Mesne zajednice: Održane konstitutivne sednice i izabrani predsednici saveta mesnih zajednica

Mesne zajednice: Održane konstitutivne sednice i izabrani predsednici saveta mesnih zajednica

Održane konstitutivne sednice i izabrani predsednici saveta mesnih zajednica

OPOVO, 13. avgust 2021 – Na danas održanim konstitutivnim sednicama u Opovu, Barandi, Sakulama i Sefkerinu izabrani su predsednici saveta mesnih zajednica i izvršena primopredaja popisa imovine i obaveza mesnih zajednica.

Što se tiče predsednika saveta, samo u Sefkerinu je došlo do promene, dok su u Opovu, Barandi i Sakulama reizabrani dosadašnji predsednici.

U Opovu je za predsednika izabran Đura Stojanović, u Barandi Momčilo Vujčin, u Sakulama Milorad Ješin i u Sefkerinu Steva Stankov.

Sastavi saveta mesnih zajednica po mestima:

OPOVO: Đura Stojanović (predsednik), Marija Andrea Brad, Jovan Jocić, Branislav Antić, Milica Kanački, Miroslav Kostić, Jovan Geošev.

BARANDA: Momčilo Vujčin (predsednik), Dušan Popov, Cvetko Veljin, Dušan Dobrić, Jelena Rackov, Jelena Vaić, Borislav Cincar.

SAKULE: Milorad Ješin (predsednik), Srbislav Stanojev, Goran Stanojev, Draginja Rošulj, Marina Rančić, Slobodan Stanojev, Melanija Beljić.

SEFKERIN: Steva Stankov (predsednik), Ivana Žagar Jovičin, Jovan Toma, Ivan Petrov, Bosiljka Mitrović, Goran Ristić, Slavoljub Žuržin.

Crna hronika:  Pronađeno telo utopljenika u Tamišu

Crna hronika: Pronađeno telo utopljenika u Tamišu

Pronađeno telo utopljenika u Tamišu

Telo mladića (27), koji se prekjuče utopio u Tamišu kod Svinjske plaže u Opovo, pronađeno je jutros.

„Jutros je pronađeno telo mladića, koje je isplivalo na površinu vode. Sa društvom je išao čamcima, kada je skočio u vodu i valjda je hteo da dopliva do obale. Tada je nestao pod površinom vode, pred očima brata i prijatelja. Pokušali su da mu pomognu, ali nisu uspeli da ga pronađu. Nisu uspeli ni ronioci jer je reka brza i odnela je telo. Obdukcija će pokazati šta se tačno dogodilo“, rekli su iz PU Pančevo, piše Telegraf.

Prijatelji mladića pretpostavljaju da ga je povukao vir, s obzirom na to da je brzo nestao pod površinom vode i da nisu mogli da ga izvuku.

Tokom potrage su na terenu bili policija i ronioci žandarmerije, roditelji i rodbina mladića, kao i drugari koji su bili sa njim u trenutku utapanja.

Eko kadar Opovo: Otvorena izložba, dominirale ekološki angažovane fotografije (video)

Eko kadar Opovo: Otvorena izložba, dominirale ekološki angažovane fotografije (video)

OPOVO, 12. avgust 2021 – Po prvi put u Opovu je organizovana izložba na otvorenom. Duž pešačke staze u parku, od zgrade kulturnog centra do galerije, na montažnim panelima izložene su najuspešnije fotografije konkursa Eko kadar Opovo, koji je organizovala Opštinska narodna biblioteka Opovo i lokalna samouprava.

Izložbu su otvorili direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić i član stručnog žirija umetnički fotograf i ekolog Mario Leone Bralić.

Na konkursu je učestvovalo 22 autora i kako je istakao Mario Leone Bralić većina se opredelila za ekološki angažovanu fotografiju, što je dobro u smislu jačanja ekološke svesti, ali je za naredni konkurs uputio preporuku da se fotografi više fokusiraju na priordne lepote Opova kojima bez svake sumnje obiluje.

„Opovo je predivno mesto. Mi jesmo kao žiri izabrali neki vapaj ekološki za prvu izložbu, međutim nadamo se da će iduće godine ako budemo u sličnom sastavu, verovatno birati neke lepe fotografije Opova. Opovo je lepa sredina tako da je šteta da se ljudi godinu dana ne bave lepotom Opova. Mi smo sada pravili „krik“ da ne bude poružnjavanje Opova, za prvu godinu samo kao neko upozorenje ali za ubuduće, jer ima toliko životinja i lpredivnih pejzaža da bi Opovo to trebalo da ističe“, poručio je Bralić.

Prva nagrada dodeljena je Nikoli Konstantinovu za fotografiju „Putnici od stakla“, drugu nagradu je dobila Aleksandra Sknepnek za rad pod nazivom „Lego družina pomaže malom pužu iz Opova“, a treća nagrada je dodeljena Petru Stojanoviću za fotografiju „Sad but True“. Pohvale za svoje radove dobili su Ilija Josić (Art), Petar Stojanović (Otvorite oči i Help me), Milan Venjac (Roda) i Luka Šulc (Evidentni napredak).

Dobitnici nagrada su istakli važnost skretanja pažnje i jačanja ekološke svesti što je bio njihov osnovni motiv učešća na ovom konkursu.

Nikola Konstantinov je rekao da je svojom fotografijom hteo da poruči našim sugrađanima da treba da povedemo više računa o ekologiji i da je deponija na kojoj je ta fotografija napravljena jedan od  najvećih ekoloških problema u našoj opštini. Aleksandra Sknepnek kaže da se rukovodila trenutnom inspiracijom kroz igru sa svojom decom i želela je temu da približi deci, dok je Petar Stojanović rekao da je želeo temu da predstavi na drugačiji način kombinujući prirodu i grafite.

Nakon dodele nagrada prisutnima se obratio i predsednik opštine Miloš Markov koji je takođe istakao važnost primenjivanja ekoloških mera.

„Hteli smo na jedan inovativan način razmišljamo o sredini u kojoj živimo. Bili smo spremni da osim prirodnih lepota koje imamo i koje treba da negujemo, sagledamo i jednu drugu perspektivu, a to je i ona ružnija strana. Nažalost ja moram da napomenem da mi kao lokalna samouprava svake godine odvajamo sredstva i saniramo jedne te iste deponije. Ako smo na ovaj način kroz fotografiju, zajedno svi doprineli da jedan kilogram smeća bude manje, opet smo nešto postigli. I da taj novac koji dajemo za čišćenje svaki put ponovo, uložimo u pošumljavanje, ekološke parkove, da unapredimo ovu prelepu prirodnu sredinu, koja je veliko bogatstvo za našu malu opštinu. Podržavam ideju Katarine i Maria, Opštinu Opovo treba gledati kroz sva četiri godišnja doba, tako ovaj konkurs treba duže da bude otvoren“, rekao je Markov.

Ovogodišnji konkurs je završen ali fotografisanje za naredni već može da počne.

Atletika: Stefan Jovanov u subotu nastupa na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore

Atletika: Stefan Jovanov u subotu nastupa na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore

Stefan Jovanov u subotu nastupa na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore

OPOVO, 13. avgust 2021 – Pomoćnik selektora Emir Bekrić, objavio je spisak reprezentativaca za Balkansko prvenstvo za mlađe juniore, koje će biti održano u subotu, 14. avgusta u Kraljevu. Na spisku se očekivano našao i naš Stefan Jovanov, koji će nastupiti u disciplini bacanje kugle. Kugla je na programu u 13:05h.

Stefanov matični klub „Spartak“ želi mu puno uspeha i veruje da će dostojno predstavljati Srbiju.

Fudbal: Baranđani se vraćaju u svoj matični klub

Fudbal: Baranđani se vraćaju u svoj matični klub

Baranđani se vraćaju u svoj matični klub

BARANDA, 13. avgust 2021 – Ispadanjem iz Prve južnobanatske lige Radnički je započeo rekonstrukciju igračkog kadra ali i uprave kluba.

Novi predsednik kluba je Nenad Vajić, strateg na klupi je Branko Stankov, a jedan od priroteta nove uprave i stručnog štaba je vratiti domaće igrače koji nastupaju za druge klubove.

Tokom aktuelnog prelaznog roka u Radnički su se iz čenćanskog Banata vratili Branislav Cukić, Živa Radojev i Sreten Divljački, dok je iz idvorskog Poleta povratnik Danilo Babin.

Kako u klubu ističu, zadovoljni su povratkom svojih fudbalera, ali da se do kraja prelaznog roka može očekivati još novih pojačanja.

Izvor: FB Fk Radnički Baranda