Pasuljijada u Sefkerinu: Pančevačke Vrane po četvrti put pripremili najbolji pasulj

Pasuljijada u Sefkerinu: Pančevačke Vrane po četvrti put pripremili najbolji pasulj

Pančevačke Vrane po četvrti put pripremili najbolji pasulj

SEFKERIN, 28. avgust 2021 – Nakon prošlogodišnje pauze ove godine je održana 12.pasuljijada u Sefkerinu. I pored lošeg vremena na takmičenju se pojavilo 18 ekipa iz Pančeva, Padinske Skele, Glogonja, Opova, Starčeva, Sefkerina…

Pobednici ovogodišnje sefkerinske kulinarske manifestacije su Vrane iz Pančeva. Drugo mesto je osvojila ekipa Đeram iz Starčeva dok su treći bili Majstori iz Sefkerina.

Kako kaže glavni kuvar pobedničke ekipe profesor Brana Jovanović, ovo im je četvrti osvojeni grend slem turnir u Sefkerinu, tako da će od naredne godine nastupati van konkurencije. 

Kao i svake godine na pasuljijadi je bilo veselo, dobro se kuvalo i još bolje jelo…

Fudbal: Opovčani poraženi u Mramorku minimalnim rezultatom

Fudbal: Opovčani poraženi u Mramorku minimalnim rezultatom

Opovčani poraženi u Mramorku minimalnim rezultatom
MRAMORAK, 28. avgust 2011 – na gostovanju u Mramorku opovački Omladinac je izgubio minimalnim rezultatom 1:0. Domaći Proleter je bio izraziti favorit u ovom meču, posebno nakon blede partije Opovčana u 1. kolu, ali je Omladinac odigrao dobru utakmicu ali nije uspeo da osvoji bodove.

Obrazovanje: Prvi model nastave od prvog septembra na teritoriji APV

Obrazovanje: Prvi model nastave od prvog septembra na teritoriji APV

Prvi model nastave od prvog septembra na teritoriji APV

NOVI SAD, 28. avgust 2021 – Sve škole koje imaju sedište na teritoriji AP Vojvodine – započinju nastavni rad u novoj školskoj godini s prvim modelom organizacije obrazovno-vaspitnog rada, koji podrazumeva neposrednu nastavu u školi za sve učenike.

U okviru prvog modela, nastava se organizuje regularno, časovi traju 45 minuta i odeljenja se ne dele na grupe. Učenici treba da nose zaštitnu masku dok razgovaraju, ili odgovaraju, a nastavnici koji su vakcinisani neće nositi maske osim kada su na udaljenosti od đaka manjoj od 1,5 metara. Preporuka je da svako odeljenje ima svoju učionicu, bez promena učionica.

Epidemiološku situaciju u školama kontinuirano će sagledavati Tim za škole, koji čine predstavnici zavoda za javno zdravlje, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva zdravlja. Zadatak tog tima jeste da u narednom periodu prati i koordiniše primenu preventivnih mera u radu škola i da na nedeljnom nivou razmatra situaciju u svakoj pojedinačnoj lokalnoj samoupravi, te da donosi odluku koji model nastave može da se primenjuje.

Ukoliko dođe do promene modela, škole će o tome obavestiti roditelje do petka do 12 časova.