Krizni štab: Nastava 1.septembra, časovi 45 minuta, u opciji tri modela

24/08/2021

Nastava 1.septembra, časovi 45 minuta, u opciji tri modela

BEOGRAD, 24. avgusta (Tanjug) – Ministar prosvete Branko Ružić saopštio je danas da će učenici u škole krentui 1.septembra, a da će časovi trajati 45 minuta.

Intencija je da 1. septembra u svim lokalnim samouprava školska godina počinje regurlano, a tim za škole, koji čine predstavnici ”Batuta” i Ministarstva, pratiće primenu mera i situacije, i ukoliko u nekoj sredini dođe do pogoršanja, biće predložen jedan od tri modela, precizirao je Ružić.

On je pojasnio da postoji pet mera u školama, a prvi model pripadaće slobodnom okruženju, za sve učenike, da sede zajedno, nose masku samo dok razgovaraju i odgovorajau, da vakcinisani nastavnici ne nose masku dok ne priđu učeniku na 1,5 metara.

Drugi model nastave je kombinovan, jedan dan onlajn, drugi dan neposredna nastava, dok u srednjim školama to znači smenu kombinovanog modela na dnevnom nivou, a ne sedmičnom nivou.

Treći model je za najugroženije lokalne samouprave, koji podrazumeva za srednjoškolce onlajn nastavu, za osnovce do 4. razreda kombinovanu nastavu od 30 minuta i grupe od 16 ucenika, a za osnovce od 5. do 8. razreda smenjivaće se u danu po modelu nastave.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih

Koronavirus: Povećava se broj novozaraženih OPOVO, 18. jul 2022 - Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu kod 226 osoba test je bio pozitivan na koronavirus. U Pančevu je bilo 111 pozitivnih, u Vršcu 50, Kovinu 28, Beloj...

Koronavirus: u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih

Koronavirus: u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih

u Južnom Banatu blizu 100 pozitivnih Pančevo, 13. Jul 2022Prema novim podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo, u Južnobanatskom okrugu u utorak 92 osobe su bile pozitivne na koronavirus. U Pančevu su 43 osobe pozitivne, u Vršcu 19, Kovinu 8, Plandištu 8, Opovu...

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan

Koronavirus: Kovid jenjava, ali i dalje prisutan Opovo, 6. April 2022U poslednja 24 sata u Južnom Banatu je registrovano 55 slučajeva koronavirusa, podaci su Zavoda za javno zdravlje Pančevo. U Pančevu su od poslednjeg preseka registrovana 22 obolela, dok ostale...

najnovije

najčitanije