programa   20. avgusta 2021. godine.

Realizacija Javnog poziva sprovodiće se kroz četiri faze.

Prva faza realizacije programa  namenjena je  isključivo poslodavcima, koji se u periodu od 20.08.2021. do 20.09.2021. godine mogu prijaviti na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Druga faza realizacije programa je namenjena nezaposlenim licima, koji će se u periodu od 01.10.2021. do 31.10.2021. godine prijavljivati na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Treća faza realizacije programa je izbor kandidata od strane poslodavaca. Poslodavci imaju mogućnost da vrše proces selekcije prijavljenih kandidata od početka prijave kandidata, a povezivanje (konačan izbor) kandidata će se vršiti:

  • poslodavci iz privatnog sektora u periodu od 01.11. do 15.11.2021. godine,
  • poslodavci iz javnog sektora u periodu od 16.11. do 30.11.2021. godine.

U roku od 15 dana od dana završetka izbora kandidata formiraće se konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima i biće dostupne na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs

Četvrta faza realizacije programa je potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata i početak sprovođenja programa, u roku od 15 dana od dana formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.

Planirano je da se u program  uključi do 10.000 mladih:

– sa srednjim i visokim obrazovanjem,

– do navršenih 30 godina života,

–  koji nemaju radno iskustvo , odnosno imaju najviše do 6 meseci radnog iskustva na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu i 

– nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje u trenutku zaključivanja Ugovora o realizaciji programa

 Program će se sprovoditi kod poslodavca  u trajanju od 9 meseci i  realizuje se  bez zasnivanja radnog odnosa. Program se  odnosi  na privatni i javni sektor.  Prioritet za uključivanje u program imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih područja, u skladu sa propisom Vlade Republike Srbije o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave.

Tokom trajanja programa Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu u iznosu od 22.000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 26.000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem, na mesečnom nivou, i uplaćuje doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, za mlade uključene u ovaj program.

Ovim programom daje se mogućnost mladima koji nemaju  radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca,  u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad i na taj način povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Javni poziv dostupan je na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje (www.nsz.gov.rs) i sajtu Moja prva plata (www.mojaprvaplata.gov.rs).

JP Mladost Opovo: Radovi na vodovodnoj mreži u Sefkerinu

JP Mladost Opovo: Radovi na vodovodnoj mreži u Sefkerinu

Radovi na vodovodnoj mreži u Sefkerinu
SEFKERIN, 20. avgust 2021 – Zbog havarije na uličnoj vodovodnoj mreži bez vodosnabdevanja je celo naselje Sefkerin. U toku je sanacija kvara i kako nadležni u komunalnom preduzeću saopštavaju otklanjanje kvara i normalizacija vodosnabdevanja se očekuje do 10:30 časova.