Zavod za javno zdravlje Pančevo: U Opovu 10 aktivnih slučajeva Covid-19

Zavod za javno zdravlje Pančevo: U Opovu 10 aktivnih slučajeva Covid-19

U Opovu 10 aktivnih slučajeva Covid-19

OPOVO, 17. avgust 2021 – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančevo u Opštini Opovo je zaključno sa 17. avgustom trenutno 10 aktivnih slučajeva koronavirusa. Od početka epidemije ukupno je obolelo 1170 građana naše opštine.

Epidemiološka situacija na teritoriji Opštine Opovo se ocenjuje kao nesigurna.

Fudbal u južnom Banatu: Komarovu priznanje za najboljeg trenera mlađih kategorija

Fudbal u južnom Banatu: Komarovu priznanje za najboljeg trenera mlađih kategorija

Komarovu priznanje za najboljeg trenera mlađih kategorija
Izvor: Srbijasport

Pančevo, 17. avgust 2021
U sali Sportskog saveza Pančeva održan je seminar za trenere sa područja Južnog Banata na kome je bilo prisutno 40 trenera koji rade u klubovima na području fudbalskog saveza Pančeva. Predavač na seminaru bio je nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde i mnogih klubova tokom svoje igračke karjere i sada uspešni trener Petar Puača koji je govorio o temi Rad sa mlađim uzrasnim kategorijama i budućim fudbalerima.

Na seminaru su bili prisutni treneri Miroljub Ostojić, Dušan Đokić, Goran Mrđa, Zoran Nešković i još mnogi treneri koji rade u klubovima sa područja Južnog Banata. Na kraju seminara dodeljene su nagrade i diplome za najbolje u prošloj 2020 godini koje je podelio Petar Puača. Za najboljeg trenera je priznanje dodeljeno treneru Dušanu Đokiću (koji je tada predvodio Mladost Omoljica), za uspešan rad i postignutim rezultatima mlađih kategorija dobio je priznanje trener Simo Čučak (Jedinstvo Stević), za trenera mlađih kategorija škole fudbala proglašen je Saša Komarov (Škola fudbala Spartanac Opovo). Priznanje je primio od trenerske organizacije i Dejan Kovački (Kotež) koji je prošle godine organizovao turnir na kome su učestvovale ekipe iz svih Pančevačkih naselja. Posebno priznanje za dugogodišnji uspešan rad u fudbalu dobio je trener Danko Nikolić (Jugoslavija, Jabuka).


Škola fudbala Spartanac: Izveštaj sa priprema u Sokobanji


“Ovo priznanje mi zaista puno znači, pogotovu što dolazi od kolega, od ljudi koji su decenijama u ovom poslu i znaju šta znači rad sa mladim ljudima, pogotovu rad sa decom. Naravno, to će mi biti poseban podstrek da u budućnosti još bolje i predanije radim sa mojim klincima u Školi fudbala “Spartanac” rekao je Komarov za Glas Opova

Fondacija „Ana i Vlade Divac“: Stipendije za srednjoškolce

Fondacija „Ana i Vlade Divac“: Stipendije za srednjoškolce

Stipendije za srednjoškolce

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u saradnji sa grupom donatora raspisuje konkurs za dodelu stipendija učenicima koji 2021. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije, a po unapred utvrđenim uslovima.

I USLOVI

Pravo na stipendiju imaju učenici koji u septembru 2021. godine upisuju I, II, III ili IV razred srednje škole, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju. Posebnu prednost pri dodeli stipendije imaće kandidati iz osetljivih društvenih grupa (materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, lica sa invaliditetom, dete/roditelj sa hroničnim bolestima i dr).

II POTREBNA DOKUMENTA

Kandidat prilikom prijavljivanja na konkurs podnosi obaveznu dokumentaciju:

Prijavni obrazac (preuzeti sa sajta Fondacije);
Uverenje o postignutom uspehu učenika u prethodnom školovanju (Kopija knjižice/svedočanstva za poslednje tri godine školovanja)
Uverenje o postignutim uspesima na takmičenjima (Kopija diploma i sl. za poslednje tri godine školovanja)
Uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodice učenika (Potvrda od poslodavca o visini neto primanja za poslednja 3 meseca, penzioni list ili potvrda nacionalne službe za zapošljavanje za nezaposlene roditelje/staratelje)
Štampane podatke sa elektronske lične karte ili fotokopiju lične karte oba roditelja ili staratelja.

Dodatna dokumentacija:

Kandidati iz osetljivih društvenih grupa, osim navedenih dokumenata, podnose i dokumentaciju kojom se dokazuje:

invaliditet deteta/roditelja (medicinska dokumentacija),
ratni vojni invalidi (potvrda)
jednoroditeljski status porodice (umrlica roditelja, kopije sudske presude o samostalnom vršenju roditeljskog prava, odnosno umrlica ili drugi dokument koji dokazuje da jedan roditelj sam brine o detetu i dr),
podstanarski status porodice (kopija ugovora sa stanodavcem) i druga dokumenta
potvrda o izbeličkom statusu oba ili jednog roditelja/staratelja (Kopija izbegličke legitimacije ili potvrda od Komesarijata za izbegla i raseljena lica)
potvrda o voloniranju, ukoliko je učenik volonirao u nekoj instituciji ili organizaciji, za poslednje 2 godine školovanja
druga relevantna dokumenta.

Podneta konkursna dokumenta se ne vraćaju.

III ROK ZA PODNOŠENjE DOKUMENATA I ODABIR STIPENDISTA

Konkurs će biti otvoren od 9.8.2021. do 31.8.2021.godine. Prijave se podnose na adresu Fondacije Ana i Vlade Divac, Ilije Garašanina 53 a, 11000 Beograd sa naznakom „Za učeničke stipendije“. Odluka o odabranim učenicima biće doneta tri nedelje nakon završetka roka za prijave. Neblagovremena i nepotpuna konkursna dokumentacija neće biti razmatrana.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ neće odbacivati prijave kandidata koji već dobijaju stipendiju iz drugih izvora (opštinske, državne stipendije i sl), osim u slučaju učenika koji dobijaju stipendiju za izuzetno nadarene učenike Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na stipendije@divac.com

IV KRITERIJUMI ZA UTVRĐIVANjE REDOSLEDA KANDIDATA

Redosled kandidata za dodelu učeničke stipendije utvrđuje se na osnovu:

1) uspeha ostvarenog u prethodnom školovanju, i to:

opšteg uspeha u poslednja tri razreda školovanja,
nagrada na takmičenjima i sportskih rezultata u poslednje tri godine školovanja

2) socijalno-ekonomskog statusa porodice.

Socijalno-ekonomski status porodice utvrđuje se na osnovu proseka ukupnih mesečnih prihoda po članu porodice učenika, za poslednja tri meseca tekuće godine, te dokumentacija kojom se dokazuje invaliditet deteta/roditelja/staratelja, jednoroditeljski status porodice, podstanarski status porodice i dr.

Prijava sa potrebnom konkursnom dokumentacijom podnosi se Fondaciji Ana i Vlade Divac, Ilije Garašanina 53a, 11000 Beograd do 31.08.2021. godine. Komisija razmatra prijave i utvrđuje konačnu rang-listu kandidata, koja se objavljuje na sajtu Fondacije.

VI ISPLATA STIPENDIJE

Učeniku se odobrava isplata stipendije na period od 10 meseci, u toku školske godine, u jednakim mesečnim ratama.

ANEKS

Anex 1- Prijavni obrazac

Prijavni obrazac

Vremenske prilike: Najviša dnevna do 27 stepeni

Vremenske prilike: Najviša dnevna do 27 stepeni

Najviša dnevna do 27 stepeni

Ujutru i pre podne suvo i toplo, a posle podne zahlađenje uz promenljivu oblačnost, povremeno s kišom i pljuskovima s grmljavinom.
Vetar umeren, povremeno jak, kratkotrajno i olujni, severozapadni.
Jutarnja temperatura oko 22, najvisa dnevna oko 27 stepeni.
U sredu svežije, promenljivo oblačno, mestimično s kišom i pljuskovima, ponegde pracenih grmljavinom. Posle podne postepeno razvedravanje.
U četvrtak i petak pretežno sunčano i malo toplije. U petak posle podne jedino na jugu Srbije uz promenljivu oblačnost moguća pojava kratkotrajne kiše ili pljuska s grmljavinom.
Zatim do kraja perioda suvo i sve toplije, sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine.